Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Valami sípol, de mi?


adDis

Recommended Posts

adDis

Üdvözletem!

 

Mindenekelött elnézést, ha megsértettem volna valamit a témanyitéssal, de úgy gondoltam, hogy ezt a kérdeskört érdemes lenne az eddigiektõl különvéve tárgyalni:)

 

A következõ problémám van: bizonyos gombok lenyomására (pontosabban a nyilbillentyûzeten es a home-end blokkban kettõnel több gomb lenyomása esetén!!!)az alaplapom mindig sipol egyet. A Home-End blokkban természetesen ez még nem lenne nagy gond, mert ott könnyen el lehetne kerülni a három gomb lenyomását (ott ez nem is jott volna elõ, csak amikor szándekosan vegignyomogattam az egész billentyûzetet, akkor vettem eszre ott is :) ), ám a nyilbillentyûzeten elkerülhetetlen egy-egy hevesebb fps játék során, hogy veletlenül a sok mozgás alatt három gombot is lenyomok (ilyenformán elég gyakorivá téve a sipolásokat :D )

 

Noha bizonyos értelemben véve megszoktam mar a dolgot, mégis zavar, hogy nem tudom pontosan miert történik, vagy mit akar jelezni ezzel a rendszer.

 

A jelenség az alábbi konfigurációval kezdetek óta fenáll (bármilyen tipusú billentyûzettel!!!):

Asus A7N8X , AMD Barton 2500+, 2*256 MB DDR 400MHz PQI,

ATi Sapphire Radeon 9600 XT 128 MB, Creative SB Audigy 2 ZS (OEM),

160 GB Maxtor 7200 ATA133 (prim master)

60 GB Maxtor 7200 ATA133 (prim slave),

LG CD-RW/DVD-ROM 52x32x52/16x fw 1.07 (sec master),

Kolink UDMA 66/100 3ventis mobil rack (sec slave),

Samsung Syncmaster 957MB

ház: FEEL-V Ivory Codegen 400W-os tappal,

jelenlegi bill: Labtec Internet Keyboard

egér: Microsoft Intellimouse Optical 1.1,

op: XP+SP2

ezért mélyebb problémára gyanakszom.

 

A billentyûzet az 1-es IRQ-n van egyébkent (Apic disabled) es attól függetlenül,hogy a saját drivere fent van vagy sem, ki tudja váltani a zajt. Próbálkoztam bios-állítgatásokkal is (a typematic rate es a delay-állítgatásokkal) de nem oldódott meg a dolog.

 

Remélem tudtok rajtam segíteni :hááát: !

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Én ezt úgy tudom (saját tapasztalat) hogy ha például a jobbra balra nyilat egyszerre nyomod a program nem tudja értelmezni és hibát küld (elkezd sípolni).

Ezen szerintem nem lehet mit csinálni.

De ez saját véleményem!!

Link to comment
Share on other sites

Adani

Azért lehet. A sípolás a pc speakerbõl jön, az pedig úgyse kell manapság semmire, ezért ha lekötöd az alaplapról nemfog sípolni. Egyszerûen megnézed melyik vezeték az övé és kihúzod. Nálam is le van kötve semmi probléma nincs vele.

Link to comment
Share on other sites

adDis

Lehet, hogy ilyen egyszerû lenne csak? :)

 

Na most ami miatt am én erre a sípolásra ennyire meg akarom tudni a választ, az amiatt van, hogy amikor erre a hardverkonfigra legelõször felraktam apic enabledben az XP pro-t es elkezdtem (volna) játszani a Counter-Strike-kal, iszonyú beragadásos-akadásos jelenséget tapasztaltam. Sõt, olyat is mintha megcserélte volna a mozgásbindeket, tehát futás helyett sétáltam, stb.

 

Ez azután ugyan enyhült és ritkult kicsit, hogy kivettem a "beragadó billentyûk"-funkciót, meg allítgattam bill. rate-n és delay-en a biosban, de késõbb is elõfurdult. Erre újratelepitettem az egész rendszert, apic disabledben, hátha irq-dolog miatt volt, stb. Innentõl tulajdonképpen nem emlékszem arra, hogy a CS marháskodott volna (billentyûre nem reagál, vagy beragad, vagy akadozik), ám ez a sípoló jelenség máig megmaradt.

 

Ezért gondolok még valami mélyebb hülyeségre.

 

De köszönöm a gyors reakciót nektek! :)

 

:):):)

 

Pontosabban az eddigi kínlódasaim miatt gyanakszom arra, hogy esetleg egy nem teljesen megoldott problémáról van szó :)

 

Légyszíves használj ékezeteket! Ha valamit a hozzászólásodhoz hozzá szeretnél fûzni, azt a szerkeszt gomb megnyomásával teheted meg. <PF>

Link to comment
Share on other sites

Adani

Az Apic beállítás pedig szerintem nem jelentett semmit, mert az XP nem foglalkozik vele, a BIOST megkerülve is képes az IRQ-kat úgy kiosztani, ahogyan õ akarja, még szerencse, általában tényleg jól csinálja.

Link to comment
Share on other sites

mattheus

Én ezt pedig úgy hallottam, hogy bizonyos billentyûzetek esetében, több gomb egyszerre való lenyomását hibának veszi, míg egyes típusok nem és képesek ezt az "információt" feldolgozni/továbbítani. Például Logitech billentyûzetemnél már 2-3 gomb egyidejû használatakor megzörren a Speaker, ugyanakkor a barátom Genius bill-je simán hiba nélkül megy tovább. A Speaker kiiktatását szvsz nem tartom jó megoldásnak, mert alapvetõ hibajelenségeket nagyon is jól tud tudatni az emberrel pl: Beep kódok. Más dolog, hogy anno 286-os gépekre íródott játékoknál, a hangzása könnyen kiváltja a kihúzom az alaplapból címû érzést.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...