Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Illustratorral kitöltés


Bencce

Recommended Posts

Bencce

Az a problémám van, hogy flashben képtelen voltam szép lekerekített 3szöget rajzolni. Leszedtem az illustrator tryoutot, és teljesen más a kezelése mint a photoshopnak.... ha húzok a line tool-lal egy vonalat, és ezekbõl egy 3szöget csinálok, képtelen kiszinezni a belesejét, hiába groupolom, csak magát a körvonalat hajlandó festeni, ráadásul a stylize menüpont alatt a round corners-sel nem akarja lekerekíteni a csúcsokat... van valakinek valami ötlete, mert már szétrobban az agyam :mérges::dühös:

köszi! :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Elõre szólok: a CorelDRAW-t le se töltsd! Gyönyörû háromszögeket lehet vele rajzolni (külön eszköze is van erre, nem is egy), de lekerekíteni nem lehet!

 

Azon azért csodálkoznék, ha az Illustratorban nem volna háromszögrajzoló eszköz, bár láttunk már más csodákat is az AI-val kapcsolatban. Viszont te biztosan tisztában vagy a bitmapes és a vektoros rajzprogramok különbségeivel? Ezt csak a

 

más a kezelése mint a photoshopnak

után kérdezem. Igen, abszolúte teljesen más a kezelése, mint a Photoshopnak!

Link to comment
Share on other sites

intruder
Az a problémám van, hogy flashben képtelen voltam szép lekerekített 3szöget rajzolni. Leszedtem az illustrator tryoutot, és teljesen más a kezelése mint a photoshopnak.... ha húzok a line tool-lal egy vonalat, és ezekbõl egy 3szöget csinálok, képtelen kiszinezni a belesejét, hiába groupolom, csak magát a körvonalat hajlandó festeni, ráadásul a stylize menüpont alatt a round corners-sel nem akarja lekerekíteni a csúcsokat... van valakinek valami ötlete, mert már szétrobban az agyam :mérges:  :dühös:

köszi! :)

Ne szenvedj a Line tool-al nem érdemes. Használd a mellette lévô sokszögrajzolót. Alaphelyzetben egy téglalapot látsz. Tartsd nyomva a bal egér gombot és a megjelenô "menübôl"

válaszd a polygon Tool-t (6 szög). Klikklej az Artboard-ra (munkafelület) és a felugró ablakban a sides mezôbe írj 3-at. Kész a 3szög.

A lekerekítést hogy szeretnéd? Csak azt akarod, hogy a vonalak csúcspontjai legyenek lekerekítve, vagy a 3szög sarkait szeretnéd bizonyos rádiusz szerint kerekíteni?

 

Ha csak a csúcspontokat akkor kijelölöd a 3szöged és a Stroke fülön ráklikkelsz a Round Join gombra. Ha vizont köríveket akarsz a sarkai helyett akkor. 3szög kijelöl, Obect_Path_Offset Path a Joins legördülö menübôl Round-ot válaszd és OK. Az eredetit töröl, lekerekitetnek örül :)

Link to comment
Share on other sites

Bencce

Áhá! Köszönöm a segítségeket! A Corelt nem töltöm le, megrögzött adobés vagyok:)

Egyébként igen tisztában vagyok a különbségekkel, csak azt hittem egy négyzetet legalább tudok húzni :) Megvettem az Adobe Illustrator CS könyvet, abban szerencsére mindent megtalálok, ajánlom mindenkinek, nagyon jó felépítésû és tartalmas könyv!!! :ötlet::ötlet::D:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...