Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS - P5-ös alaplapok gondjai


Putty Mutty

Recommended Posts

Putty Mutty

Az én alaplapom vadi új.

P5GDC-V Deluxe.(ASUS) Összeszerkesztettem a többi új cumóval.Felraktam az XP Prof SP2-t - drivereket stb.

A gondom a hanggal van. 8 csatornás integrált hang van rajta, de hiába telepítem a drivert nincs hang. A BIOS-ban próbáltam már átállítani. Ill. bármelyik drivert rakom fel a telepítõrõl egyikkel sem szólal meg.

A Win indításakor úgy néz ki mintha betöltené ezt is, mivel a hagszórót hallani, de bármit akarok lejátszani,kiírja,hogy nincs telepített eszköz.Illetve az eszköz nem indítható el. Már próbáltam néhány dolgot de nem jön össze.

Remélem nem az alaplappal van gond.

Erre kérnék tanácsot.

Link to comment
Share on other sites

janowolf

Szia!

 

Már a régi fórumon is volt róla szó. A Realtek honlapjáról kell leszedni a drivert . Azzal menni fog.

 

JanowolF

 

ui:Nekem ASUS P5GD1 van. Én is szenvedtem vele.

Link to comment
Share on other sites

Putty Mutty

Janowolf !

Köszönöm. Leszedem. Az igazság az, hogy leszedtem az ASUS oldaláról a frissített változatot és azzal sem ment, ezért gondoltam, hogy talán az alaplap...

A lányoméknak most lett összerakva a P5GD1 Pro - és azzal az ASUS-os driverrel nem volt gond. Ez a driver jó nekem is, amire a linked mutat?

Nálad hány fokot mutat (CPU) a BIOS és az ASUS programja? (nálam Kb. 6 fokkal mutat többet a BIOS.

Mégegyszer köszi. Remélem ezzel menni fog.

Link to comment
Share on other sites

janowolf

Szia!

 

Most veszem észre, hogy abban nem is Realtek chip van? Akkor lehet, hogy ez kell? (ez már nem tuti, bocs hogy fölöslegesen leszedettem Veled 26MB-ot. :upsz: az okozott kellemetelnségért. Nem néztem meg, hogy a Te alaplapodon milyen chip van, mert az gondoltam p5gd, akkor egyforma.)

 

Azon csodálkoztam, hogy az ASUS driverrel ment a lányod gépe. A gép egyébként (az 1200 cerkához, az elõzõ gépemhez képest) nagyon meleg. A CPU -t 55 fokig hûtöm csak, mert egyébként folyamatosan ordítana a hûtõ, az alaplap kb 45 fokos. Nem néztem meg, hogy van-e különbség a BIOS és az ASUS programja között. Szerintem, ha egyszerre tudnád nézni mind a kettõt, akkor ugyan azt mutatná. (Nem ugyan abból az érzékelõbõl olvassák ki?) Nekem csak az ASUS tuning programjával volt gondom, mert állandóan elszállt. :Sír: (az ASUS -tól nem ezt vártam) Egyébként én egy hétig szenvedtem (nehéz szülés volt), mire sikerült a gépet beüzemelni. (Amikor már volt hang, akkor elszállt a kábelmodem driver)

 

Kitartás

 

JanowolF

Link to comment
Share on other sites

Putty Mutty

Lehet, hogy nem ugyanabból olvassák ki a hõmérséklet adatokat.A guruk talán tudják.

A tuning program jó.(már annak aki akarja használni)Õszinte leszek én még nem hajtottam túl 1 gépemet sen.Nem tudom milyen biztonsággal lehet túlhajtani,de szerintem az mindig valamilyen káros hatással,vagy élettartam csökkenéssel jár,hacsak nem ráhagyással készítik a cuccost.

A tuning szoftvernél rájöttem valamire.Ugye feltelepítem és minden ujraindításkor elindul automatikusan.A program elindul,igen ám de a Win még nem töltött be és a program hiányol 1-2 fájlt-dll-t és elkezdi küldeni a hibaüzeneteket.(ha kikapcsolom a progit és a Win felállása után indítom el akkor simán fut) Tehát töröltem az automatikusan induló programok közül,így ha feláll a Win indíthatom gond nélkül.A hangot még nem szedtem le,mert amin most firkálok,egy modemes Matsonic és 1óra 27 percet írt ki(20,5MB-ra),ami az ASUS-sal ADSL-en pár perc.

Egyébként köszi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...