Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB kártya

Recommended Posts

Posted

Hello!

Az alábbi kérdésem lenne:

Egy régi számítógépbe vásárolta USB kártyát, ami PCI-on keresztül csatlakozik az alaplaphoz. Viszont ha bent van az USB kártya, akkor a gép nem bootol be, a monitor nem kapcsol be. Mi lehet ennek az oka, és mi lenne a megoldás?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Üdv: oiboy

Posted

Ütközést valószínûsítek. Helyezd át a kártyát egy másik PCI foglalatba!

Ciao.

Posted

Ezt már próbáltam. Pontosabban: 3 foglalat van, az elsõben a videokártya van, a másik kettõben próbáltam. De az eredmény mindig ugyan az: Ha bekapcsolom a gépet a CD meghajtó felpörög, aztán semmi.

Üdv: oiboy

Posted

Milyen tápegység van a gépben? Milyen alaplapról van szó? Ugye nincs tuningolva a gép?

Ciao.

• 4 weeks later...
Posted

A BIOS-ban engedélyzted a PCI-os USB használatát?

@utólag: most látom csak a probléma kezdetének dátumát. Ennyi idõ alatt csak megoldódott a probláma :lol: Vagy mégsem?

• 6 months later...
Posted

Üdv!

Abit kx7-es alaplapom van, és még nem ismeri az USB 2.0-t. Szeretnék bele venni egy PCI-os USB 2.0 kártyát, hogy az egyre több USB-s periféria amit használok (digi fényképezõ, USB-s rack, MP3 játszó, Pendrive) normális sebességgel mûködhessen a gépen.

Az a kérdésem, hogy ebben a lapban rendesen mûködne egy ilyen kártya? (kompatibilitás,sebesség, stabilitás stb.)

Válaszaitokat köszönöm!

Posted

Nekem egy még régebbi alaplappal(KG7) is tökéletesen mûködik. Nyugodtan tehetsz bele. ;)

Posted

Ez igazából nem az alaplapon múlik, hanem az oprendszeren.

Ha az kezeli az USB 2.0-t akkor menni fog.

Posted

win xp pro +sp2

akkor csak menni fog... :hááát:

• 4 months later...
  • 7 months later...
Posted

Üdv!

Egy Pentium II-es (ACORP 6BX86 alaplap) gépbe tettem egy PCIos USB kártyát (1.1).

Windows 98 alatt teljesen jól mûködik, látja a pendrive-ot, meg minden. Csak éppen vmiért nem jelenik a leválasztó-ikon a tálcán. Így aztán ki kell kapcsolnom a gépet, ha le akarom csatlakoztatni.

Kipróbáltam egy másik PIIesen win98on, ugyanez a helyzet.

Mit lehetne tenni, hogy megjelenjen az ikon, vagy eetleg más mód, hogy lecsatlakoztassam?

Köszi!