gincsa 0 Share Posted July 6, 2005 Sziasztok! Vettem egy GeForce4 Ti 4200 ViVo-s kártyát (inno3d), de nem kaptam a ViVo-hoz 9 tûs speckó kábelt.Ha valaki tud adni egy ilyen átalakítót (RCA-ra vagy akármire) azt szívesen megvenném (valami barátságos árért) De már az is nagy segítség lenne ha kaphatnék egy rajzot, vagy leírást ami alapján meg tudnám csináltatni. Vagy valami tipp, hol lehetne ilyenre szert tenni. Számtechboltokba nincs, hiradástecnikai boltokban nincs. Elõre is köszi a segítséget!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 6, 2005 Vettem egy GeForce4 Ti 4200 ViVo-s kártyát (inno3d), de nem kaptam a ViVo-hoz 9 tûs speckó kábelt. Ha dobozosat vettél, akkor a dobozban kell lennie egy kis papírnak(angol nyelvû), hogy mi a doboz tartalma. Ha ezen a paíron fel van tüntetve a spéci kábel akkor nyugodtan reklamálj a boltban ahol vetted, mert az hiányzik és oda kell adják mivel kifizetted azt is. Vásárláskor ellenõrizni kell a doboz tartalmát mielött kifizeted Link to comment Share on other sites More sharing options...
gincsa 0 Author Share Posted July 6, 2005 Használtan vettem, és nem tudott adni az eladó. Ezt a kártyát kb másfél éve nem kapni, úgyhogy nehéz még egy prototípúst is keriteni ami alapján esetleg legyárthatom. Ezért vagyok itt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 6, 2005 Doboz megvan ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted July 6, 2005 A PC Bontókat próbáltad már? Én vettem már néhány fellelhetetlen dolgot ilyen helyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 19, 2005 Nos! Nem nagyon passzol a gondom egyik topikba se így kénytelen voltam ezt megnyitni. A szóbanforgó VGA egy Gforce 4Ti 4200-as ,8x-os AGP-vel és 128Mb RAM-al. A jelenség:Két hónappal ezelõtt történt az NFSU2 futtatása közben,hogy a képernyõ elfehéredett és pixelnyi méretû színes pöttyök jelentek meg rajta szétszórva íl: csak reset segítségével tudtam megszüntetni a dolgot. Akkor még annak tudtam be,hogy a gamma nem volt igazán eredeti Ezt eljátszotta még egy párszor és utánna hosszú ideig nem találkoztam ezzel. Mígnem egy hete netezés közben megint megjelent azzal a különbséggel,hogy itt nem voltak színes pötyik csak a kurzor változott át fekete négyzetté amely némi mozgatás után megfagyott íl: várok íl: elsötétül a monitor íl: várok íl: magától újraindul a gép és rendszerfölállás után megjelenik egy hibaüzenet amely a GF4 Ti4200...-illesztõprogi hibájára(vagy magának a hardvernek a hibájára)mutat íl: illsztõprogi frissít ForceWare 77.72-re íl: eltelt két nap és ismét megtörtént az elõbb említett incidens de most nem idult újra a gép íl: reset íl: rendszer föláll és semmi hibaüzenet. Kérdések: 1.Biztos, hogy VGA gond?Ha nem akkor mi lehet még? 2.Hogyan tudom tutira kizárni a többi lehetõséget?(ha van) 3.Ha VGA hiba akkor meddig használható még?(saccra) 4.Okozhat-e másban is kárt? Érdekesség:Lefuttam a 3DMark2003-at és az Aquamark3-at(ellégé megizzadt tõle a kari )de a tesztek alatt nem tapasztaltam semmi rendellenes tevékenységet. Adatok:dolgozom a feltöltésen egy webhelyre de valamiért nem akar összejönni Ha valami adat kell majd beírom ide.Bocsi. Elöre is köszönöm a segítségeteket!Üdvözlettel:smile=) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 19, 2005 Az AGP foglalatból kiszeded a kártyát és visszarakod. (ha mozgattad a gépet, lehet hogy kimozdult a kártya) Milyen tápot használsz ? Egy márkás táppal kipróbálnám, aminek nincs feszültségingadozása. Rendszer memória teszt. Lehet hogy a RAM dögledezik. Másik memóriával kipróbálnám. Ha a videokártya dögledezik, akkor csak az száll el. Ha a gyenge táp miatt dögledezik akkor sokminden elszállhat a gépedben bármelyik pillanatban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted July 19, 2005 Alaplapi chipset driver fent van? Milyen a házad hûtése? Nem lehet hogy túlmelegszik valami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 20, 2005 Számítógép Tápegység : FSP Bluestorm 400W (most vettem) Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional Opr. javítócsomag Szervizcsomag 1 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Alaplap CPU típusa : Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Alaplap neve Asus P4P800 (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale i865PE Rendszermemória 1024 MB (DDR SDRAM) BIOS típusa Asus AMI (07/21/03) Megjelenítés Videokártya NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (128 MB) 3D gyorsító nVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X Képernyõ Samsung SyncMaster 900NF/909NF/959NF/MagicSyncMaster CN199A(P) [19" CRT] (HVAW901203) Háttértár Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó Lemezes meghajtó WDC WD800JD-23JNA1 (74 GB, IDE) (most vettem) Lemezes meghajtó Maxtor 6Y120L0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Optikai meghajtó ASUS DRW-1604P Optikai meghajtó SAMSUNG CDRW/DVD SM-348BCD Billentyûzet Easy Internet Keyboard Egér Logitech USB Wheel Mouse Hálózati kártya 3Com Gigabit LOM (3C940) (169.254.252.77) @Chabi A kiszedés-visszarakás megtörtént a két eset között.. A táp az adatok között kiemelve.Profiler és Shia-ko meg az eladó is azt mondt,hogy elég a konfighoz és egy mjdani VGA csere(GF6600 GT-re)is belefér. A Ramok újak(kb 5 hónaposak) Modul neve Kingmax MPXC22D-38KT3R-FHA Sorozatszám Nincs Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks) Modul típusa Unbuffered Memória típusa DDR SDRAM Memória sebessége PC3200 (200 MHz) Modul szélessége 64 bit Modul feszültsége SSTL 2.5 Hibafelismerési módszer Nincs Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh Memória idõzítések @ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) @Utonium Driver fönt van. A tápon kívül még egy 8cmes Zalman hûtõ és a VGA heatpipe-ja is hûti a házat és már egy hete az olala is le van szedve úgyhogy nemhiszem hogy ez lenne a gond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted July 20, 2005 Hááát, ennek a tápnak szerintem is elégnek kellene lennie. Akkor most következik az, hogy le kellene tesztelni a memóriákat + szerintem a VGA-n lévõ RAM-ot is. Egyébként a videokártyán pontosan milyen hûtés van? És az a 8 cm-es Zalman merre fúj és hol található a házban? Illetve: ugye a hibák nem egy VGA driver frissítés után kezdtek el jelentkezni? Úgy értem hogy az elõzõ ForceWare-rel gond nélkül üzemelt a gép, mondjuk egy pár hétig/hónapig? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 20, 2005 ... Megjelenítés Videokártya NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (128 MB) ... A Ramok újak(kb 5 hónaposak) Modul neve Kingmax MPXC22D-38KT3R-FHA ... Na szóval Mégis milyen nVidia kártya ? Csak nem Inno3D ? Memória Az addig OK hogy kb 5 hónapja vetted. SisoftSandrával nézd meg a RAM-ok tulajdonságát és meglátod, hogy hány éves RAM-okat használsz. Szóval, lehet hogy döglõdik. saját példa: nekem 333MHz-es RAM-ok vannak a gépben. 2002-ben vásároltam õket. date of manufacture: 1999. december 25. forrás: Sisoftware Sandra Szóval én sem hiszem, hogy 3 évig áltak a RAM-ok valamelyik bolt polcán, de errõl nem az a bolt tehet ahonnét vásároltam, hanem a nagyker aki minden használt cuccot összevásárol külföldrõl és itthon eladja mint újat Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 20, 2005 @Chabi VGA:Abit Siluro Gforce 4 Ti4200.... A Sandra-val hogyan tudom megnézni a memóriák tulajdonságait?Túl sok a lehetõség. Melyiket kell elindítani? @Utonium Link:Egy poszivóhangú heatpipe hûti. A régebbi driverrel is csinálta,úgyhogy nemhiszem ,hogy driverhiba. A Zalman a ház elején, alul