ocsi Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 Olvastam ( ha jól emlékszem) az áprilisi PCW ben egy olyan Üzenetküldõ programról ami helyi hálózaton képes mûködni ( nem kell neki internet, és nem csatlakozik szerverhez.) Nem emlékszem a program nevére, és nem találom ezt a számát az újságnak.. ki tudna valaki segíteni egy névvel vagy egy web címmel, vagy egy hopp számmal???
Adani Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 Van több is, nekem most csak a LanTalk ugrik be. ITT megtalálod.
Greene Posted June 27, 2005 Posted June 27, 2005 No meg akinél ki van kapcsolva a Messenger szolgáltatás annál nem megy...
Halasi Miklós Posted June 27, 2005 Posted June 27, 2005 Na már meg is van, amit kerestél. A neve: Lan Conference és innen tudod letölteni: http://www.lanconference.com/
nagygabor Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 netmeeting Be van építve a windowsba. Nem a legjobb, de legalább nem kell külön progit telepíteni.
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Hogy ez is újrainduljon... Használja valaki a LanConference nevû programot? Mi elkezdtük az iskolában, ugyanis van vagy tíz tanári szoba szétszórva az épületben, és jó lenne valami gyors összeköttetés, amit az amatõrök is tudnak kezelni. Az összes gép ugyanabban a tartományban van, ráadásul az x.y.z.1..253 IP-címeket használják. Ugyanaz a felhasználó lép be mindegyikbe (Tanár), vagyis a jogosultsága is ugyanaz. Ennek ellenére az egyik géprõl lehet látni az összes többit, a másikról meg csak kb. a felét. Mi a fenétõl lehet ez?
KGigi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Melyik gépen mi az alhálózati maszk? A programban nem látszó gépek egyébként látják egymást? A hálózat topológiáját meg tudod adni?
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Mindegyiken 255.0.0.0 a maszk. Pingelni lehet bármelyiket, és válaszol is. Már beléptem rendszergazdaként és külön engedélyeztem az UDP 5471-es portot, de az se segített. A topológiáról nem tudok egyelõre.
KGigi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Onnantól kezdve, hogy ping van, és a hálózaton látják egymást, igazából mindegy a topológia, nem az lesz a gond. A 255.0.0.0 maszk elég furcsa egy helyi hálózaton, de mûködnie kell. Abba az irányba kellene indulni, amit már próbáltál, valami a gépen vagy a hálózaton korlátozza a program mûködését.
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Köszi. Először én is csodálkoztam a maszkon, de hát így örököltem az egész rendszert alig egy hete, ha lehet, nem túrok bele. Amit nem értek, hogy ha van egymás mellett két gép, ugyanarra a switchre rádugva, akkor miért látnak mást. Mondjuk egymással akkor pont nem kell csevegniük, de az egyik listáján van mondjuk 15 gép, a másikén 6. Mint írtam, a felhasználó ugyanaz. Most éppen egy további gépre raktam fel (rendszergazdaként), lát is 4 gépet saját magán kívül.
KGigi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 És a tűzfalbeállítások megegyeznek a két gépen? Poénból megpróbálhatod megcserélni a két gép kábelét a switchben, elvileg ugyanígy kéne maradnia.
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Most azt csinálom, hogy egy Excel táblába kiírom minden gépen, melyik IP-címeket éri el a LanConf. Valami csak kijön belõle. Ha egyszer lesz nyugis idõszak, végigpróbálom a kábelcserét meg a tûzfalbeállításokat, de ahhoz tényleg az kell, hogy más ne akarjon éppen gépezni.
arpsoft Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Milyen switch? Nincsenek VLAN-ok beállítva?
TheSaurida Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Nincs VLAN. Emeletenként van egy-két switch a gépszámtól függõen.
Recommended Posts