Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows ME + SATA meghajtó

Recommended Posts

eross.peti
Posted

Sziasztok!

A következõ gondal küszködöm. Nemrégiben sikerült fejlesztést végrehajtanom otthoni gépemen. Az új konfig alapja egy Athlon 64 szívvel dobogó vegyes alaplap /IDE+SATA/. Fõ oprendszerem egy XP SP1, ezzel nincs is problémám, de nosztalgiából szerettem volna telepíteni egy ME-t is, ami sajna nem sikerül. Ha SATA meghajtóra telepítem csak hibaüzenettel indul és nem látja az IDE eszközöket, ha IDE meghajtóra telepítem és a SATA meghajtó be van iktatva el sem indul. Erre a problémára szeretnék megoldást ha létezik. Köszönöm.

eross.peti

Halasi Miklós
Posted

A BIOS/alaplap leírásában elolvashatod, hogyan kell a SATA vezérlõt konfigurálni úgy, hogy régebbi rendszerekkel is mûködjön. ;)

• 4 weeks later...
Posted

Csak ezt a Milleniumos topicot láttam, úgyhogy ide írom.

Havernak a gépén ez az op.rendszer van. A gépe, egy Intel Cel. 333MHz, 128MB memóriával. Szeretné a régi egerét lecserélni görgõsre, de nem nagyon akarja a Windows. Ha felismertetem az egeret (CD-vel), akkor jól mûködik, a görgõ is jó. Addig a pillanatig, amíg újra nem indítom. Ekkor megint semmi. Megint újra kell telepíteni. A régi A-Tech egérrel nem volt ilyen, de az már kezdi megadni magát. Ja, azt még nem mondtam, hogy újratelepíteni is csak úgy lehet, hogy a vezérlõpultból az illesztõprogram feissítésével. Csak ekkor mûködik.

Másik kérdésem hozzá, hogy fel akartam telepíteni egy játékot (F1 2002), ill. fel is lett, de az ikonra való kattintáskor azt írja ki, hogy "F1 2002 hibát okozott a következõben F1 2002 exe. F1 2002 leáll". Esteleg op. rendszer újratelepítésével? mind a két hiba megoldható lenne?

Ha lehet minél elõbb válaszoljatok. Elõre is kösz.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

A Forma 1-es játék Millenium alatt nekem ugyan elindult, de simán kifagyott. A memória volt kevés. Neked is azért nem indul. Nem tud rendesen betöltõdni.

Egér: próbáld meg azt, hogy eltávolítod az egeret, majd gép ujraindít. Ha kell driver ezután is, akkor tedd fel, és rögtön restart.

Posted

Az egér típusához való Windows me meghajtót kell letölteni (már, ha van), telepíteni.

Egy köztes megoldás: Windows 98 se op. rendszerre cserélni. A Win me nem valami kidolgozott op. rendszer. Hiába korábbi a W 98 se, mégis jobb. Celeron 333-asra én ezt raknám, xp-t nem.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Na azért annyira nem rossz, hogy egy egyszerû mezei görgõs egeret ne tudjon használni ...

Posted

Kösz mindenkinek! Egyenlõre megpróbálom, aztán írok mi lett.

• 8 months later...
Posted

Szerintem ebbe a topic-ba illik az én kérdésem is.

Van egy Sata SP2004c HDD és ABIT NF8 alaplap, WinMe-t szeretnék telepíteni, de nem található az nforce3 meghajtó csomagjában sem ide sem sata driver. Így a HDD nem mûködik csak DOS alatt, a telepítés elakad.

A WinXp meghajtócsomagban van driver és kifogástalanul települ és mûködik az XP. Tud-e valaki WinMe meghajtót az nforce3-hoz.

Adalék: az ABIT Technikai támogatásának problémamegoldó válasza a következõ volt:

- Then the only chance to use it is to set it to IDE mode. - :)

Posted

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Me-hez már nem fogsz találni. Én sem találok sehol.

Ciao.

Posted

Köszike! Nekem is ez az érzésem, de azért jó elpanaszolni, hogy a nem semmi nevû Nvidia, Microsoft, ABIT multik izélnek a leperkált forintjainkra. Elvégre a ME ha jól tudom 1999-2000-es op. rendszer nem annyira ócska. Megérteném az eféle támogatást ha a Szörcspusztai Tobbjunk Össze Valamit BT. termékeirõl lenne szó!!! :dühös:

Posted

A Windows termékek támogatása általában 5 év után megszűnik. Csoda, hogy a Win98-hoz még vannak frissítések.

Posted

Csak egy hardvert találtam: SATA to IDE átalakító

IPB kép

Posted

arpsoft!

Nos akkor számoljunk. WinMe hivatalos támogatása 2006 július 01-ig tart. Nforce3 chip és NF8 megjelenése 2004-ben volt, sata szabvány évét sajnos nem tudom. Szerinted a támogatási idõn belül olyan nagy dolog egy drivert összedobni. Max. 2 óra programozás (egy hozzáértõ csapatnak, elvégre Xp-re megírták) és kész a béta változat utána tesztelés és mehet. Akkor...?