tzoli 0 Share Posted June 20, 2005 Ha a honlapomra pl. szavazást akarok tenni, akkor a szerverre milyen feldolgozó programot tudtok ajánlani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Author Share Posted June 20, 2005 Nem értem. Saját szervered van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted June 20, 2005 Nem, nincs saját szerverem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 20, 2005 Ebben az esetben nem tudsz a szerverre programokat telepíteni, tehát csak az fog mûködni, amit Te leprogramozol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted June 20, 2005 Köszi. Ezek szerint nem tudok pl. szavazást létrehozni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Author Share Posted June 20, 2005 Akkor nem értem a kérdést, amit feltettél... Egyébként php-t ajánlok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 20, 2005 Dehogynem! Csak le kell programozni, vagy szerezni kell programkódot hozzá! tzoli val teljesen egyet értek, PHP lenne az igazi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borz 0 Share Posted September 19, 2005 Helló! Szeretnék az oldalamon egy szavazást készíteni. My Webpage Sehol nem találok róla cikket Valaki meg tudja mondani hogy kell szavazást csinálni? Vagy tud valaki magyar nyelvû linket adni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted September 19, 2005 Magyar nyelvû linket sajnos hirtelen nem tudok, de nézz azért szét ITT . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted September 20, 2005 @Borz Itt megtalálod: Segédletek Szavazat számláló php program néven keresd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted October 28, 2005 @Mezofi Sajnos nem mûködik. Link: http://oke.uw.hu/szavazz.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 28, 2005 Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /mnt/ultraweb/o/ok/oke/szavazz.php on line 3 Ez azt jelenti, hogy nincs rendesen beállítva az adatbázis elérésed! A hiba szabad fordításban: Nem tudok csatlakozni a MySQL-hez. Hiába írtam oda az olvass el.txt-be hogy állítsd be az adatbázis eléréseket. ír: //Adatbázis megnyitása $myConn=mysql_connect("localhost", "username", "password"); mysql_select_db("adatbázis név, $myConn); És még annyi, hogy a táblában hozd létre az alábbi sorokat: szep 0 nem_szep 0 csunya 0 Itt ki is próbálhatod: http://www.mezofi.com/oke/szavazz.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted October 28, 2005 Köszi. Most már kevesebb a hiba, de nem tudok tovább haladni. Bocs. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 28, 2005 Igen, most már eléri az adatbázist. De szerintem a sorokat nem találja, lehet nem úgy adtad meg a sorok neveit ahogy mondtam, esetleg ha felraknád az oldaladra a tábládról készített képet, akkor megnézem mi a rossz. A sorok nevei: szep, nem_szep, csunya. H anem ezek a sorok nevei akkor nem találja meg õket. Bár érdekesnek találom, mert a nullákat kiírja, és azokat elvileg onnan szedi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted October 29, 2005 http://oke.uw.hu/kep1.bmp Itt a kép. Bocs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted November 2, 2005 Nekem a tábládról készült kép kellene! Nem a php oldalról készült kép. Tudod: phpMyAdmin>>>Adatbázis>>Táblák>>szavazz tábla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted November 2, 2005 Bocs, nem értek ezekhez. De egy képet azért adok, hátha segít. http://oke.uw.hu/phpmyadmin.