helyezkedik el és kintrõl befelé fúj/szív.Mivel a táp bentrõl kifelé dolgozik és fönt/hátul van ezért gondoltam,hogy a ventit lentre/elõre rakom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 20, 2005 VGA: Attól, hogy Abit az még tönkre is mehet. Kipróbálnám a gépet egy másik VGA-val, hogy azzal is csinál ilyesmit vagy sem. Memóriák tulajdonsága a SisoftSandrában: Information Modules íl: Mainboard information íl: lefelé görget íl: Memory Module íl: Date of Manufacture Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 20, 2005 Sajna nem tudom kipróbálni másik karival mert nincs kéznél senki aki kölcsön tudna adni egyet ,de ha lenne is akkor sem hiszem,hogy elérnék vele bármit is mert mint írtam nem szabályos idõközönként történik meg a "kifagyás";van hogy egy hónapig nem találkozok vele. A Sandra nekem csak a nevüket írja ki.Nincs semilyen dátum. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 20, 2005 A legújabb Sandra sem írja ki ? Azért egy MEMtest-et csinálhatnál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 20, 2005 A 2005 van fent.Frissítettem és valóban kiírja:2003.dec.25. A memtesztet hogyan kell lefuttanti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 20, 2005 http://hcidesign.com/memtest/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 20, 2005 Memória letesztelve:Hiba:0 Megint kifagyott.Itt a hibaüzenet. Kép Leszedtem a 77.72 ForceWare-t és visszaraktam a VGA telepítõ cd-jérõl a régi drivert.Majd meglátom mit csinál ezzel. Köszi az eddigieket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted July 22, 2005 ír: Sajnos nem oldotta meg a problémát a "driverbutítás".Van valami ötlet még a tarsolyotokban vagy nyugodjon békében a jó öreg Ti4200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 22, 2005 Vedd vissza 4xAGP-re a kártyát a BIOS-ban és úgy próbáld ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted August 8, 2005 Egy kissé késõn jelenkezem újra ebben a topikban,de nem érem rá! A probléma még mindíg fenn áll és sajna a bios-ban nincs AGP állítási lehetõség. Azóta a rendszer újra lett pakolva , kapott egy sp1+sp2-t,de ez sem segített... ír: Kezdem azt hinni, hogy szellem van a gépben Ki kéne még bírnia egy kis idõt a karinak! Minek árthat ha így használom tovább? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted August 9, 2005 Az alaplapi chipset driver fel van telepítve ? Ha igen, akkor remélem nem az alaplapi cd-rõl tetted fel Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted August 9, 2005 Mi a baj a cd-n lévõvel? Bár az az igazság,hogy nem tudom mi és hogyan van fennt.A hiba elsõ megjelenéséig csak a telepítõ cd-t használtam és nem volt vele gond.Mostanában többször is újra kellett raknom a rendszert és akkor is megpróbáltam feltenni a cd-n lévõ chipset drivert és meglepetésemra azt írja ki, hogy a driver nem kompatibilis az alaplapon lévõ chipsettel. De hiszen ahhoz adták gyárilag Az ASUS oldalán sem találtam drivert! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted August 9, 2005 A CD-n lévõ driver régi, ezért ír ki hülyeségeket. Le kell töltened a legfrisebb alaplapi chipset drivert (ami tartalmazza az AGP drivert is). Ezt kell feltenned. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile=) 0 Share Posted October 13, 2005 A legújabb chipsetdiver és a ForceWare 77.77-es úgytûnik megoldotta a problémát!! Köszi! Fél nappal késõbb:Egy kissé elhamarkodott volt a lelkesedésem! Gondoltam -ha már mûködik- használhatnám a TV-kimenetet is.Úgy is tettem, de attól kezdve minden rendszerindításnál kifagyott! Most egy Inno3d GF2 Titanium figyel a gépben a GF4 Ti4200 pedig megy tesztelésre haverhoz ír: :!: Majd meglátjuk mi lesz,azaz tényleg a VGA a gyenge láncszem vagy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts