Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Lézernyomtató összekeni a papírt

Recommended Posts

Posted

Van egy használt OKI Okipage 4w Plus típusú lézernyomtató, amiben nemrég lett toner cserélve, azóta folyamatosan mocskolja a papírt. Eddig csak szélére kb. 2 centi szélesen rakott fekete-szürke csíkokat mostmár az egészet szétkeni. Mi baja lehet? Mit lehet vele kezdeni?

Posted

Itt a munkahelyemen volt egy HP 1000 series lézernyomtató. Egy idõ elteltével ennél is ugyan ez a hibajelenség lépett fel. Nem a tuner volt a hibás, hanem a nyomtatóban volt pár henger, amelyek be voltak valamivel vonva - ne kérdezd mivel, nem tudom... csak annyit tudok, hogy mint a papír elkezdett lejönni a hengerrõl, majd a végén az egész kijött. Szürkeszínû valami volt. A lényeg, hogy megfigyeltem, hogy ez a papír féle anyag pont ott hiányzott a hengerrõl, ahol elmaszatolódott a papíron az anyag.

Hogy mitõl romlott el? Mitõl jött elõ a hiba? Hát a munkatársaim elõszeretettel tépték mindig ki a lapot a nyomtatóból, ha beleszorult... holott volt rajta két gomb, melynek megnyomásával szépen ki lehetett volna szedni.... A másik amitõl tönkre ment, hogy volt abban minden... Gombostû, tûzõgépbe való kapocs stb. Ez mind mind darabokra darabolta ezeket a hengereket.

Posted

De nálam egyik eset sem állt fent, és mégis.

Posted

Festék lett utántöltve, vagy kompletten a henger is cserélve lett.

Okiból nem nagyon láttam még utángyártottat, de elõfordulhat, hogy valahol folyik belõle a festékpor.

Posted

Elvileg ebbõl nem kéne folynia, mert ez márkás, és komplett hengerrel együtt adják.

Posted

Konkrétan nem ismerem a nyomtatót, de az oki-nál külön szokott lenni a henger és a festéktároló.

Illetve a tonert fel lehet tölteni egy festékkazettából.

Posted

Ennél nem külön van, ez egy õskövület. Szerintetek lehet ezt még javítani, vagy mehet a kukába?

Posted

Próbálj meg egy porszívózást!