Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szellemképes monitor

Nemo

Recommended Posts

Nemo

Üdv!

A címben azthiszem benne van a problémám.

Win2000 van a gépen Aida szerint: Intel Eaglewood D815EGEW alaplapom van, a monitor az integrált videókártyára csatlakozik.

Minden driver fenn van, de mégis szellemképes a monitor, mindeféle felbontás színmélység, vagy frissítési frekvencia mellett is ugyanaz.

Mit tehetek ezellen?

A monitor valószínûleg jó, mert míg a windows be nem lép, addig szép a kép.

Köszi!

Üdv:

Nemo

ProFiler

Valószínûleg a kábellel, vagy az érintkezéssel lesz gond.

Ciao.

• 1 month later...
ferii1528464465

Van swiched? Mert ha igen, akkor nagyon jó szigetelt kábelt kell használni, különben szellemképes lesz. Ügyelj még arra, hogy a monitor kábel ne fusson

220v vezeték mellett, mert szerintem ez is hiba lehet.

:pislog:

• 2 months later...
Dzot

Nekem is szellemképes a monitiorom akár össze is csomózhatom a kábeleét akkor sem változik. Csak az az érdekes hogy nem mindíg szelelmképes csak néha ugy kb az esetek 90 %ába mikor bekapcsolom a gépet talán nem talán igen

aztután mindíg változik sosem állandó és nem is egyenlõ intenzitással:( Van egy GeForce mx440 típusú videókártyám.

A monitorom pedig Relisis TF770 Egyszer elküldtem pestre a montitort garanciával

de viszaküldték hogy nincs semmi baja PLEASE segítsetek tanácsokat kérek

JHa és switch-em sincsen

és a 220 as kábel sics közel hozzá

titusz1

Videókártya driver frissítést próbáltad?

A gépház nincs túl közel a monitorhoz?

tomykav

Amikor vettem a monitoromat, a manual-ban benne volt, hogy a Föld mágneses mezeje okozhat némi zavart a képben :pislog:. Lehet. hogy nálad is ez a probléma. Ha van hangszóró a monitor mellett, azt tedd el onnan messzire.

Dzot

Az mit jelent, hogy a föld mágneses mezõje :pislog: ?

Egyébként csak angolul van a használati utasítás és nem találtam benne ilyesmit.

Nincs közel a monitorhoz egyébként a gépház a szobában lévõ helyzete nem változatat helyzeten ugyan az a képe.

elõször mikor arrébbraktam akkor megörültem :D de csak 10 percig tartott az örömöm :( Se hangszóró se semmi másnak nincs közelében

egyébként ez a föld mágneses tere dolog lehetséges, mert felküldték pestre a monitort és azt mondták hogy jó :hááát: meg még csak 4db geforce videókártyával próbáltam ki a monitort. Majd egyszer Atival is ki kéne próbálni.

:ötlet: Esetleg ha betekerném a monitort valami alufóliával, akkor ki lehetne próbálni ezt a föld mágneses tere dolgot. :ötlet::lol:

Edited by ProFiler

tomykav

Lehet, hogy nevetsz rajta, sõt én sem akartam elõször elhinni, de végül is lehet valami igazságalapja. Az iránytû is a mágneses pólusoknak megfelelõen áll be észak-dél irányba. A CRT monitorokban tekercsek térítik el az elektronokat (TV mûködése) az általuk elõállított mágneses tér által (fizika), így egy másik mágneses mezõ (pl. hangszóró, vagy a Föld mágneses erõvonalai) bezavarhat a mûködésbe (az elektronok nem a megfelelõ helyen csapódnak be a fluoreszkáló felületen, és nem azok a képpontok kerülnek kigyújtásra, amelyeknek kellene >> szellemkép). Szerintem...

Egyébként a mindenféle szakértõk (nem jut az eszembe, mi a hivatalos nevük), akik abban adnak tanácsot, hogy a lakás mely részére kerüljön az ágy, szekrény, stb. is a mágnes vonalakat érzékelik. (Vagy valami ilyesmi...)

Mindenesetre nem biztos, hogy hülyeség, és mint említettem, a monitorom kézikönyvében is szó volt róla.

Dzot

Nah új felfedezés. :ötlet:Azt vettem észre, hogy mikor bekapcsolom a monitort, akkor még nem melegszenek be az alkatrészek egyaránt videókártyában, egyaránt monitorban. Tehát ez kb 2-3 perc, addig nem szellemképes a monitor. Aztán néha gondol egyet és megint jó lesz, de aztán megint szellemképes. Egyébként jobbról balra haladnak ezek a "vonalak" a monitoron. Mindig, akárkogy helyezem el a szobában a monitort.

A Föld mágneses terérõl annyit, hogy az szerintem normális magyarországi esetben ez nem számottevõ. Szerintem nagyon érzékenynek kellene lennie a monitornak, hogy észrevegye a hibákat. Még annyit, hogy a mágneses tere a Földnek szerintem nem változik az intenzitása percenként. De elég hülye vagyok hozzá, azért kértem tanácsot. :upsz:

Légyszíves máskor jobban ügyelj a helyesírásra! <PF>

titusz1

Állítsd át a monitorod frissítési idejét. :ötlet: (tipp)

Laali

A Föld mágneses mezõje nem hiszem, hogy szellemképet okozna. Színhibát igen. Hasonlót már talán TV-nél tapasztaltam, amikor a készülék nem a normál helyzetben, hanem fejreállítva volt. Meg kellene próbálni a monitort egy másik számítógéppel, hogy egyértelmûen kiderüljön, hogy a monitor vagy a számítógép okozza a szellemképet. Nem hinném, hogy itt a készüléktávolságok számítanának, nem két különbözõ helyrõl érkezõ jel lehet.

ordító egér

Most, hogy kicsit fáradt vagyok, és azt hiszem egy sörrel többet ittam mint kellett volna mintha én is szellemképesnek látnám a monitoromat.

:démonikacaj:

@Dzot

Nálad a kábelezésre tippelnék. Vagy egyszerûen csak kezd behalni valamelyik alkatrész.

Miért nem próbálod ki a monitort egy másik géppel, vagy a gépedet egy másik monitorral?

Dzot

Kipróbáltam a monitort másik gépel és nem annyira szellemképes de még úgy is észre lehetett venni tehát a monitorban van a hiba egyébként kábelt ki tud kicserélni?

TV szerelõ vagy pedig számítógépes boltba vigyem el? Mert itthon nem akarom elkezdeni forrasztgatni.

ProFiler

Inkább TV-szerelõhöz vidd, mert a számítástechnikai üzletben tapasztalatból mondom, hogy senki nem fog ehhez érteni. Maximum beküldik a márkaszervízbe. :S Egy TV-szerelõ biztosan megcsinálja.

Ciao.

• 2 months later...
bniki

A monitorom szellemképes. Mikor bekapcsolom a gépet és belépek a biosba, ott még nem fedezhetõ fel, de ha bejön a Windows, a betûknek azonnal árnyéka lesz. Eléggé szemrontó tud lenni. Mikor megvettem a monitort, még panaszmentes volt. Egyszer használtam a lemágnesezést és talán utána keletkezett a jelenség.

Mi lehet az ok?

Minden tippet és tanácsot szívesen veszek.

Samsung SyncMaster 763MB a monitorom (CDT). 1024X768, 85Hz. A videokártya Nvidia Geforce FX5200, ami tudom nem a legjobb, de mikor megvettem a monitort, még nem volt szellemképes. Lehet, hogy a kábel megtört? Még kipróbálom egy másik gépnél és másik kábellel is, de ha nem lesz jó, mit próbáljak még?

Elõre is köszönöm!

kori

Elösször próbáld a videókártya driverét frissíteni! Mivel és hogyan csináltad a lemágnesezést?

ProFiler

Nem lehet, hogy a ClearType engedélyzve van?

Ha pl. a Paintben rajzolsz egy egyenes vonalat, akkor az is életlen?

Ciao.

bniki

Most nem tudom kipróbálni, mert a munkahelyen vagyok, de tuti, hogy annak is van árnyéka jobbra.

Mi az a ClearType és hol tudom megnézni?

Lemágnesezés funkció a monitor menüjében van. Samsung Syncmaster 763 MB.

Videokártya driver frissítést az nvidia honlapján találtam, de nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy a megfelelõt töltöm le. Lehetséges-e, hogy a monitorkábel-törés okozza a szellemképet? Bár már mozgattam a kábelt, de semmi változás.

ProFiler

Hogyhogy jobbra?

Egyébként itt:

Asztalon jobb klikk :nyíl: Tulajdonságok :nyíl: Megjelenés fül :nyíl: Hatások :nyíl: A képernyõm megjelenõ betûtípusok simítása.

De ha valóban másnál is ez van, akkor elsõ körben érdemes lenne a grafikus kártyád driverét frissíteni.

Ciao.

bniki

Lehetséges-e, hogy a monitorkábel-törés okozza a szellemképet? Bár már mozgattam a kábelt, de semmi változás.

Minden betûnek, ábrának stb. a jobb oldalán van a szellemkép.

A ClearType-ot csak 16 óra után tudom kipróbálni, mert akkor érek haza.

Addig is köszi a tanácsokat!

Predator

A lemágnesezéstöl biztos nem lehet.

Nekem is ilyen monitorom van.

bniki

És neked semmi gond?

Nem a ClearType okozza a gondot. Lefényképeztem a jelenséget, be lehet ide szúrni?

Predator

Már egy párszor csináltam de minden ok.

A videó kártyádal van a gond szerintem.

bniki

Holnap kiderül remélem, mert akkor tudom kipróbálni egy másik géppel, ill. az én gépemet egy másik monitorral.

Ha a kábellel van a gond, akkor hogyan tudom kicserélni? Szétszedni és forrasztani? Vagy a Samsung 763 MB-nél nem kell forrasztani? Hol lehet venni monitor kábelt hozzá és mennyibe kerül?

A kérdésedet máskor csak egy helyen tedd fel! Semmi értelme több szálon kérdezni! A többit töröltem! <PF>

• 6 months later...
Sityu91

Nah ezt magyarázza meg valaki. Most hogy vettem egy új gépet a másik mellé, ahoz vettem egy nagyobb monitort mint a régi, és mivel az új gép lenne a fõ gép azon szeretném használni, de a fõgépen szellemképes a nagy monitor, de ha kicserélem a két monitort, akkor mindkettõ monitor szép képet ad. Ilyenkor mivan? :)