Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Norton Ghost

Kovács Gyula (MiniDisk)

Recommended Posts

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Megszereztem a Norton Ghost 9.0-ás verziót, és érdeklõdnék, hogy hogyan kell pl. egy teljesen leformázott/tönkrement/el nem induló rendszerre a készített lemezképet visszatenni, hogy a rendszer ismét eredeti állapotába kerüljön?

Nekem a szoftver készített egy C_Drive.v2i, és egy MINIDISC.sv2i nevû fájlt.

Halasi Miklós
Posted

Furcsa a kérdés, mert a Ghostban ugyanott van a menüben az image készítés, mint a visszaállítás. :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Na igen, de ha a rendszer teljesen összeomlott, és nem tudom elindítania géprõl a Nortont, akkor hogy tudom visszaállítani? :upsz:

Halasi Miklós
Posted

Egy WinPE-s lemezre kimásolod a Ghost fájljait ;)

Különben a Ghost lemezén is kell lennie DOS-os verziónak szerintem...

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Milyen az a WinPE-s lemez? A Norton fájljain azt érted, amit készített a program a mentéskor?

Halasi Miklós
Posted

A WinPE, amit a PE Builderrel lehet csinálni. Abban van is egy script, ha van Ghostod... ;)

A Ghost fájljain a programot értem, nem a backupot. Másrészt a backup ugye nem azon a lemezen van, amire vissza akarod állítani? :pislog:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Most még igen, de csináltam egy mentést a mostani, frissített, meg telepített stb. rendszerrõl, hogyha újra kell tennem a Windowst, akkor ne kelljen megint letölteni a frissítéseket, meg eleve kész rendszerem legyen. Ezt a mentést akarom kiírni egy lemezre, amit szükség esetén felhasználhatok.

Megkeresem ezt a PE Buildert ... :hááát:

Igazából egyszer kell megtanulnom a mentés menetét, utána már megy. De ilyet még sosem csináltam. Viszont a sok szoftver tesztem meg, kisérletezgetésem miatt nincs sok kedvem havonta ténylegesen újratelepíteni a Windowst, nem beszélve az aktiválásokról ...

Posted

Sziasztok!

Volt alkalmam tesztelni a Ghost 9-et. Hát nem vagyok elájulva. Felpakolod Windows alá, persze neked csak addig kell amíg le nem mented a partíciókat. Aztán mindig ott fut a háttérben, pedig nem akarok minden héten meteni, csak az elején, amikor a frissítéseket csupasz windowsra letöltöm. Ez nekem nem igazán jön be. Én a jól bevált 2003-mas ghost DOS-os verzióját használom. Egy Rack-en csináltam egy pár gigás FAT32-es partíciót, amin csak a ghost.exe van. Win98 CD-rõl boot (parancssor), ghost indít, partíció lementés a rackre, kapok egy .gho fájlt, és innentõl ha a windows meg is hal, csak rack be, boot, partíció vissza. Én nagyot csalódtam a 9-es verzióban. :Sír:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
:D Ki kell venni az automatikus indulásból a fájlját! Én kivettem, így nem indul újra. De ettõl még nem lettem okosabb, hogy hogy lehetne jól használni ... :hááát:
Posted

És a V2i rendszerszolgáltatást is kivetted? Potom 20-25 megában üldögél a memóriában, és nem csinál semmit. A Ghost 9 egy nagy kalap. :nem:

Elárulom a tiktkot: Hiren's Boot CD. De errõl ennyit, és nem többet.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Leszedtem.

Te mivel csinálod a visszaállításokat, és hogyan? :upsz:

Az utóbbit már jelezték nekem ;) de a 7-es verziót sehonnan sem tudom letölteni, Mindenhol a 6-os van.

Posted

Van 7-es?!?!? :pislog: És tényleg! Na akkor... :gépel::kalóz:

Halasi Miklós
Posted

Van biza! ;)

Látogass el a honlapjukra! ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Köszi a segítséget! ;)

Posted

Hogy Ti milyen izék vagytok.......... 8):D

Posted

Norton Ghost 2003. Ez hányas verzió? n = 1 ... 9. n =?

• 3 weeks later...
Posted

Az a változat kellene, ami a SATA hdd-t is ismeri.

Posted

Akkor valami más gubanc lehetett a múltkor! Most újra megpróbálom, úgyis op. rendszer telepítés után vagyok. Köszi.

• 3 months later...
Posted

Nem pont Ghost, de valami hasonló. Acronis True Image 9. Ha jól tudom, ez is erre való. Csináltam vele egy bizti másolatot a rendszer particiómról. Boot cd-t csinál, arról indítottam, 10 perc alatt elkészült a bizti másolat (5 megából csinált 2,5-öt.) Pofon egyszerûen ment, gyenge angoltudással. Már csak azt nem tudom, hogy ha kell, majd visszaáll-e róla akkor is, ha nem megy a windows. Tán a boot cd-n minden rajta van, amivel mûködésre lehet késztetni egy PC-t? Sata winyom van.

Még valami. Több fórumon is szajkózzák a biztonsági másolat fontosságát. Ehhez képest egyik ismerõsöm sem nagyon hallott még ilyenrõl. Nem tudom, tán az újságban lehetne közölni egy cikket a témáról? Ha már volt bocsi (melyikben?). Engem már többször is megkímélt volna 5-6 órás melótól.

• 2 weeks later...
Posted

akkor mi van ha a ghost be boot-ol floppy-ról viszont csak a keret látszik semmi más.

(ghost 2003)

Posted

Nekem semmi gondom nem volt a Ghos-tal, szépen mindennap éjjel megcsinlája a mentést. A teljes HDD/particíó visszaállításához szükség van a boot-os Ghost CD-re.

NA DE!

A visszaállítás valami iszonyú lassú, maga a visszaállító program is iszonyú lassú, mintha egy 8086-os procin menne az egész. Ez nem jó. Mármint ha a boot CD-rõl indítom.

Kérdés!

Tudtok -e olyan progit mondani:

- ütemezve, csak a változásokat mentegeti

- és teljes HDD rendszervisszaállítást tud floppy boot vagy CD boot-al ->EZ A LÉNYEG

ÉS nem iszonyú lassú a visszaállítás. Mert én csak ezt rovom a programra, pár napja egy 25G-s particíó visszaállítása P4 2,4 160 HDD-n (nme lassú a gép ugye?) 5!!! órát tarott. De maga a program futása is olyan mint egy lassított felvétel.

Posted

Kérdés az, hogy miböl áll az a 25Giga, és le kell e menteni az összeset.

Szerintem, nállad valami nagyon nem stimmel.Nekem a 10Gigát fél óra alatt, le is menti, és vissza is állítja.

Posted

Már mi az ami nem stimmelhetne?

Ha boot CD-rõl van indítva a program akkor mi lehet szerinted ami nem stimmel? :mérges: