Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Meddig tartható el egy tintapatron

Recommended Posts

Posted

Pontosabban az érdekelne, hogy ha veszek egy HP 58-as fotópatront, és hozzá való fotópapírt, akkor csinálhatom-e azt, hogy amikor szükséges, akkor a fotópatronnal nyomtatok, egyébként viszont a normál színes patront használom? Ez alatt a használaton kívüli fotópatron meddig tartható el anélkül, hogy beszáradna a fej, márha tud ilyet :)

Posted

Hát ha csak úgy ki van véve akkor szerintem hamar beszárad a fej :hááát:

Esetleg a használaton kívüli fejre kéne valami "burkolatot" tenni (pl. mint a Canon patronoknál), ami könnyen leszedhetö.

Posted

SAJNOS beszárad!

Minden hétfõn 1 oldalt nyomtatok (beszáradás ellen) + kifogy a piszok :(

Posted

Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy azt a száradás elleni letéphetõ ragasztót visszateszem. Gond nélkül bírja hónapokig is. Ha mégis beszáradna, akkor egy vizes ronggyal le lehet törölni és már mûködik is.

Ciao.

Posted

Csak a szavatossági idõt nézd meg a csomagoláson. :ötlet:

Posted

Én a használaton kívüli patront beszoktam csomagolni, méghozzá nejlon fóliába, olyanba amit tekercsben lehet kapni, ez egészen jól és légmentesen záródik.

De az 58-as patronhoz adnak egy légmentesen záródó tartót. :) :!:

• 1 year later...
Digital Silence
Posted
:ötlet: Beszáradt fejhez, patronhoz használható az un. wash-down, amit vegyszerboltokban lehet kapni/talán/. Fontos, hogy az anyag kémiai összetétele dimetil-keton legyen, ez oldja ugyanis a tintát. Jól megsodort fanyelü vattapálcával kell felhordani.