cereal180 0 Share Posted June 22, 2005 Ma leteszteltem az új DVD-olvasómat a 1,5 éves CD-írómmal szemben olvasási sebességek tekintetében: CD Speed 22 június 2005 - 18:40:32 CD-ROM drive information Vendor ASUS Product CRW-5224A Firmware Version 1.50 CD information Type Data Length 73:42.41 Test results Transfer rate Average 39.47x Start 24.02x End 51.65x Reading type CAV DAE quality Score N/A Accurate stream No Seek times Random 84 ms 1/3 Seek 90 ms Full 156 ms CPU usage 1X 0% 2X 1% 4X 3% 8X 6% Interface Burst rate N/A Spinup/Spindown Time Spinup Time N/A Spindown Time N/A Disc Eject Time 2.49 sec Disc Load Time 1.65 sec Disc Recognition Time 12.02 sec CD Speed 22 június 2005 - 18:35:51 CD-ROM drive information Vendor TOSHIBA Product DVD-ROM SD-M1912 Firmware Version TM01 CD information Type Data Length 73:42.41 Test results Transfer rate Average 35.77x Start 21.04x End 48.16x Reading type CAV DAE quality Score N/A Accurate stream No Seek times Random 86 ms 1/3 Seek 90 ms Full 154 ms CPU usage 1X 2% 2X 1% 4X 2% 8X 5% Interface Burst rate N/A Spinup/Spindown Time Spinup Time N/A Spindown Time N/A Disc Eject Time 1.04 sec Disc Load Time 0.92 sec Disc Recognition Time 8.95 sec Mint látható az ASUS kerekítve hozza a maximális olvasási sebességét (52X), a Toshiba kicsit gyorsabb is annál (48X). A nagy különbség a kettõ között az volt, hogy az ASUS hangja vetekedett egy 2000 W-os porszívóéval, míg a Toshiba majdnem hangtalanul dolgozott egész végig. A seekelés sebessége szinte megegyezik mindkét meghajtó esetében. A processzort az ASUS egy kevéssel jobban terheli a Toshibánál. A tálca kilökésében/behúzásában egyértelmûen a Toshiba volt a gyorsabb, mivel kevesebb, mint fele annyi idõ alatt húzta be/engedte ki a tálcát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted June 29, 2005 Aha! És akkor most mi a helyzet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Author Share Posted June 30, 2005 Semmi, csak aki úgy érzi csinál ilyet berakhatja ide az eredményeket. Esetleg másnak segíthet ez vásárlásnál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 30, 2005 Én nem hinném hogy van olyan aki ezek alapján választ írót, de mindegy. Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettõt figyelembe veszik. De õszintén megmondom, olyan emberrõl még nem hallottam, aki az alapján vette volna meg a "pörkölõjét", hogy az milyen gyorsan pörgeti le- vagy fel a lemezt, milyen gyorsan adja ki a tálcát (mondjuk ebben a slot-in meghajtók vernének mindent ), mennyire terheli a processzort, vagy hogy épp 2 másodperccel elõbb írja meg a lemezt. De ha feltételezem azt, hogy mégiscsak létezik ilyen egyén, ez a topik akkor sem fog rajta segíteni. Esetleg egy jó nagy és részletes táblázat rendben lenne, de az egymás után írkált kilométeres hozzászólásokból kimazsolázni hogy akkor most melyik is a legjobb író, eleve halálraítélt vállalkozás. (Mindezzel nem téged akartalak bántani, csak leírtam a véleményemet; bocsánat érte!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 1, 2005 Szerintem a legtöbben az ár alapján döntenek, jópáran pedig a megbízhatóságot tartják a legfontosabbnak... és akadnak néhányan, akik mindkettõt figyelembe veszik. Plusz még a kompatibilitás és dobozos változat esetén a hozzáadott szoftverek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts