rootcommander 0 Share Posted July 4, 2005 Hello! Szeretnék ramot venni a gépembe, de nem tudom milyen lenne a jó. Van egy ABIT Fatal1ty alaplapom Intel P4 processzorral és 533-as ramok tehetõk bele. Most van benne 512 (2*256) Kingmax ram 533-asok. Nekem valami jó ramok kellenének amik gyorsak. A DDR-II mellé DDR lehet tenni? Van olyan ram DDR-II-ben amelyeknek 533MHz-n a frissitésük vagy milyük kevesebb mint 4-4-4-12?, mert ami van most az ilyen és azt olvastam hogy amelyiknek minél kisebb ez a száma annál gyorsabb. Én maximum ezeket 3-4-4-7- re tudtam levinni. Valami olyan kellene nekem ami ennél is kisebb értékre állítható. DDR-II 675MHz-s ramot nem lehet a gépembe tenni? (Azt tudom, hogy 533-asok tehetõk bele, de a 675-ösök nem fognak menni?) Melyik a legjobb, leggyorsabb ram DDR-II 533MHz-esben? (Aminek leglejjebb vihetõ az a 4 száma, meg tuningolható) Kingmax ram mellé esetleg tehetõ más márkájú ram? Melyik ram gyorsabb a DDR-II -es mondjuk 533 MHz-en (4-4-4-12) vagy egy DDR mondjuk 500MHz-es ( 3-3-3-8 )-on? Azt olvastam hogy a DDR mondjuk 500-as ram gyorsabb mint egy DDR-II 533-as RAM, igaz ez? Akkort miért jó a DDR-II ram? Aki tudna nekem segíteni és válaszolni ezekre a kérdésekre, annak nagyon megköszönném. Van egy ram 533MHz-es GEIL Ultra 2*512MB Dual Channel 3-3-3-8-on megy. Ezt belelehet tenni az ABIT Fatal1ty intel alaplapba a KINGMAX (2*256MB) 533MHz (4-4-4-12) mellé? A feszültség ugyanaz, azzal nem lesz gond? Lehet a két ramtípust majd külön állítani? Köszönettel: Commander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 4, 2005 A DDR-II mellé DDR lehet tenni? NEM :!: Még beleeröltetni se tudnád... Kingmax ram mellé esetleg tehetõ más márkájú ram? Tehetõ, de általában célszerû ugyanolyat... Melyik ram gyorsabb a DDR-II -es mondjuk 533 MHz-en (4-4-4-12) vagy egy DDR mondjuk 500MHz-es (3-3-3--on? Az utóbbi, de ezzel semmire sem mész, mert nem megy bele az alaplapba.. Azt olvastam hogy a DDR mondjuk 500-as ram gyorsabb mint egy DDR-II 533-as RAM, igaz ez? Nagyjából igaz, pláne, amíg az Intel CPU-k FSB-je csak 200 MHz (800 MHz QPB) Akkort miért jó a DDR-II ram? Mert elõbb-utóbb elengedhetetlen lesz a sávszélesség növelése, és az Intel úgy döntött, hogy idõ elõtt a nyakunkba akasztja ezt a koloncot... Elõször a 3,76 GHz-es EE prociknál van valódi létjogosultsága, ugyanis az már 266 MHz FSB-n megy. Annyiba is kerül.. Azt lehet mondani, hogy a DDR2 mindenképpen elõremutató technológia, de túl korán vezették be, hiszen egyelõre a CPU nem tart lépést a sávszélességgel... Sõt, a dualmagos Inteleknek is csak 200 MHz lesz az FSB-jük, még az EE-nek is... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootcommander 0 Author Share Posted July 4, 2005 Köszi a választ! Akkor most jól értettem, tehát a DDR gyorsabb mint a DDR-II jelenleg? Akkor most nem érdemes megvenni az új alaplapot, amibe DDR-533-as ram tehetõ, mivel a DDR gyorsabb? De akkor most ezt nem értem, akkor mi értelme van a DDR-II -nek? Ja meg azt nem értettem, hogy egyik ismerõsömnek van egy régi intel alaplapja, amiben ilyen tuning 400-as ramok (valami 2-2-3-7 vagy nem tudom) vannak, én megvettem drága pénzért ezt az új gépet (533-asokkal) és neki vannak dolgok amik gyorsabban mennek. (CPU, stb. majdnem ugyanazok) Most akkor nem tudom, van olyan ram, amivel az én gépem gyorsabb lesz mint az övé? (Mármint RAM szempontjából) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 4, 2005 Akkor most jól értettem, tehát a DDR gyorsabb mint a DDR-II jelenleg? Az esetek többségében -elsõsorban a sokkal rosszabb idõzítéseknek köszönhetõen- még a DDR2-es a lassabb... Akkor most nem érdemes megvenni az új alaplapot, amibe DDR-533-as ram tehetõ, mivel a DDR gyorsabb? NEM, ez így nem állja meg a helyét :!: Az új alaplap nem csak új RAM-szabványt jelent, hanem pl. PCI-Expresst és egy csomó újdonságot, ami az egész késõbbi bõvítést meghatározza! Épp ezért NE bánkódj, ha esetlegesen az új szabványú -egyébként kiváló- alaplapoddal most nem érsz el olyan eredményeket, de a jövõ útja a SocketT platform! (Csak túl elhamarkodottan vezették be, nyilván üzleti érdekbõl.. ) De akkor most ezt nem értem, akkor mi értelme van a DDR-II -nek? Még egyszer mondom, a nagyobb sávszélesség, amihez késõbb talán a CPU-k is felnõnek, illetve pl. kisebb hõtermelés, stb.. (Teljesen más rendszer, a DDR2 a DDR adatátviteli sebességét duplázza meg, kissé persze pongyolán megfogalmazva...) Ja meg azt nem értettem, hogy egyik ismerõsömnek van egy régi intel alaplapja, amiben ilyen tuning 400-as ramok (valami 2-2-3-7 vagy nem tudom) vannak, én megvettem drága pénzért ezt az új gépet (533-asokkal) és neki vannak dolgok amik gyorsabban mennek. (CPU, stb. majdnem ugyanazok) Pontosan a szoros késleltetések miatt, hiszen amúgy mindkettõtök procijának 200 MHz az FSB-je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootcommander 0 Author Share Posted July 5, 2005 HELLO! Nagyon köszönöm a válaszodat, végre találtam egy olyan embert, aki ért a dolgokhoz. És akkor még az lenne a kérdésem, hogy.. Akkor érjem be a KINGMAX 533-assal (4-4-4-12)? Találtam olyan ramot valami GEIL ULTRA 1GB 533-as, aminek ezek a számai (3-3-3-, de valami 62 ezer bruttó. Ezt érdemes megvenni? Tudod, most mindenképp kell ramot vennem, mert az 512 kevés. Akkor maradjak annál, ami jelen pillanatban van benne? (Kingmax 533MHz 4-4-4-12) _Vagy esetleg tudnál ajánlani valamit? (Nem feltétlenül a leggagyibbra gondolok..) Valami tényleg gyors kellene nekem; valami olyan 533-asban ami tényleg gyors. Nagyon megköszönném ha tudnál majd valamikor válaszolni, mert tényleg fontos lenne. Köszönöm Tisztelettel: Commander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 5, 2005 80-ért van CL3-as Corsair, ha már ebben gondolkozol Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootcommander 0 Author Share Posted July 5, 2005 Hello! Az úgy jó, hogy van 2*256MB Kingmax 533Mhz (4-4-4-12) ram a gépben és még mellé mondjuk 2*512 MB Kingston HyperX 533MHz CL3-as (3-3-3-x) ??? Minkettõ 1.85 volton megy. Ez így menni fog? Nem baj, hogy az egyik CL4-es a másik meg CL3-as? Nem baj, hogy a kettõ különbözõ márka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 6, 2005 De baj! A CL4-es sebességén fog menni a rendszer - sajnos. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 7, 2005 A 2x512 MB mellett amúgy sem sokat dobna még 2x256 MB, tehát érdemesebb venni 2 db. 512 MB-os modult, és inkább megpróbálni eladni a két régit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootcommander 0 Author Share Posted July 7, 2005 kösz! Van egy program, ami kiírja a memória tulajdonságait és van egy olyan, hogy Frequency : 271.7 FSB:DRAM : 3:4 Azt a Frequency-t, hogy lehet emelni? Az a 3:4 mit jelent? A ramoknál a 400MHz, 533MHz, 675MHz az hogyan jön ki? Hogy lehet a RAM-ot picit tuningolni úgy, hogy pl. a CPU beállításait nem állítjuk el? (Az idõzítéseken kívül) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 7, 2005 A 3:4 az azt jelenti, hogy a processzor sínjéhez képest milyen arányban megy a memóriasín órajele. A legjobb, ha a kettõ megegyezik, azaz szinkronban megy. 400MHz = 2x200MHz FSB 533MHz = 2x266MHz FSB 667MHz = 2x333MHz FSB A legjobb egyébként, ha az idõzítésaekkel variálsz. Többet érsz velük. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
