Bencce 0 Share Posted June 26, 2005 Az a problémám van, hogy flashben képtelen voltam szép lekerekített 3szöget rajzolni. Leszedtem az illustrator tryoutot, és teljesen más a kezelése mint a photoshopnak.... ha húzok a line tool-lal egy vonalat, és ezekbõl egy 3szöget csinálok, képtelen kiszinezni a belesejét, hiába groupolom, csak magát a körvonalat hajlandó festeni, ráadásul a stylize menüpont alatt a round corners-sel nem akarja lekerekíteni a csúcsokat... van valakinek valami ötlete, mert már szétrobban az agyam köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 876 Share Posted June 27, 2005 Elõre szólok: a CorelDRAW-t le se töltsd! Gyönyörû háromszögeket lehet vele rajzolni (külön eszköze is van erre, nem is egy), de lekerekíteni nem lehet! Azon azért csodálkoznék, ha az Illustratorban nem volna háromszögrajzoló eszköz, bár láttunk már más csodákat is az AI-val kapcsolatban. Viszont te biztosan tisztában vagy a bitmapes és a vektoros rajzprogramok különbségeivel? Ezt csak a más a kezelése mint a photoshopnak után kérdezem. Igen, abszolúte teljesen más a kezelése, mint a Photoshopnak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted June 28, 2005 Az a problémám van, hogy flashben képtelen voltam szép lekerekített 3szöget rajzolni. Leszedtem az illustrator tryoutot, és teljesen más a kezelése mint a photoshopnak.... ha húzok a line tool-lal egy vonalat, és ezekbõl egy 3szöget csinálok, képtelen kiszinezni a belesejét, hiába groupolom, csak magát a körvonalat hajlandó festeni, ráadásul a stylize menüpont alatt a round corners-sel nem akarja lekerekíteni a csúcsokat... van valakinek valami ötlete, mert már szétrobban az agyam köszi! Ne szenvedj a Line tool-al nem érdemes. Használd a mellette lévô sokszögrajzolót. Alaphelyzetben egy téglalapot látsz. Tartsd nyomva a bal egér gombot és a megjelenô "menübôl" válaszd a polygon Tool-t (6 szög). Klikklej az Artboard-ra (munkafelület) és a felugró ablakban a sides mezôbe írj 3-at. Kész a 3szög. A lekerekítést hogy szeretnéd? Csak azt akarod, hogy a vonalak csúcspontjai legyenek lekerekítve, vagy a 3szög sarkait szeretnéd bizonyos rádiusz szerint kerekíteni? Ha csak a csúcspontokat akkor kijelölöd a 3szöged és a Stroke fülön ráklikkelsz a Round Join gombra. Ha vizont köríveket akarsz a sarkai helyett akkor. 3szög kijelöl, Obect_Path_Offset Path a Joins legördülö menübôl Round-ot válaszd és OK. Az eredetit töröl, lekerekitetnek örül Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Author Share Posted June 30, 2005 Áhá! Köszönöm a segítségeket! A Corelt nem töltöm le, megrögzött adobés vagyok:) Egyébként igen tisztában vagyok a különbségekkel, csak azt hittem egy négyzetet legalább tudok húzni Megvettem az Adobe Illustrator CS könyvet, abban szerencsére mindent megtalálok, ajánlom mindenkinek, nagyon jó felépítésû és tartalmas könyv!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts