tzoli Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Játékszabályok: Amint egy problémára van megoldás kiszedjük a beszélgetést ebből a topicból, hogy ne duzzadjon túl nagyra és kereshetetlenre, átláthataltlanra. Egy hozzászólás lehetőleg egy kérdést tartalmazzon, vagy egy témához kapcsolódjon. Helytelen: A megoldás a problémádra ez: .... Ja és nekem is van egy kérdésem: ... vagy Két kérdésem van: ... vagy Az a kérdésem, hogy ... . Ja és még azt meg tudná valaki mondani, hogy ... ?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Valaki el tudná nekem mesélni az shtml lényegét? A neten jóformán semmit sem találtam róla ...
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Hy! Nem tudtam hova írni, mert még azt se tudom, hogy mit akarok.. Szóval: Van a weboldalam. Jobb oldalt vannak a Hírek. Nos, én azt akarnám, hogy ha az a sáv "betelne" (tenát a mellette lévõt is megnövesztené), akkor jelenjen meg egy scrollbar, és ne nõjjön a mérete, hanem lehessen scrollozni. Az egész úgy van, (mert minden oldalba bele kellett ugyanazt tenni), hogy egy HTML oldalt includeolok php-ban.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Lsd. itt. Vagy pedig iframe-t alkalmazol.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Akkor legyen pl. CSS. Beillesztettem a kódot, és szetzúzta az oldalt. Mi kell nekem a kódból? Melyik részlet? De lehetõleg a helyén maradjon. Ja, és hogy kell iframe-vel?
Mezofi Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 <IFRAME SRC="program.php" WIDTH=175 HEIGHT=500 frameborder="0"></IFRAME>
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Köszi Nemjó! A program.php tartalmaz php kódot is, amit az iframe csak "kiírja", tehát a kód nem értelmezõdik
manguszta Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Hogy lehetne megoldani, hogy egy képre kattintva a kép elõtti szövegmezõbe beírt szöveget végigkeresse az adott oldalon a Google mint pl. a mozilla.org-nál: http://www.google.com/custom?cof=LW%3A174%...a.org&q=firefox A kép persze egy "keresés" szót tartalmazó kép.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 PHP Szerintem. Nem azt akarod, hogy egy kép legyen a submit gomb? Mert akkor <a></a> közé teszed, és url szinten át kell adni a változókat. pl. a href="keres.php?szo=ezt_keresem"
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Hogy lehetne megoldani, hogy egy képre kattintva a kép elõtti szövegmezõbe beírt szöveget végigkeresse az adott oldalon a Google mint pl. a mozilla.org-nál: http://www.google.com/custom?cof=LW%3A174%...a.org&q=firefox A kép persze egy "keresés" szót tartalmazó kép. Töltsd le ezt a fájlt: http://web.t-online.hu/minidisc102/googlesearch.zip Ebben van egy txt fájl a kóddal. Az elöbb beraktam a kódot, de nagyon széttolta a fórumot, úgyhogy akkor inkább így.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Akkor legyen pl. CSS. Beillesztettem a kódot, és szetzúzta az oldalt. Mi kell nekem a kódból? Melyik részlet? De lehetõleg a helyén maradjon. A kódból annyi kell, hogy: overflow: auto; position: absolute; Kell egy div, ami azt a kódrészt fogja közre, amiben a hírek rész van. A divnek add meg a fenti értékeket (meg persze állíts be szélességet, és hosszúságot is) és akkor jó lesz.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 @MiniDisc Köszi, megy Akkor megyek a banner-csere topicba (Elõtte csinálok magamnak)
Kovács Dávid ( Davs ) Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Hy! Jónak jó a kód, csak van egy kis hibája: az egérgörgetõvel nem lehet scrollozni. Van erre valami megoldás?
google Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Igen van. Az iframe. Komolyabban szólva: a css-"iframe"-nek ez a hátránya, mert mindennek van.
google Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Akkor nem lehet. Mint ahogy scrollbart színezni sem lehet, mert az is csak egy-két böngészõben mûködik.
Bencce Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Elég debilke kérdésem van Milve Dreamweaver-es kattingatós vagyok a HTML-hez nem igazán értek. Nekem csak egy olyam kéne, hogyha van egy szövegem, amihez link is tartozik, azt hogy tudom megcsinálni, ha felette van az egér akkor más színe lesz? Ja és melyik karakter amivel elszokták választani a menüket? Ilyen I-betû szerû, egy nagy egyenes vonal Köszi!
google Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Az i-betû, amire Te gondolsz, talán az AltGr W-vel csalható elõ. Én ezt szoktam használni. A linkszín: nos, ehhez css kell. De nem vészes. <style type="text/css"> <!-- a { color: #000000; text-decoration: underline; } a:hover { color: #990000; text-decoration: none; } --> </style> Ezt a <head> és </head> közé kell beszúrni, érdemes a <title> tag elé. Ez az oldalon levõ összes linkre érvényes lesz. Itt most az alap fekete szín és aláhúzott, a megváltozott (:hover) pedig vörös és aláhúzatlan. Ezt persze úgy variálhatod, ahogy jólesik.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Ja és melyik karakter amivel elszokták választani a menüket? Ilyen I-betû szerû, egy nagy egyenes vonal Köszi! | <- Erre gondoltál? Alt GR + W gomb kombináció. (WinXP, magyar billentyûzet) A link szinezését meg Google az elõzõ oldalon megválaszolta!
Bencce Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 És ezt hova szúrjam be, ha táblázatos az oldalom, és csak az egyikben akarom, hogy ezekkel a beállításokkal mûködjön? Egyébként nagyon szépen köszi! És azt a hosszú vonalat mive lehet csinálni?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 És azt a hosszú vonalat mive lehet csinálni? Csak félve írom le ... Immár harmadszor (Google is írta már Neked) hogy AltGr gomb + W egyidejû lenyomásával ...
google Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Akkor azonosítót kell adni a táblázatnak! <table id="elso" ... A CSS-ben pedig az alábbi módosítások kellenek: #elso a { ... } #elso a:hover { ... } (A ... helyére természetesen bármit úgy, ahogy az elõbb leírtam.) Hosszú vonal? Fogalmam sincs.
benkovics Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Milve Dreamweaver-es kattingatós vagyok.... Ezt nem hiszem! Mond inkább azt, hogy ismerkedsz a programmal, mert ha DW-s kattintgatós lennél, akkor tisztában lehetnél a jobb oldalon felül található css tábla használatával.... Ha nem értessz a html-hez, akkor ne is kezdj a DW-vel, mert belebuksz! Inkább a Xara-val, vagy a Web Page Maker-rel próbálkozz!!!!! És tanuld meg a HTML-t!
Recommended Posts