tomykav 0 Share Posted June 27, 2005 Helló! Van egy olyan problémám a rendszeremmel (Matsonic MS8137C, 2100+ XP, 384 MB, 60 GB Maxtor), hogy kb. 5 percenként újraindul. Ekkor a winchim kivágja a fejet a parkolósávba, majd leáll. Akkor pörög fel újra, amikor a BIOS keresi az IDE eszközöket. Újra akartam telepíteni a Windows-t, de nem tudtam visszakönyörögni sehogyan sem. A folyamat mindig leállt azzal, hogy a rendszer hibát észlelt, és hogy megszakítja a telepítést (bármelyik verziót is próbáltam). Kizártam a táphibát (másik 2-vel is ugyanezt csinálta), a winchim máshol mûködött, viszont másikkal, amit próbáltam, ugyanaz volt a tünet. Túrtam a BIOS-ban, memóriát is cseréltem, de az sem segített. A poén viszont az, hogy UNIX-alapú rendzserek (FreeBSD-t és Debian Sarge-ot próbáltam) alatt megszûnt az újraindulós nyavaja, tökéletesen mûködik minden. Van a problémámra valami trükk, vagy cseréljem le az alaplapomat? Ha tudtok valami okosat, kérlek írjatok! Köszi tomykav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Share Posted June 28, 2005 A Matsonic alaplapokról nekem megvan a véleményem , szerintem, ha megtudod tenni, azonnal cseréld le :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted June 28, 2005 Nekem a mostani elõtt pont ilyenem volt és évekig tökéletesen mûködött, egy árva lefagyás nem volt. Igaz, hogy nem is volt valami nagy sebesség-bajnok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 28, 2005 BIOS-frissítés. Ha nem segít, akkor jobb, ha nem kínozod tovább az alkatrészediet. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts