Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy vettem egy Mitac Mio 168-as Pocket Pc-t Nem tudom hogy kell beállítani ahhoz, hogy tudjak netezni és a Messengert használni. A gépen Pocket pc2003 szoftver van A pc-n pedig xp pro. A segítséget elõre is köszönöm.

szecsa

breinichadam
Posted

Ha össze van kötve a géppel (kábel/bölcsõ/bluetooth) akkor az ActiveSync magától osztja neki a netet elvileg... :ötlet:

Zwiebi

Posted

Engedélyezted az XP-n a megosztást?

Posted

Bocs, de elég kezdõ vagyok - mire gondoltál?

Posted

Az XP-ben engedélyezni lehet, hogy másik számítógép is használja az internet hozzáférést. :ötlet:

Posted

Hol és hogyan?

Légyszíves ne idézz be elõtted íródott teljes hozzászólást! Hozzászólásod ilyenkor a "Szólj hozzá" gombbal írd meg. <PF>

Posted

Bocs hogy értetlenkedek de én úgy emlékszem hogy az már engedélyezve van. Viszont most jutott eszembe hogy a Kerio ingyenes változatát használom és ebben az átjáró módot nem lehet engedélyezni. Lehet hogy ez a baj?

• 2 weeks later...
Posted

Hasonló a gondom, egy Asus PPC-vel szeretnék BT-on keresztül Internetezni. Az asztali PC-n XP van SP2-vel.

Posted
...a Kerio ingyenes változatát használom és ebben az átjáró módot nem lehet engedélyezni...

Már hogyne lehetne! :gonosz: Hálózatbiztonság -> Speciális fülön találod ezt az opciót. :ötlet:

• 4 weeks later...
Posted

Dora

Ha a bölcsõben van a PDA akkor van net?

Milyen ActiveSync-et használsz?

Nekem is elég sok gondom volt a 3.8-al ha BT-n keresztül akartam kapcsolatot termteni.

Egyáltalán nincs kapcsolat BT-n vagy csak net nincs?

Nekem most 4.0 Active Sync van fent es azzal semmi gond.

Ebben állitolag javitották a BT komunikációt.

Ja és a BT milyen a PC-n?

Azzal semmi gond?

• 3 weeks later...
Posted

3.7-es ActiveSync-em van, de nem bölcsõbõl szeretnék netezni, hanem BT-al. Bölcsõnek 20cm-es az USB kábele.

Kapcsolat van a PPC és a PC között, file cserélés BT-on keresztül mûködik. Viszont nem tudom már azt sem, hogy az XP-n hogyan kell megosztani a netet. Tehát teljesen az elejétõl kellene a megosztást és kapcsolatot beállítanom, s ebben kérnék segítseget.

Posted

hali.

A bölcsõt csak azért kérdeztem, hogy nem-e a BT kapcsolat rosz.

Internet megoszása XP-n

Vezérlõpult/hálózati kapcsolatok és itt, az aktiv internetkapcsolaton

jobb gomb/tulajdonságok/speciális fül.

Ja és még ha nem lenne átállitva az ActiveSync-ben a kapcsolat beállitásainál ia allitsd át a "Work"-ot "internet"-re.

Sok sikert :)

Posted

Köszike! Sikerült, igaz nem volt túl egyszerû, de fél órás kisérletezgetés után már a PPC-n megy a net, sõt a Wap is, ezenkívûl az e-mail-eimet is le tudom tölteni, s el tudom küldeni :D

Még egszer nagyon köszönöm, kellett :ötlet: !!!

Posted

Nincs mit.

A wap hogyan megy?

A PPC böngészöjével nézel wap oldalt? Vagy ez egy okos telefon ami neked van?

Posted

Nem, ez még az infra sebességének (IrDA) is csak a fele. De ugye rádiós kapcsolatnál sok zavaró tényezõ lehet...

Posted

60cm, szabad rálátasa van a 2 BT eszköznek egymásra. Nem lehet, hogy az olasz szerverrel a kapcsolat ilyen lassú? Mondjuk pár kB-os wapos oldalaknál nem igazán számít a sebesség

Posted

Az is könnyen meglehet, hiszen a WAP-ot kb. erre a sebességre lõném én is a helyükben (szerveroldalról). A telefonok GPRS-e (mert ez van leginkább elterjedve) ugyanis ezt a sebességet tudja. ;)

Posted

Mûködik az Invitel sebességtesztje is (nem wapon!) :D

321,4kbps (39,4kbytes/s)

Posted

Én is megnéztem ezt azt olasz oldalt, bár nem az EZWap-al hanem PC-n Operával.

Ennyi lett

Az Invitel tesztoldalán a PDA-val Bölcsöben 113 Kbytes/sec Bluetooth-al már ugyanez a mérés csak 68 Kbytes/sec :(

Dora neked Pc-n milyen kapcsolat van?

Posted

Nekem T-online 512kbps-os netem van. Neked 1,5Mbps-os?

Posted

Nekem Interware 1M.

Mindenesetre az érdekes, hogy nálad BT-n 39 nálam meg 68 K

(nálad ugye 64K lenne a max.)

Posted

Ténylegesen 630kbps-os sebességet szoktam mérni PC-vel.

Most PPC-vel megmértem újra (Inviteles sebességmérõvel, BT-on keresztül), s most 439,8kbps-ot (53,9kB/s) mért. Ez már közelíti az általad mért értéket.

• 1 year later...
Posted

Urak! Segítene valaki wifi-s gép adsl-netjének megosztásában, Loox 720-on szeretném fogni a netet. Adsl az xp prof notebookba érkezik. Innen tovább milyen beállításokkal mehet. Alábbiakat találtam eddig:

Internet megoszása XP-n Vezérlőpult/hálózati kapcsolatok és itt, az aktiv internetkapcsolaton jobb gomb/tulajdonságok/speciális fül. Ja és még ha nem lenne átállitva az ActiveSync-ben a kapcsolat beállitásainál ia allitsd át a "Work"-ot "internet"-re. Sok sikert :)