Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Megszereztem a Norton Ghost 9.0-ás verziót, és érdeklõdnék, hogy hogyan kell pl. egy teljesen leformázott/tönkrement/el nem induló rendszerre a készített lemezképet visszatenni, hogy a rendszer ismét eredeti állapotába kerüljön? Nekem a szoftver készített egy C_Drive.v2i, és egy MINIDISC.sv2i nevû fájlt.
Halasi Miklós Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Furcsa a kérdés, mert a Ghostban ugyanott van a menüben az image készítés, mint a visszaállítás.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Na igen, de ha a rendszer teljesen összeomlott, és nem tudom elindítania géprõl a Nortont, akkor hogy tudom visszaállítani?
Halasi Miklós Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Egy WinPE-s lemezre kimásolod a Ghost fájljait Különben a Ghost lemezén is kell lennie DOS-os verziónak szerintem...
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Milyen az a WinPE-s lemez? A Norton fájljain azt érted, amit készített a program a mentéskor?
Halasi Miklós Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 A WinPE, amit a PE Builderrel lehet csinálni. Abban van is egy script, ha van Ghostod... A Ghost fájljain a programot értem, nem a backupot. Másrészt a backup ugye nem azon a lemezen van, amire vissza akarod állítani?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Most még igen, de csináltam egy mentést a mostani, frissített, meg telepített stb. rendszerrõl, hogyha újra kell tennem a Windowst, akkor ne kelljen megint letölteni a frissítéseket, meg eleve kész rendszerem legyen. Ezt a mentést akarom kiírni egy lemezre, amit szükség esetén felhasználhatok. Megkeresem ezt a PE Buildert ... Igazából egyszer kell megtanulnom a mentés menetét, utána már megy. De ilyet még sosem csináltam. Viszont a sok szoftver tesztem meg, kisérletezgetésem miatt nincs sok kedvem havonta ténylegesen újratelepíteni a Windowst, nem beszélve az aktiválásokról ...
Zoli Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Sziasztok! Volt alkalmam tesztelni a Ghost 9-et. Hát nem vagyok elájulva. Felpakolod Windows alá, persze neked csak addig kell amíg le nem mented a partíciókat. Aztán mindig ott fut a háttérben, pedig nem akarok minden héten meteni, csak az elején, amikor a frissítéseket csupasz windowsra letöltöm. Ez nekem nem igazán jön be. Én a jól bevált 2003-mas ghost DOS-os verzióját használom. Egy Rack-en csináltam egy pár gigás FAT32-es partíciót, amin csak a ghost.exe van. Win98 CD-rõl boot (parancssor), ghost indít, partíció lementés a rackre, kapok egy .gho fájlt, és innentõl ha a windows meg is hal, csak rack be, boot, partíció vissza. Én nagyot csalódtam a 9-es verzióban. ír:
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Ki kell venni az automatikus indulásból a fájlját! Én kivettem, így nem indul újra. De ettõl még nem lettem okosabb, hogy hogy lehetne jól használni ...
payskin Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 És a V2i rendszerszolgáltatást is kivetted? Potom 20-25 megában üldögél a memóriában, és nem csinál semmit. A Ghost 9 egy nagy kalap. Elárulom a tiktkot: Hiren's Boot CD. De errõl ennyit, és nem többet.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 7, 2005 Author Posted July 7, 2005 Leszedtem. Te mivel csinálod a visszaállításokat, és hogyan? Az utóbbit már jelezték nekem de a 7-es verziót sehonnan sem tudom letölteni, Mindenhol a 6-os van.
eremit Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Norton Ghost 2003. Ez hányas verzió? n = 1 ... 9. n =?
eremit Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Akkor valami más gubanc lehetett a múltkor! Most újra megpróbálom, úgyis op. rendszer telepítés után vagyok. Köszi.
Illészoli Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Nem pont Ghost, de valami hasonló. Acronis True Image 9. Ha jól tudom, ez is erre való. Csináltam vele egy bizti másolatot a rendszer particiómról. Boot cd-t csinál, arról indítottam, 10 perc alatt elkészült a bizti másolat (5 megából csinált 2,5-öt.) Pofon egyszerûen ment, gyenge angoltudással. Már csak azt nem tudom, hogy ha kell, majd visszaáll-e róla akkor is, ha nem megy a windows. Tán a boot cd-n minden rajta van, amivel mûködésre lehet késztetni egy PC-t? Sata winyom van. Még valami. Több fórumon is szajkózzák a biztonsági másolat fontosságát. Ehhez képest egyik ismerõsöm sem nagyon hallott még ilyenrõl. Nem tudom, tán az újságban lehetne közölni egy cikket a témáról? Ha már volt bocsi (melyikben?). Engem már többször is megkímélt volna 5-6 órás melótól.
szerecsen Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 akkor mi van ha a ghost be boot-ol floppy-ról viszont csak a keret látszik semmi más. (ghost 2003)
majom Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Nekem semmi gondom nem volt a Ghos-tal, szépen mindennap éjjel megcsinlája a mentést. A teljes HDD/particíó visszaállításához szükség van a boot-os Ghost CD-re. NA DE! A visszaállítás valami iszonyú lassú, maga a visszaállító program is iszonyú lassú, mintha egy 8086-os procin menne az egész. Ez nem jó. Mármint ha a boot CD-rõl indítom. Kérdés! Tudtok -e olyan progit mondani: - ütemezve, csak a változásokat mentegeti - és teljes HDD rendszervisszaállítást tud floppy boot vagy CD boot-al ->EZ A LÉNYEG ÉS nem iszonyú lassú a visszaállítás. Mert én csak ezt rovom a programra, pár napja egy 25G-s particíó visszaállítása P4 2,4 160 HDD-n (nme lassú a gép ugye?) 5!!! órát tarott. De maga a program futása is olyan mint egy lassított felvétel.
Tar Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Kérdés az, hogy miböl áll az a 25Giga, és le kell e menteni az összeset. Szerintem, nállad valami nagyon nem stimmel.Nekem a 10Gigát fél óra alatt, le is menti, és vissza is állítja.
majom Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Már mi az ami nem stimmelhetne? Ha boot CD-rõl van indítva a program akkor mi lehet szerinted ami nem stimmel?
Recommended Posts