Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2005. júliusi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Tisztelt Hölgyek és Urak!

 

Ezúttal is meglepõ színharmóniát választva hamarosan utcára kerül júliusi számunk. Házon belül nagy tetszést aratott a sötétkék alapon világító neonnarancs, fehérrel keverve különösen ütõsre sikerült (kamillás borogatással gyógyítható)!

 

Lapozzanak inkább bele, olvasásához kellemes idõtöltést kívánunk! Véleményekhez, kritikákhoz, helyreigazításokhoz ragaszkodunk. ;)

Link to comment
Share on other sites

google

Átlapoztam, és örömmel állapítottam meg, hogy pont azt a DVD-írót (NEC ND-3540A) ajánljátok, amit éppen a héten szereztem be.

A cikkben arról van szó, hogy még csak OEM-ként kapható, azonban örömmel jelenthetem, hogy egy ismert német áruházláncban én dobozos kiszerelésben kaptam!

A melléjáró szoftverek:

Nero Express 6, Vision Express 3

BackITUp, Recode, ShowTime 2 (ezek is Nero-k).

 

Másik észrevételem:

Szintén örültem, hogy a videódigitalizálók tesztjébõl az ADS Tech DVD Xpress került ki gyõztesen. Tényleg nagyon jó készülék, és még egyetlen egy alkalommal tapasztaltam instabilitást (ki kellett kapcsolni).

De itt egy elírás is van minden bizonnyal:

IDÉZET

PC World 2005.07.01., 98. oldal:

Szoftvermellékletét - saját rögzítõalkalmazás és a VideoStudio 7 SE - az MPEG-2 felvételekre és házimozi-szerkesztésre is használhatjuk.

 

 

Az újságban az alatta levõ táblázatban azonban már Ulead MovieFactory 3.0-ról írtok, és ez van a 95. oldalon is, a leírásban.

Én pont egy évvel ezelõtt vásároltam a készüléket, és Ulead VideoStudio SE 7 járt hozzá (meg a CapWiz, természetesen). :hááát::)

Link to comment
Share on other sites

chipmix

Hurrá megjelent az újság!!! Nagyon sok ígéretes cikket láttam, egyenlõre még csak messzirõl. Köszi a sok Linuxos témát! Meg jó pár érdekes progit is láttam a

CD- mellékleteken. Majd, ha kiveséztem jelentkezem.

Link to comment
Share on other sites

kori

Elsõ gyors olvasatban azt mondhatom,hogy jó lett mint az elõzõ is. Nekem azért hiányoznak a tavai nagytesztek folytatásai. A Linux rajongók bizonyára örûlnek az új verziónak. A mellékelt teljes verzió is sokak számára örömet okoz. A szoftvertesztek ismét kiválóak. Hát igen,van az a pénz ami miatt egy Orbit reklám bekerûlhet az újság hátoldalára. :) Ismét sok jó tapasztalatot olvashatunk. ;)

Link to comment
Share on other sites

Szanya

Ez most aztán nagyon eltalált szám lett. Nem a színére gondoltam, mert a múlt hónapihoz hasonló színû autók képét még be tudtam linkelni, de ez most kifogna rajtam. :D

 

Sorolnám:

(Szerintem a 12. oldalon kezdõdik az újság.)

- Szerkesztõi jegyzet: szívembõl beszél

- Galaktika pályázat: Na, ez pont nekem való.

- 15. oldal, Panda: Itt tettem be a DVD- t, néztem meg a PC Stúdiót, majd tettem fel a Pandát. (Itt helytelen a névelõ használat?)

- néhány érdekes cikk: Ami meglep, hogy néhány még újdonságként hatott, pedig minden nap tájékozódom az interneten.

- Címlapsztori: Pont aktuális, mert faterom hamarosan noteszgépet vesz. Elolvastatom vele a cikket, hogy jobban képbelegyen.

- Címlapsztori: Már régebben használtam egyszer Linuxot, és van egy dobozos SUSE is itthon. Nekem való a cikk.

- Címlapsztori: A szoftvervarázst is el fogom olvasni.

- hardverteszt: Nem rossz

- Zeneszerkesztõ: Újabb telitalálat. Használni fogom.

Itt lapozgattam egy keveset. :olvas:

- Digitális fényképezõk: Ezt is el fogom olvasni rendesen.

- Panorámakép: Fantasztikus! Ezzel el leszek foglalva egy darabig. Persze nekem csak a kézzel "varrott" marad. Majd meglátjuk, mi sül ki belõle. Valahonnan beszerzek egy ingyenes progit ehhez.

- Szerkesztõsuli: Ezt a témát én is felvetettem már itt a fórumon. Ezzel a sorozattal már önmagában megtérültnek találom az éves elõfizetésemet. Köszönöm Szeri „Few” István. - Az Excelles cikket is el fogom majd olvasni egyszer. Az sem haszontalan.

 

Kb. ezek tetszettek/tetszenek nekem így röviden.

 

Kiegészítés:

Igen, az Orbit reklám nekem is annyira furcsa volt, hogy majdnem ideírtam.

De ez a keretes szerkezet lényege. Erre mondják, hogy a szépség belülrõl jön.

Nem baj, ha ronda, fõzni, mosni tud és gazdag is. :lol:

Link to comment
Share on other sites

payskin
(kori @ 2005. július 01., 17:45 - péntek)

Nekem azért hiányoznak a tavai nagytesztek folytatásai.

 

 

Ha majd alaposan átnézted, nem fognak! ;)

Link to comment
Share on other sites

kori

Na igen,majd részletesebben átolvasom. ;) Most az ilyen hardverteszt a tendencia. Én is gratulálok Bognár Ákos szerkesztõi jegyzetéhez. Szívünkbõl szólott. :)

Link to comment
Share on other sites

google

Ó igen, az nekem is nagyon tetszett! És már nem is az elsõ! Emlékszem pl. a Mitõl fejlõdünk? címûre...

Több ilyen kellene, végül is azok véleménye igazán fontos, akik számítanak a szakmában.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Hmmm felettébb felkeltette az érdeklõdésemet a címlapon található Pingvintartással kapcsolatos cikk említése (és még más is!). :bezsong:

Én bevallom férfiasan, elfelejtettem megvenni ma reggel az újságot :upsz: . De ezt a hibámat, az elsõ adandó alkalommal orvosolni szándékozom 8)

Link to comment
Share on other sites

Danyluk

Tisztelt PC-World, Januártól elõfizetõjük vagyok. Az újsággal nagyon meg vagyok elégedve, de eddig felmerült 2 kérdésem!

:?: Az Áprilisi számukban a 4. oldalon azt írták, idézem: "[...] Havonta garantálunk: 148-196 oldal tartalom [...]" Arra lennék kíváncsi, hogy ez a jövõben így lesz-e, vagy ha nem /A júliusi szám 132-oldal/ szeretném tudni, hogy pontosan mit kínál ez az újság.

:?: A júliusi számban található SUSE Linux iso -t tudom-e valahogyan winchesterrõl futtatni (sajnos nincs dvd íróm :( )? :ötlet: Szerintem az sokkal jobb amikor a PC-World DVD-re már bootolható változatban kerül fel.

Válaszukat elõre is köszönöm, Danyluk Tamás.

Csak így tovább!

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
(Danyluk @ 2005. július 02., 13:03 - szombat)

 

:?: A júliusi számban található SUSE Linux iso -t tudom-e valahogyan winchesterrõl futtatni (sajnos nincs dvd íróm :( )? :ötlet: Szerintem az sokkal jobb amikor a PC-World DVD-re már bootolható változatban kerül fel.

 

 

Futtani lehet, Daemon tools feltelepítésével. Ez létrehoz egy virtuális meghajtót a gépeden, amivel iso fájlt tudsz futtani. Magyarul is tud. Kérdés, jelen esetben tényleg elég e, ha Windows alól futtatod.

Link to comment
Share on other sites

Tar

Ez a aszám nagyon el lett találva! :)

Megmerném kockáztatni,ez a szám a leg ütõsebb ebben az évben. :oké:

Én nem vagyok Linuxszos,de örömmel látom,hogy rászántátok magatokat egy ilyen átfogó cikkre.Ez már kellet. :igen:

Link to comment
Share on other sites

kori

A kérdõívvel kapcsoatban csak azt kérdezném,hogy miért kell (persze tudom nem kötelezõ) a telefonszám és az email cím megadása nyílt levelezõlapon? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Adani

A posta nem hazudtolta meg magát, még mindig nem kaptam meg az újságot, de volt szerencsém a fórumtalin belelapozni, és már alig várom, hogy a kezembe foghassam.

Link to comment
Share on other sites

Reyorkin

Nem élek túl sok kritikával, DE MOST FOGOK!!!

 

 

A Teszt rovat elején lévõ SMS-es kérdésre én állat elküldtem egy választ, miszerint, mi a leggyakoribb csatolófelülete a küsõ HDD-knek. Erre jön a válasz SMS, hogy a válasz rossz. MIÉRT KELL ÁTVERNI AZ OLVASÓKAT, RÁADÁSUL 300 Ft/SMS ÁRON??!!

 

 

Éves elõfizetõ vagyok, de ha ez a színvonal marad, akkor lehet, hogy többé nem leszek az...

Link to comment
Share on other sites

payskin

1. Igazad van. Kipróbáltam, tényleg rossz. Szóltam Ákosnak, megpróbálunk intézkedni, bár ez szombat éjjel nem lesz egyszerû (meg gondolom vasárnap sem).

 

2. Ha gondolod, személyesen kártalanítalak, ha bejössz a szerkesztõségbe.

 

3. Nem értem, hogy egy SMS-játék nem mûködése milyen kapcsolatban áll a lap színvonalával? :pislog:

Link to comment
Share on other sites

Reyorkin

Igen, igazából nem a színvonal szót kerestem, amikor az elõzõ hozzászólást írtam.

Hanem inkább az a felháborító, hogy egy ilyen újságnál, mint a PC World, egy ilyen hiba nem éppen ildomos, és nem arról a 300 pénzrõl van szó, hanem arról az elvrõl, hogy, ha a sok hülye úgyis fizet, akkor oda kellene figyelni, amikor azt a játékot szolgáltató programot, ill gépet beállítjátok.

Ugyanis így azon emberek hite rendül meg bennetek, akik igen sokszor veszik készpénznek, amit írtok a lapban.

 

Csak ennyit akartam...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az alapgond ott kezdõdik, hogy nekünk nincs Csodálatos 300 Forintos SMS-Játékgépünk, hanem ez egy szolgáltatás, amit megveszünk egy szolgáltatótól, akivel legkorábban hétfõn tudjuk egyeztetni, hogy miért nem az a jó válasz, amit mi mondtunk. A jó hír azonban az, a gép minden SMS-t megtart függetlenül attól, hogy mit írt vissza válaszként, és ezeket késõbb tetszés szerint leszûrhetjük, azaz, akiknek most az jön vissza a , hogy rossz válasz, az is részt vesz a sorsoláson, hiszen a jó választ küldte be.

 

Azt azonban nagyon kétlem, hogy egy 300 forintos SMS-játék pillanatnyi helytelen mûködése megkérdõjelezné a szavahihetõségünket. Azért ez túlzás.

Link to comment
Share on other sites

Mosomaci

Most írtam épp a következõ commentet az SMS játék honlapon meghirdetett verziójához:

"Egyet kell értenem rootcommander-rel. Nekem is csak a harmadik válaszra sikerült. Elõször elküldtem azt, ami szerintem is a tuti helyes. Utána kaptam a választ, hogy sajnos... Elküldtem a következõt, ami pár évvel ezelõttig volt helyes. Arra is jött a válasz, hogy sajnos... Elküldtem a harmadikat, amire jött a válasz, hogy gratulálunk... DE AZ BIZTOSAN NEM LEHET!!! Szerintem rosszul/egyáltalán nem módosítottátok a helyes válasz sorszámát az elõzõ játék óta!"

 

Én kicsit demokratikusabban (szívjon más is :D ) nem írtam le, hogy melyik a tényleges helyes válasz, és hogy melyiket fogadta végül el. De aki legalább annyi mint én mindegyik célzásra tudja, hogy melyikre gondoltam.

 

Egyébként én is éves elõfizetõ vagyok, és azt kell mondjam: OK srácok, egyet hibáztatok ;) Beleféééér!!! Én még hiszek nektek!!!