internetmen 0 Share Posted August 29, 2005 Sziasztok Melyik a gyorsabb? Melyik lenne jobb? DDR2 2048MB 533MHz Kit (2x1024) Kingston DDR2 1024MB 675MHz Kit (2x512) Corsair TwinX PRO Mindkettõt kezeli az alaplap, de nem tudok dönteni. A gép további paraméterei: 3400 Pentium 64bit, X700 256Mb, 320 GB winyó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 29, 2005 Mindegyik nagyon jó választás, de a Corsair gyorsabb. 2 GB meg nem is biztos, hogy kell. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazda6diesel 0 Share Posted November 11, 2005 Miért van az, hogy azonos paraméterû ddr2 ram olcsóbb mint ugyanolyan mezei ddr? Nincs annyira elterjedve azok a lapok amik támogatják? Lassabbak? Vagy esetleg olcsóbb az elõállítási költségük? Egy pici Ugyanez lenne a kérdésem a videokariknál is: miért olcsóbb a pci-e videokari mint az agp 8X verzió? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted November 11, 2005 Márcsak azért sem lehet azonos a DDR2 és a DDR paramétere mert a DDR2 sokkal lassabb az idõszítése mint a DDR memóriáknak. Ezért nem gyorsabbak jelen pillanatban még. OFF: Azért drágább az AGP-s verzio mert azon van egy külön PCI-express íl: AGP konverter chip ami külön pénzbe kerül Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirfrancisd 0 Share Posted June 25, 2006 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy gond lehet- e abból, hogyha egy 667 MHz-es ddr2 ramokat támogató lapba- az újabb fajta- 800 MHz-eseket teszek? Másik kérdésem, hogy ez a Kingmax ram most akkor 533 MHz-tõl egészen 800 MHz-ig használható? Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 26, 2006 Igen, probléma lehet. Nem minden alaplap tudja kezelni a 800-as memóriákat. Ez a memória (úgy, mint a többi is visszafelé is kompatibilis, de attól még nem garantált, hogy megy is PC2-800-asnál kisebb modulokat támogató alaplapban. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r-chee 0 Share Posted June 26, 2006 Szerintem annyira erõltetett a RAM-oknál is, hogy DDRII-t vegyünk, sõt lassan már oda jutunk, hogy nem is támogatják az alaplapok a DDR memcsiket, tehát ez csak pénzhajhászás, semmi más. A DDR memóriákban rejlõ lehetõségeket még ki sem használták 100%-osan, de már DDRII kell, mert az a jó... Ugyan. Business az egész Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 26, 2006 De a DDR-eket már kiaknázák. A DDRII-ben még nagyon sok lehetõség rejlik. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted June 26, 2006 A DDRII-ben még nagyon sok lehetõség rejlik.Hát eléggé rejlik .... nehezen akar a felszínre törni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 26, 2006 Mert miért? Nézegetted már a "jobb" gyártók termékeit? Már én is be tudtam szerezni olyan RAM-ot, amely késleltetési idõi elérik egy átlagos DDR-RAM késleltetéseit - kétszer olyan magas órajel mellett! Az órajelet is növelik, közben csökkennek a késleltetési idõk (és szerencsére az árak is). Akkor ez mi, ha nem javulás? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted June 26, 2006 kétszer olyan magas órajel mellettÉs kétszer annyiért ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
r-chee 0 Share Posted June 26, 2006 Na ja... Odébb van még jócskán a DDRII-es memóriák virágkora... Kis hazánkban meg nem sokan fognak megvenni olyan drága cuccokat... 1 jobb 1GB-os (akár 2x512) DDRII-es memória árából kijön 4GB DDR... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 26, 2006 Ennyire azért nem drágák. Nem a magyar árakat kell alapul venni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted June 26, 2006 De pontosan. Amikor adtál árajánlatot, 40.000 Ft-ra jött ki az ára, míg a "gyengébb" verzió is 27.000 körül volt. (Párban természetesen, 2x1GB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts