Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Matsonic MS8137C probléma (?)

tomykav

Recommended Posts

tomykav

Helló!

Van egy olyan problémám a rendszeremmel (Matsonic MS8137C, 2100+ XP, 384 MB, 60 GB Maxtor), hogy kb. 5 percenként újraindul. Ekkor a winchim kivágja a fejet a parkolósávba, majd leáll. Akkor pörög fel újra, amikor a BIOS keresi az IDE eszközöket. Újra akartam telepíteni a Windows-t, de nem tudtam visszakönyörögni sehogyan sem. A folyamat mindig leállt azzal, hogy a rendszer hibát észlelt, és hogy megszakítja a telepítést (bármelyik verziót is próbáltam).

Kizártam a táphibát (másik 2-vel is ugyanezt csinálta), a winchim máshol mûködött, viszont másikkal, amit próbáltam, ugyanaz volt a tünet. Túrtam a BIOS-ban, memóriát is cseréltem, de az sem segített.

A poén viszont az, hogy UNIX-alapú rendzserek (FreeBSD-t és Debian Sarge-ot próbáltam) alatt megszûnt az újraindulós nyavaja, tökéletesen mûködik minden. Van a problémámra valami trükk, vagy cseréljem le az alaplapomat?

Ha tudtok valami okosat, kérlek írjatok!

Köszi

tomykav

Machado

A Matsonic alaplapokról nekem megvan a véleményem :mérges: , szerintem, ha megtudod tenni, azonnal cseréld le :!:

cereal180

Nekem a mostani elõtt pont ilyenem volt és évekig tökéletesen mûködött, egy árva lefagyás nem volt. Igaz, hogy nem is volt valami nagy sebesség-bajnok.

ProFiler

BIOS-frissítés. Ha nem segít, akkor jobb, ha nem kínozod tovább az alkatrészediet. ;)

Ciao.