 

Amúgy szerintem a PCWorld az egyetlen hazai lap, aminek mind a nyomtatott tartalma, mind a mellékletén lévõ cuccos elég gazdag, széles látókörû, stb. (régebben még a CP-re is elõfizetõ voltam, de most már annyira pocsék lettek, hogy szörnyû. Más újság (pl. PC Magazin) meg csak néha üti meg a színvonalat (pl. Borland melléklettel))

 

(Amúgy csak fizetett beépített medve vagyok :) )

 

A kérdésem a következõ:

Én amint azt írtam 3 SMS-t is elküldtem, hogy részt vehessek a sorsoláson és nyerjek (há' gázdág vágyok, he :) ). Van rá esélyem, hogy fogok is? Úgy értem, hogy most már elküldtem a helyes választ (is), de ha módosítjátok, akkor törlõdök a listáról? Pls válaszoljatok, mert jó lenne tudni, hogy nem hiába pörgött a telefonszámlám!

 

(Még 1 megjegyzés:

Balázs!

Egyébként a tényleges helyes választ, ahogyan Te írtad majdnem beleírtad a commentedbe, de az elégedetlen elõfizetõ kollega elsõ üzenetében viszont ott virít! A Fair Play érdekében módosítani kellene a hozzászólást. :) )

Link to comment
Share on other sites

Szanya

A mostani számhoz jár egy SuSE Linux 9.3. Apunak pedig van egy dobozos 7.x mindenféle könyvekkel együtt, ami legalább 1000 oldal. Ezeket fel tudom használni a 9.3- nál is? A 9.3 az csak egy frissítés? Telepíthetem a 7.x- et, amit upgradelek a PCW DVD- vel, vagy hogyan megy ez?

Link to comment
Share on other sites

Greene

@Szanya: elvileg upgrade-elheted onnan is, meg a netrõl is (csak kicsit bonyolult lesz), de szerintem az már olyan régi verzió, hogy jobban jártok (és gyorsabban) ha ezt a 9.3-ast rakjátok fel alapból... :hááát:

 

Nekem a Linuxos cikkel kapcsolatban lenne egy-két meglátásom, mivel még csak azt olvastam.

- Ha már a nyílt fórráskódról ilyen sokat volt szó, ki lehetett volna térni a GNU-ra és egyéb licenszelési fajtákra.

- Nem írtam be volna olyat, hogy "a Segélyvonal fórumra nem érdemes elnézni Linuxos kérdésekkel"...Ha megfigyeltétek, folyamatosan bõvül a Linux értõk köre itt a fórumon. :ötlet: . Ami probléma, kérdés felmerül, azt igyekszünk megválaszolni...;)

- Ha már szóbakerült a kernel, akkor egy kicsit kitértem volna a Windows és a Linux közötti különbségekre. Illetve belevontam volna a Unix-ot is (pl. MacOSX), hogy kivehetõbb legyen a különbség.

 

Amúgy jó volt az egész cikk ;)

Link to comment
Share on other sites

SzalacsiBacsi

A mostani szám kiváló, bár még nem volt idõm végigolvasni. De amit olvastam, az kifejezetten tetszett.

Végre Linux! Szerintem megérne egy rovatot (legalább havi 2 oldalt), hogy a Linuxba kissé mélyebben belekavarjatok - nem hiszem, hogy nagyon bosszantaná azokat ez a terjedelem, akiket nem érdekel a dolog.

 

Bognár Ákos bevezetõit mindig öröm olvasni, SZVSZ fontos egy ilyen oldal a lapban, ahol a szakmát érintõ kérdésekrõl lehet elmélkedni.

 

A Segélyvonal pedig mindig az elsõ, ami megnézek: rövid cikkek, érdekes ötletek, rulez az egész!

 

Mivel a dicséret csak jólesõ, de önmagában nem mentek vele sokra, mondok olyat, amirõl nem tudom eldönteni jó ötlet-e: mégpedig a programozás. Nem biztos, hogy ezt havi 2 oldalon lehet tanítani!

Link to comment
Share on other sites

aty

Még nem volt kezemben az újság, de a linuxos összefoglaláshoz elõre is grat! Sõt íme egy kritika: klikk.

Link to comment
Share on other sites

aadaam

Legjoobban tetszik az uj számban:

- szerk hozzászólás

-linux

- win xp turbozása

-hardvertest

 

hali.

Link to comment
Share on other sites

Greene

A Linux nagyon jó kedvcsináló ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...