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted November 2, 2005 Szuper. Van egy regisztracio nevû táblád. De még mindig nics szavazz nevû táblád. Ezen az oldalon leírtam, hogy tudsz létrehozni táblát. Segédletek Az olvass el.txt-ben pedig leírtam milyen nevet adj a táblának, és milyeneket a soroknak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted November 2, 2005 Bocs. Ebbe mi a hiba: http://oke.uw.hu/tabla.jpg ír: ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted November 2, 2005 Hát ez jó. Van három oszlopod: szep, nem szep, csunya. Erre megadod, hogy PRIMARY KEY('username'). Nem csodálom, hogy hiába keresi az username oszlopot. <php //Adatbázis megnyítása, ne feledd !! $myConn=mysql_connect("localhost", "root", "12121212"); mysql_select_db("access", $myConn); mysql_query(" CREATE TABLE `szavazz` ( `jellemzok` varchar(10) NOT NULL default '', `ertek` varchar(10) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (`jellemzok`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1; INSERT INTO `szavazz` VALUES ('szep', '0'); INSERT INTO `szavazz` VALUES ('nem_szep', '0'); INSERT INTO `szavazz` VALUES ('csunya', '0'); "); ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Share Posted November 9, 2005 Sziasztok! <?php $voteFile = "szavazas/allas.txt"; if (file_exists($voteFile)) { $fp = fopen($voteFile,"r"); $adatsor = fread($fp, filesize($voteFile)); fclose($fp); $tomb = explode ("|", $adatsor); if ($vote == "elso") $tomb[0] = $tomb[0] + 1; if ($vote == "masodik") $tomb[1] = $tomb[1] + 1; if ($vote == "harmadik") $tomb[2] = $tomb[2] + 1; if ($vote == "negyedik") $tomb[3] = $tomb[3] + 1; if ($vote == "otodik") $tomb[4] = $tomb[4] + 1; $adatsor = implode ("|", $tomb); $fp = fopen($voteFile,"w"); fwrite($fp, $adatsor); fclose($fp); $allas = "<H2><B>A szavazás állása:</H2>"; $allas .= "<TABLE>"; $allas .= ("<TR><TD>Király, jó:</TD><TD>".$tomb[0]."</TD></TR>"); $allas .= ("<TR><TD>Jó:</TD><TD>".$tomb[1]."</TD></TR>"); $allas .= ("<TR><TD>Közepes:</TD><TD>".$tomb[2]."</TD></TR>"); $allas .= ("<TR><TD>Béna:</TD><TD>".$tomb[3]."</TD></TR>"); $allas .= ("<TR><TD>Van mit még javítani rajta:</TD><TD>".$tomb[4]."</TD></TR>"); $allas .= "</TABLE>"; } ?> <H2>Milyennek tartod az oldalam?</H2> <FORM action="<?php echo $PHP_SELF; ?>"> <TABLE> <TR> <TD>Király, nagyon jó:</TD> <TD><INPUT name="vote" type="radio" value="elso"></TD> </TR> <TR> <TD>Jó</TD> <TD><INPUT name="vote" type="radio" value="masodik"></TD> </TR> <TR> <TD>Közepes:</TD> <TD><INPUT name="vote" type="radio" value="harmadik"></TD> </TR> <TR> <TD>Béna:</TD> <TD><INPUT name="vote" type="radio" value="negyedik"></TD> </TR> <TR> <TD>Van mit javítani még rajta:</TD> <TD><INPUT name="vote" type="radio" value="otodik"></TD> </TR> <TR> <TD colSpan=2><INPUT type="submit" value="szavazat elküldése"></TD> </TR> </TABLE> <?php print $allas; ?> Itt egy szavazás, de lenne egy kis gond vele, egy bizonyos szavazás után a allas.txt nevû fálj fejbelövi magát és kitörli az egész tartalmat, de miért csinálja ezt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted February 2, 2006 A bizonyos alatt mit értesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozoki 0 Share Posted February 26, 2006 Sziasztok! Tudtok ajánlani, egy olyan szavazógépet amely azonos oldalon írja ki a szavazás eredményét %-ban, és nem mysql -es, könnyen formálható ? Ha lehetõséges, legyen benne admin felület! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashka 0 Share Posted August 1, 2006 Saját készítésû szavazó megtekintehõ itt: http://chucknorris.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atlaimond 0 Share Posted August 2, 2006 Azt hallottam, hogy van egy „HPHnuke” nevû program ami megcsinálja nekem a szavazást nekem csak a sablonokkal kell foglalkoznom és grafikusan tudom az egészet megcsinálni. Nem tud errõl valaki, hogy honnan lehet letölteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts