Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LightScribe, LabelFlash, SecurDisc

Utonium

Recommended Posts

Utonium

Valószínûleg mostmár senkinek nem kell elmagyarázni mit is jelent a HP által szabadalmaztatott Lightscribe technológia, hiszen beszéltünk róla az elõzõ fórumon, volt róla cikk a PC Worldben és nemrégiben megjelentek az elsõ ilyen írók is. Ordító Egér fórumtársunknak még egy olyan kijelentése is volt, hogy õ majd akkor vesz ilyen eszközt, ha színesben gravírozza a lemezre a lézer a "cimkét". Lehet hogy idõvel igaza lesz? :hááát::pislog: Meglátjuk. Mindenesetre íme egy cikk, amelyet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: ProHardver.hu - Divatba jön a DVD-k tetoválása

Athos

Év végén állítólag már színesben is fogunk tudni gravírozni. ;)

Greene

A "szûk keresztmetszet" a lemezek elérhetõsége lesz, mint ahogy most is az...

deskjet
A "szûk keresztmetszet" a lemezek elérhetõsége lesz

meg a rajtuk levõ kis lyuk középen :démonikacaj:

Pedig, de megszeretgetném a kis cédédiszkettemet :D

ordító egér

Ha jól látom, már csökkent a lelkesedés az új technológia iránt. :démonikacaj:

Kicsit korai. :upsz: Pedig ennél márkásabb lemez nemigen kell. :)

Utonium

Igen, mostmár 320-ért is megkapod az általad belinkelt helyen. Csak az a gáz hogy én például olcsóbbra számítottam. Elvileg azt ígérték nagyjából 20%-kal fog többe kerülni a normál lemezeknél, ehhez képest az egykor talán legdrágább lemezt a Verbatim DigitalMovie-t is féláron megkapod ehhez képest. :hááát: Csak nehogy ezen vérezzenek el.

ProFiler

Hát annyiért még biztos nem éri meg. Várunk pár hónapot, aztán szerintem azonnal lemegy az ára elfogadható értékre. (200-250 Ft)

Ciao.

benkovics

Az író úgy is egyre olcsóbb, és könnyeben beszerezhetõbb lesz.....

Várunk pár hónapot, aztán szerintem azonnal lemegy az ára elfogadható értékre.
Egyetértek!

ordító egér
Hát annyiért még biztos nem éri meg. Várunk pár hónapot, aztán szerintem azonnal lemegy az ára elfogadható értékre. (200-250 Ft)

Most, hogy úgy áltlában a lemezek drágulását várja mindenki, nem biztos.

Egyébként pedig ez a magyar bolti árszínvonal (mit matrica). Igaz, hogy az it.media árai valójában "külföldi" árak.

A DL írókat is megvette mindenki, és most szinte kizárólag egyrétegû lemezekkel használjuk õket.

ProFiler

Ez a Dual Layer is egy kész csapda volt. Mindenki kapdosott a kétrétegû írók után, de még senkit nem láttam az ismeretségi körömben, hogy általa írt DL DVD-n hozott volna valamit. Igazából szerintem túlságosan nagy is, ha nem filmekrõl van szó. Ma még bõven megfelel a 4,7 GB is. De a legfontosabb az, hogy drága. :hááát:

Az LS-nek sem mernék igazán nagy jövõt jósolni. Fõleg úgy nem, hogy néhány nagyobb optikai meghajtó gyártója nem is akar ezzel foglalkozni. :hááát:

Ciao.

Greene

Én speciel nem kapdostam DL író után, hanem amikor már kijöttek a 8x-os írók, csak ilyet lehetett kapni. Annyival meg nem került többe, hogy ne érte volna meg...

eremit

Az én HL-DT-ST DVD-RAM GSA-4163B íróm állítólag dual layer, két hete vettem, 12800 Ft-ért, bruttó. Nem dobozos.

ProFiler

Igen, az DL-es. Az én Plextorom (712) nem tudja (írni), de egyátalán nem is tartom bajnak. :D

Ciao.

eremit

Én sem érdeklõdöm a két rétegû DVD írása iránt. Eddig egy CD-t és egy DVD-t írtam. Csak azért vettem, hogy lecseréljem a DVD olvasómat és a CD írómat egyre! Már ezért megérte.

• 2 months later...
ordító egér
Ordító Egér fórumtársunknak még egy olyan kijelentése is volt, hogy õ majd akkor vesz ilyen eszközt, ha színesben gravírozza a lemezre a lézer a "cimkét". Lehet hogy idõvel igaza lesz? :hááát::pislog: Meglátjuk.

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29711&count28=1

Alakul a dolog. :)

Innen már csak egy ugrás a 256, majd 65.000, 16 millió szín. :D

Athos

Nem lesz túl gyors a gravírozás. :hááát:

ordító egér

Az idõ nekem dolgozik. (Merjünk nagyokat álmodni. :D )

• 1 month later...
Chicken70

Sziasztok!

Érdemes lenne újból elõvenni a témát a gravírozó írókról, hiszen a nyersanyag már 200 ft körül beszerezhetõ, az író pedig 20e alá csökkent! Errõl a termékrõl mi a véleményetek?

http://www.multimedia.hu/phom0126 :D

ProFiler

Felesleges elõhozni, mert már rengeteg író támogatja. Már nem is számít nagy dolognak.

Ciao.

Chicken70

Akkor módosulhat a kérdés: Melyik márkát ajánlanátok?

PPeter
Felesleges elõhozni, mert már rengeteg író támogatja. Már nem is számít nagy dolognak.

Ez azért erõs túlzás. A belsõ LightScribe képes meghajtók nagy része (HP, Philips, BenQ, Freecom, Sony) ugyanarra a a BenQ DW1625-re épül, ezen kívül van még egy belsõ Toshiba-Samsung, két (valójában csak típusszámban különbözõ) LG, egy külsõ/laptop Toshiba drive, ami Európában kapható, de itthon meg még ezek sem.

ProFiler

Persze, de ez már elég sok író. Nekem meg a Yamaha DiscT@2-ja után ez már semmi különlegeset nem jelent. Nem tetszenek egyátalán a végredmények.

Ciao.

titusz1

Az NEC-nek is van. (ha jól tudom)

Ha nem akkor meg rosszul tudom.

ProFiler

A NEC-nek még nincs. A 4551 sem tudja.

Ciao.