Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Visual C# 2005 Express Edition

Recommended Posts

Posted

Júliusi számunk 124-125. oldalán elindítunk egy cikksorozatot, amely az elõzõ havi DVD mellékletünkön található Visual Studio 2005 Express Editionnel, pontosabban a a C# (ejtsd: szí sárp) programozási nyelvvel foglalkozik. Ez amolyan kedvcsináló lesz, hogy azok is elkezdjenek programozgatni, akik eddig távolról rosszallóan néztek az if-ekre és a for-okra, illetve azok is, akik már pedzegetik valamelyik programozási nyelvet, de szívesen kipróbálnák a C#-ot is.

A cikkel vagy az abban szerepeltekkel kapcsolatos kérdéseket, megjegyzéseket várjuk ebben a témában, és igyekszünk mindenkinek segíteni.

Posted

A C#ot pontosan milyen feladatkörökre szánják?

Posted

Szia! A C# egy általános célú proramozási nyelv. Lehet vele Windowsos alkalmazást, Windows service-t, osztálykönyvtárat, webalkalmazást, mobil alkalmazási és akár MS Office alkalmazást is írni (DOC és XLS mögé). Talán egyszerûbb megfogalmazni, hogy mire NEM való: natív komponensek írására, tehát pl. egy eszközmeghajtót nem C#-ban kell megírni.

Ez megválaszolja a kérdést?

Üdv:

Levi

Posted

Sziasztok!

Jó a cikk, és a kezdeményezés, csak az a probléma, hogy ha az ember belekezd nehéz kivárni a következõ számot.

Az ember természeténél fogva telhetetlen és mindent azonnal akar, én is így vagyok.

Már a második Delphi könyvet veszem hátha valamelyikbõl megértem a nyelvet, teljesen kezdõként.(Nem sok sikerrel, a php-ben és az SQL vannak eredményeim)

De mivel azt olvastam, hoy a Delphi a C# nyelvre épül, ezért elöször ezt kellene megértenem, a cikk remélem segít ebben.

Egyébként mivel a Visual Basic-et már megkostóltam a form készítés elég egyszerû volt.

Az adatbázis kezelést pedíg már alig várom.

:hááát:

Posted
De mivel azt olvastam, hoy a Delphi a C# nyelvre épül,

Nagyon érdekes, rövid idõn belül a második ilyen jellegû tévinformáció bukkan fel fórumon. Korábban valaki a PHP elõdjének tekintette C# nyelvet, most te mondod, hogy erre épül a Delphi. Az a Delphi, ami kb. 5 évvel hamarabb jelent meg, mint maga C#, és ami Pascal alapú, elõdje -- még DOS vonalon -- a Turbo Pascal és a Borland Pascal volt. Remélem, ez nem veszi el a kedved a cikksorozattól.

Van azonban valami, ami összeköti a Pascalt és a C#-ot, mégpedig Anders Hejlsberg: a 90-es évek elején õ vezette a Borlandnál a Pascal fejlesztéseket, aztán átigazolt a Microsofthoz, ahol a C# fejlesztõi csapatának vezetõje lett. De ez minden.

Posted

Huh, kedves tanulók, a második rész már kemény lesz, tessék felkötni a nadrágot! Egylõre még eszkába. :eszkába:

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

A C++ és a C# ugyanaz?

Posted

Nem. A C (szí, cé), a C++ (szíplászplász, cépluszplusz) és a C# (szísárp, ???) három különbözõ dolog.

Posted

Nekem is felkeltette érdeklõdésem a C#, már régebben is gondoltam rá, hogy valami ütõsebb programozási nyelv megtanulására szánom magam, de eddig úgyanazt tapasztaltam, mint Mezofi, én is ugyebár PHP-val és SQL-lal foglalkozok (meg hát természetesen a hozzá kapcsolódó CSS-sel, esetleg egy kis javascript :) ). És az a nagy problémám, hogy mivel sajnos :Sír: CD-s elõfizetõ vagyok így nem olyan egyszerû a dolog, mint a DVD-seknek. Megnéztem azt a bizonyos oldalt (MSDN), hogy letöltöm de csak a webdevelopers, J# és Visual Basic.NET csomagokat találtam meg, nem tudna valaki egy konkrét letöltési címet mondani??? (win xp) Elõre is Kösz :)

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Elolvastam a cikket, kipróbáltam...Nagyon jó! :D Csak már megbántam, mert most úgy vagyok vele, hogy mééég, mééég, mééég :upsz: Ez egyébként nagyon jó ötletnek tartom, hogy programozást tanítotok a lapban, remélem ez nem marad abba! Jó sokáig vigyétek a C#-t, és sok sikert!

(A C# után meg jöhetne a python :D8) )

Posted

Hello!

Nálam a New Projectnél nincsen Windows Application. Ilyenkor mi a teendõ? :upsz:

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Szerintem vagy félrenézted, vagy valami, mert alapból az van bejelölve, ja , és mindenki ugyanazt használja...Egyébként kaphatnánk egy képet?

Posted

A telepítésnél mindent alapértelmezetten hagytál?

Posted

Hát ez érdekes. Úgy kéne kinéznie, ahogy az újságban van, nagyjából 2× ennyi ikonnal. Gondolom .NET 2.0 meg ilyesmi is fent van, ugye? Nem maradt ki semmi. Akkor ettõl béta. :pislog:

• 3 weeks later...
Posted

HELLO !!!

De ha letöltöm a hozzászólással feljeb lévõ címrõl akkor kihoz vmit és nem lehet tovább telepíteni !!!!!!!

>> KÉP <<

Légyszi segítsetek !!!

UI: ugyanez van juniusi DVD mellékleten is ???

Posted

Nincs feltelepítve az SP2 (második szervizcsomag) a Windowsodra. Ezek szerint ez alapkövetelmény a Visual C# futásához. Valószínûleg ugyanígy megállna, ha a DVD-rõl telepítenéd.

Posted

DVD-rõl telepítettem, de addig nekem sem telepítette fel amig a 2-es szervizpack-ot nem raktam fel!

:!:

Posted

Nem, ez az xp-hez járó csomag, amiben benne vannak a fontos kiegészítések, javítások. ;)

Posted

Innen letöltheted az XP Service Pack2-t (magyar felülethez).

Download :D

(Nem kell olyan messze menni érte. -SB)

Posted (edited)

OKÉ KÖSZI SZÉPEN !!

Telepítettem de amikor a WINDOWS VISUAL C# -t akartam telepíteni egy ideig megy az installálás de utána ez van >> KÉP << :!: :(

MI VAN ILYENKOR :?::?:

ELÖRE IS KÖSZ :!: :!:

Edited by Spányik Balázs