kornél 0 Share Posted June 17, 2005 A PCTV-Stereo kártya vissza lett küldve a kereskedõnek, aki kipróbálta és nála jól mûködött (én nem láttam). Valami olyasmit mond, hogy a lakásban lévõ TV koax kábel annyi helyen van megbontva, hogy mire elér a TV Tuner kártyához, legyengûl a jelerõsség. Nálam 3 helyen van elágaztatva, mire elér a kártyához. Hallott valaki ilyen problémáról? Kösz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 17, 2005 Igen, gyengülhet valóban. Esetleg nem tudod azt a kábelt ott egy TV-re rákötni? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornél 0 Author Share Posted June 17, 2005 Egy koax jön be a lakásba, arról ágazik szét a két TV-re, annak egyik ága megy a PC-re és ez még kettéválik PCTV és a modem között. Nem tudom mit lehet ezzel kezdeni, majd kihívom a UPC-t. Esetleg jelerõsítõ? ÜDV! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 18, 2005 Valamit segíthet - az biztos, de úgy látom, nincs nagyon túlkomplikálva. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted June 18, 2005 Nálam /Eger/ pont az volt a probléma, hogy erõs volt a jel. A UPC-s ember közbeiktatott egy elosztót, és jobb lett a kép. Ha lesz pénzem tunerre, innen jön be a gépbe a Tv-jel. Ha gyenge a jeled, minenképpen a UPC feladata, hogy az elõírt jelerõsséget biztosítsa a legközelebbi erõsítõnél, vagy ha ez nem lehetséges helyileg kell megoldaniuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfx 0 Share Posted June 22, 2005 De a UPC csak korlátozottan biztosítja a jelerõsséget. Nekünk csak úgy kötötték volna be, hogy a jel csak 1 TVnek lett volna elég. Nekünk meg 3 van. Egy antennaerõsítõvel meg lehet oldani a gondot, de azért az is pénz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornél 0 Author Share Posted June 29, 2005 Volt kint a UPC, bemérte a jelet, 64-67 MHz (vagy mi volt a mértékegység, nem emlékszem már) ez tökéletes a TV-nek. Hallottatok errõl, használ ilyet valaki: Földhurok leválasztó Nálam is búg a hangfal, lehet hogy errõl van szó. Csak kezdem unni, hogy röpködnek az ezresek és még mindig nem tökéletes a PC TV Stereo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 29, 2005 Én amiatt tettem be ilyet a fõelosztó elé, hogy ne rázzon az antenna... De hogy minden készülék elé tegyek... felesleges szerintem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornél 0 Author Share Posted June 29, 2005 Eredmény milyen képminõség lett? Mert nekem még "falura jó lesz" színvonalat se éri el. Szemcsés, szellemképes. Érdekes, hogy a PCTV csatornakeresõje milyen pontatlanul állítja be a csatornákat. Nem a legjobb képet állítja be. Kézzel kell finomítani. Mitõl van ez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 30, 2005 Lehet, hogy rossz országot választottál ki a kereséshez. Sajnos kábeltévénként eltérõ ez. Németország, Ausztria, Kanada közül válogathatnál... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornél 0 Author Share Posted July 1, 2005 Igen, Belgiummal volt a legjobb. De ez még mindig nem az igazi. Most már a PC boltban folytatom a küzdelmet, mert nem lehet (vagy nem tudom) használni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted December 1, 2005 Két kérdésem lenne: A korábbi HS2-es koax elosztó helyett egy asszimetrikus elosztót ajánlottak, ime: Így néz ki a régebbi HS2-es elosztó: Az asszimetrikus tényleg jobb? Másik kérdésem, hogy meg lehet hajlítani ennyire a koaxkábelt: Néhány helyen kénytelen lennék így elvezetni. Nem okoz problémát? Kösz a választ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted December 1, 2005 Annyira nyugodtan meghajthatod. Viszont arra figyrlj, hogy be ne csípje semmi. A jel meg annál rosszabb (gyengébb) lesz minél többször osztod meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 2, 2005 Valóban annyival jobb lesz. A HS2-nek van egy olyan fránya tulajdonsága, hogy az out az tényleg out. Úgy van megtervezve, hogy csak el megy a jel, vissza nem jön. A másik elosztó meg kifejezetten arra van kitalálva, hogy a modembõl érkezõ jeleket vissza is tudja rakni a koaxra, anélkül, hogy ezzel összezavarná a tv felé menõ jelet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted December 2, 2005 Akkor a két elosztóból melyik a jobb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted December 3, 2005 Az elsõ képen lévõ asszimetrikus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 3, 2005 Gondoltam, hogy a H2 elég jól definiálja az egyiket, illetve a másikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted December 3, 2005 Akkor, ha jól veszem ki, nekem asszimetrikus van, mert ugye chello kábelmodem van rajta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted December 17, 2005 Olvastam egy érdekes dolgot. A koaxelosztóknál a 900MHz-s helyett a 2400MHz-st kell felszerelni és csodákat tesz a tv-tuner képminõségével. Állítólag 1500 Ft-ba kerül. Ki milyet használ? Tapasztaltaltatok minõségjavulást az elosztócserétõl? Nekem most ilyen asszimetrikus van: Feleslegesen nem akarok kiadni 1500Ft-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted December 17, 2005 A videómagnókban található egy aktív elosztó. A bementhez hozzákapcsolva az antannát, a jel elõbb egy szélessávú antennaerõsítõn megy át, majd kétfelé ágazik a tv-hez továbbmenõ és a magnó tunerjéhez menõ jelre. Ez egyébként sok esetben egy kiszerelve is mûködõ egység, csak tápfeszültséget kell neki adni. Igaz ez már kicsit barkácsolás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted December 18, 2005 [...] legyengûl a jelerõsség. Próbálkozhatsz ennyi elosztásnál egy jelerõsítõvel. A jobbak nem olcsók, de biztosan jobb lesz a kép- és hangminõség. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted December 18, 2005 Az erõsítõkkel az a gond, hogy a Chello-t össze tudja kavarni egy kicsit. Ezért, elõször az osztót kell berakni, ami leszedi a Chello jeleket, aztán az erõsítõt. Ha jó képet akartok, akkor ne sajnáljátok a lóvét egy Hirschman erõsítõre. Annak a kimenõ jelét már lehet megint osztani. Nem tudom, mi értelme van a 2,4GHz letörési frekvenciájú osztónak kábeltévé esetén, mivel 1GHz-nél magasabb frekivel biztosan nem közlekedik a jel a madzagokon. Ennek egyedül a digitális mûholdvevõknél van jelentõsége. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted December 20, 2005 Hirschman erõsítõrõl be tudnál linkelni egy magyar oldalt, nem találok ilyet. Más erõsítõ márkákat is fel tudnál sorolni? Abszolúlt nem vagyok képben ilyen téren. Ezek az erõsítõk fel is javítják a képminõséget vagy annyi a hasznuk, hogy a elosztók után is megmarad a jel minõsége, tehát nem tud javítani csak szintentartani. Nálam közvetlenül a tv-tuner elé kellene berakni, tehát ha nem tud javítani a képminõségen akkor nincs sok haszna. Van olyan ismerõsöd akinek az erõsítõ javított a képminõségen? Vagy az erõsítõ csak egy elvi lehetõség aztán majd a vásárlás után derül ki, hogy javulást produkál vagy sem. Kösz a választ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted December 20, 2005 A kipróbáláshoz (is) ajánlottam a videomagnót. A továbbmenõ jel kicsit erõsített, ha a magnó be van kapcsolva. Valószínûen a PCTV képén javít egy kicsit gyenge jel esetén. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted December 20, 2005 Videomagnós megoldást most nem tudom kipróbálni. 1.5 éve tönkrement és nem is tervezem hogy újat veszek. Nem PCTV hanem Hauppauge PVR-150 tuner képminõségével küzdök. De azért kösz a választ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts