Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CD/DVD sebességtesztek

cereal180

Recommended Posts

cereal180

Ma leteszteltem az új DVD-olvasómat a 1,5 éves CD-írómmal szemben olvasási sebességek tekintetében:

CD Speed

22 június 2005 - 18:40:32

CD-ROM drive information

Vendor ASUS

Product CRW-5224A

Firmware Version 1.50

CD information

Type Data

Length 73:42.41

Test results

Transfer rate

Average 39.47x

Start 24.02x

End 51.65x

Reading type CAV

DAE quality

Score N/A

Accurate stream No

Seek times

Random 84 ms

1/3 Seek 90 ms

Full 156 ms

CPU usage

1X 0%

2X 1%

4X 3%

8X 6%

Interface

Burst rate N/A

Spinup/Spindown Time

Spinup Time N/A

Spindown Time N/A

Disc Eject Time 2.49 sec

Disc Load Time 1.65 sec

Disc Recognition Time 12.02 sec

CD Speed

22 június 2005 - 18:35:51

CD-ROM drive information

Vendor TOSHIBA

Product DVD-ROM SD-M1912

Firmware Version TM01

CD information

Type Data

Length 73:42.41

Test results

Transfer rate

Average 35.77x

Start 21.04x

End 48.16x

Reading type CAV

DAE quality

Score N/A

Accurate stream No

Seek times

Random 86 ms

1/3 Seek 90 ms

Full 154 ms

CPU usage

1X 2%

2X 1%

4X 2%

8X 5%

Interface

Burst rate N/A

Spinup/Spindown Time

Spinup Time N/A

Spindown Time N/A

Disc Eject Time 1.04 sec

Disc Load Time 0.92 sec

Disc Recognition Time 8.95 sec

Mint látható az ASUS kerekítve hozza a maximális olvasási sebességét (52X), a Toshiba kicsit gyorsabb is annál (48X). A nagy különbség a kettõ között az volt, hogy az ASUS hangja vetekedett egy 2000 W-os porszívóéval, míg a Toshiba majdnem hangtalanul dolgozott egész végig. A seekelés sebessége szinte megegyezik mindkét meghajtó esetében. A processzort az ASUS egy kevéssel jobban terheli a Toshibánál. A tálca kilökésében/behúzásában egyértelmûen a Toshiba volt a gyorsabb, mivel kevesebb, mint fele annyi idõ alatt húzta be/engedte ki a tálcát.

ordító egér

Aha!

És akkor most mi a helyzet?

cereal180

Semmi, csak aki úgy érzi csinál ilyet berakhatja ide az eredményeket. Esetleg másnak segíthet ez vásárlásnál.

Utonium

Én nem hinném hogy van olyan aki ezek alapján választ írót, de mindegy. Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettõt figyelembe veszik. De õszintén megmondom, olyan emberrõl még nem hallottam, aki az alapján vette volna meg a "pörkölõjét", hogy az milyen gyorsan pörgeti le- vagy fel a lemezt, milyen gyorsan adja ki a tálcát (mondjuk ebben a slot-in meghajtók vernének mindent :)), mennyire terheli a processzort, vagy hogy épp 2 másodperccel elõbb írja meg a lemezt. :hááát:

De ha feltételezem azt, hogy mégiscsak létezik ilyen egyén, ez a topik akkor sem fog rajta segíteni. Esetleg egy jó nagy és részletes táblázat rendben lenne, de az egymás után írkált kilométeres hozzászólásokból kimazsolázni hogy akkor most melyik is a legjobb író, eleve halálraítélt vállalkozás. ;)

(Mindezzel nem téged akartalak bántani, csak leírtam a véleményemet; bocsánat érte!)

Maverick
Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettõt figyelembe veszik.

Plusz még a kompatibilitás és dobozos változat esetén a hozzáadott szoftverek... :ötlet:;)