Stopperos 0 Share Posted June 18, 2005 Segítséget szeretnék kérni, mert a grafikus kártyám nem akarja megjeleníteni egyes játékok textúráit. Elõfordulás: Halo, Mech Commander 2 - semmi textúra csak fekete háttér, de a modellek ottvannak, Rome Total War - a városokon vettem észre, hogy csak a helyüket látom, Half Life 1 - D3D módban a textúrák nem mintegyike jelenik meg, és hibásan. Eddigi tetteim: Legújabb driver - semmi eredmény Windows 98Se-n megpróbálva, a mech commander 2 olyan mintha szoftvermódban indítottam volna el Konfig: Pcchips M810L Rev7,0 , 512Mb SD Ram, 850 MHz Duron, XP Sp2 Várom a segítségeteket.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopperos 0 Author Share Posted June 19, 2005 Látom itt sem született semmi megoldás, viszont a tegnapi események után a kört mégjobban leszûkítettük a heverokkal. Szerintünk az alaplap lehet a hibás. Erre akkor jöttünk rá, mikor áttettük egy másik gépbe. Ott tökéletesem mûködött, semmi gond nem lépett fel. Végsõ megoldásom, ami talán még bejöhet: Bios frissítés, vissza kéne térnem a régire, mert az eddigivel is problémáim voltak (a kártya vagy egy évig még mûködött az új bios alatt, de csak az a baj, hogy idõközönként fellépnek problémák, amik késõbb megoldódnak) Alap- csere, talán ez lesz a legjobb: és végre kivághatom a lassú, finomhangolhatatlan régit... Ui: Ha valaki netán találna még megoldást, akkor nyugodtan írhat, én a részemrõl lezárnám e X-Aktát (megoldatlan akta).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 19, 2005 Vagy az operációs rendszer. Lehet, hogy egy újratelepítés segítene. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopperos 0 Author Share Posted June 19, 2005 Hallod, az már megvolt, a win98se vadiúj volt, xpt is megpróbáltam új driverekkel, mindenfélével, nem igazán jött össze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 19, 2005 Áruld el, milyen tápegységet használsz! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted June 19, 2005 Milyen videokártyád van ? Milyen VGA drivert használtál Win98SE alatt ? Milyen chipset drivert (AGP driver) használtál Win98SE alatt ? Milyen VGA drivert használtál WinXP SP2 alatt ? Milyen chipset drivert (AGP driver) használtál Win9XP SP2 alatt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopperos 0 Author Share Posted June 20, 2005 PX 230 W ATX típusú a tápegységem A driverek a legújabbak, de próbáltam avval is amit a kártyához még régen kaptam. Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idõ után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra. A videókártya egy Inno3d Tornado Mx440 128/128 4x AGP támogatással. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 20, 2005 Ez a grafikus kártya felettébb megbízhatatlan. Erre még rájön az is, hogy a táp sem az igazi. Tehát nem kizárt, hogy ezekkel van a probléma. Ha már adódott lehetõséged cserére, akkor próbáld ki mindegyik alkatrészt külön-külön. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted June 20, 2005 Segítséget szeretnék kérni, mert a grafikus kártyám nem akarja megjeleníteni egyes játékok textúráit. ... Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idõ után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra... Eddig ok hogy az alaplapi chipset driver-t frissítetted a legújabbra (ez tartalmazza az AGP drivert). De milyen VGA drivereket használtál az op.rendszerek alatt ? Egymás után több drivert is kipróbáltál ? A régi driver-re rátelepítetted az új drivert ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabika 21 0 Share Posted July 3, 2005 Hi minenki! Hasonló próblémával küszködök, mint Stopperos. A játék (Metal Gear 2) indításakor ezt az angol szöveget irja ki: "Could not add Decoder renderer filter to graph! hr=0X80004003." A game indul, zene van, kép nincs. ATI 9600 SE a kártyám, az újság DVD mellékletérõl most raktam fel a Catalyst CCC 5.6-ot. Az elsõ játék, amelynél ilyen probléma jelentkezik. Tud valaki segíteni? ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 3, 2005 Tedd fel inkább az Omegát. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted July 4, 2005 Egy Directx diagnosztikát lefuttatnék. (futtatás/dxdiag) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabika 21 0 Share Posted July 4, 2005 Hi! ProFiler, mi az az Omega? Nagyjani, lefuttattam,mindenhol azt irja, hogy nincs próbléma, kivéve a "DirectX fájlok" fülnél. Itt ez van: A(z) directx.cpl fájlnak a hibakeresési verziója van a számítógépen, amely lassabban fut, mint a kereskedelmi verzió. Nincs ötletem. Amugy köszi az infót,ezzel a diagnosztikálással 1 új dolgot tanultam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 4, 2005 ProFiler, mi az az Omega? Omega Egy alternatív, módosított grafikus meghajtóprogram. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabika 21 0 Share Posted July 5, 2005 Felraktam az Omegát, ugyanaz. Sikerült megoldani a problémát. Kodec hiba!!! Ace kodecet lecseréltem K-Lite-re, és már nem irta ki azt az angol szöveget. DE mégsem indul a game, most más a baj. Azt irja, hogy a mgs2.exe hibát észlelt, és leáll. Ez egy komoly probléma, már másik 2 játéknál (Splinter cell: Pandora, Pool Shark 2) is elõfordult. Haverok is küszködnek ilyen bajjal. Olyan összefüggést találtam, hogy minden játék régebbi, több éves game. Lehet, hogy XP tehet róla, vagy az SP2? Próbálkozzak 1 régebbi ATI driverrel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 5, 2005 Mondjuk az a sok kodek csomag rendesen beszennyezhette a gépedet. Lehet, hogy nekik is az van fennt. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopperos 0 Author Share Posted July 8, 2005 Segítséget szeretnék kérni, mert a grafikus kártyám nem akarja megjeleníteni egyes játékok textúráit. ... Mikor feltettem az AGP legújab driverjét(mind a két rendszerre), akkor kifagyott a rendszer egy idõ után, de azt sikerült egy gyors játékindítással megnéznem, hogy a direct3d textúrái akkor sem kerültek kirajzolásra... Eddig ok hogy az alaplapi chipset driver-t frissítetted a legújabbra (ez tartalmazza az AGP drivert). De milyen VGA drivereket használtál az op.rendszerek alatt ? Egymás után több drivert is kipróbáltál ? A régi driver-re rátelepítetted az új drivert ? Nem emlékszem már hogy a probléma elõször mikor jelentkezett (de nem lehet több hat hónapnál, mert akkor szereztem meg a rome total wart, és az mûködött, akkor) A drivereket legalább háromszor lecseréltem, mikor kezdett elfajulni a dolog (olyan játékot akartam játszni ami csak direct3d-s), ez kb 3 hete lehetett. A drivereket elõször csak frissítettem, majd késõbb teljesen leszedtem(kivettem a kártyát és az alaplapra integráltat hsználtam, hogy leszed hessek mindent.) majd újra feltetem a legújabbat, de semmi. A nyaraláson volt idõm gondolkodni, és arra jutottam, hogy az AGP driver nem a legjobb. Ha fissítem a legújabbra, akkor kifagy a kártya, ha egy pár verzióval visszamegyek, akkor meg nem egésséges (tehát a Windows össze-vissza csíkokat rajzol ki, ha megkergül, ez öt percenként jött elõ). Úgyhogy visszaraktam az eredeti drivert. Rámférne egy BIOS-frissítés is...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicroNet 0 Share Posted August 25, 2005 Sziasztok! Nemrég egy régebbi gépben a videokártyán megállt a hûtõventillátor. Szerencsére a kártyának nem lett semmi baja, elég régi darab, egy Inno3D GeForce 4 MX 440-es, de gondoltam, hogy nem árt egy új hûtés. Az új cooler felszerelése után a gép el is indult, de a Windows betöltõdésénél a monitor készenléti módba vált. Mi lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 25, 2005 Szedd le csökkentett módban a régi drivert és tegyél fel újabbat. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qweer 0 Share Posted November 5, 2005 Van egy mx440-s kártya. Xp alatt a driver telepítésekor elszáll a Windows. Van amikor rendesen végigmegy, de az eszközkezelõben akkor is azt írja ki, hogy nincs driver, Windows ME alatt müködik a kártya illesztõ, de hiányzik az XP. Lehet hogy az Xp telepítõ rossz, vagy probáljuk meg inkább Omega driverer forceware helyett? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted November 5, 2005 Az alaplapi chipset (AGP) driver fel van telepítve ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juhi 0 Share Posted December 15, 2005 Nekem is van egy ilyen kártyám (Tornado geForce4 MX 440-8X 64MB). Az a kérdésem, hogy honnan lehetne biost letölteni hozzá és hogy kell biost frissíteni? Esetleg bios frissítés helyett tuningolni? Nem indul el vele a Princ of Persia Sands of Time a fiam gépén. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted December 15, 2005 Nem lehet BIOS frissítés után tuningolni. Azért nem indul a játék a fiad gépén, mert az MX440 csak DirectX7-es kártya. A játék hardver igénye minimum DirectX8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juhi 0 Share Posted December 15, 2005 És biost frissíteni hogy lehet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted December 15, 2005 Furi nekem is volt ilyen kártyám és nem is volt rajta hûtés. Csak egy hûtõborda és kész... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts