pannonboy 0 Share Posted June 19, 2005 Nem akartam ezzel a problémával új topicot nyitni. A feladat, hogy 30 számítógépre egy DVD-nyi adatot kell feltenni. Természetesen nincs DVD olvasó a gépekben, csak USB és Floppy. Nem lehet megoldás, hogy mindegyikbe vásárolunk DVD olvasót. Egy DVD olvasó áll rendelkezésre, de nem szedjünk szét és szereljük sorban mind a harmincba. A gépeken nincs Internet és hálózatba sincsenek kötve. Megoldás??? - Nekem az jutott eszembe, hogy azt az egyet külsõ DVD olvasóvá kellene alakítani (USB-ssé). Létezik IDE -> USB átalakító. De akkor honnan kap áramot? Létrehoztam új témának, mert az optikai meghajtó vásárlásnál nagyon rossz helyen volt. <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted June 19, 2005 A 220V-os hálózatból egy adapteren keresztül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted June 21, 2005 3 megoldás van. Átírod a DVD-nyi adatot kézzel és notepad-dal , Vagy veszel egy külsõ USB-s 5.25-ös racket, ami kb 8000Ft, és van benne egy NEC USB-IDE chip. A csomag hálózati adaptert és USB kábelt is tartalmaz. >>>Az ajánlatom (DTK DEN)<<< 3. Ha hálókártya van a gépekben akkor crosslink kábellel olcsón megússzátok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pannonboy 0 Author Share Posted June 21, 2005 3 megoldás van... A második megoldás jónak tûnik! Köszönöm szépen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted June 21, 2005 Jó döntés , nekem is ilyen van. Arra figyelj oda, hogy a meghajtót amit beleraksz slave-re jumperold (ha jól emlékszem) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reyorkin 0 Share Posted August 29, 2005 Arra figyelj oda, hogy a meghajtót amit beleraksz slave-re jumperold (ha jól emlékszem) ... Ez miért fontos? Egy USB-s eszköznél is lényeges lenne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 29, 2005 Annál nem. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts