Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Újraírható CD-n fájl módosítás dátuma

warynski

Recommended Posts

warynski

A következõ - számomra érthetetlen - dologra figyeltem fel.

Ha újraírható CD-re, amit UDF-nek formáztam, tehát Total Commanderbõl másolhatok, írhatok rá, és egy, a CD-RW-n lévõ fájlon módosítok, a fájl módosításának dátuma helytelen.

Vagy egyszerûen meghagyja a fájl eredeti, régi dátumát, mintha nem módosítottam volna, vagy tök fals dátumot ír ki, mint az utolsó módosítás dátuma.

Ezt több lemezzel, több gépen, több fájllal kipróbáltam és mindig ez az eredmény.

De ha pl. nem a CD-RW-n módosítom a fájlt, hanem felülírom a HDD-rõl egy frissebb dátumú fájllal, akkor korrektül mutatja az idõpontot.

Normális ez? Ha nem, mitõl lehet? :?:

Ha van tipp kösz elõre is!

Halasi Miklós

Melyik programmal írod? Tehát milyen progit használsz DirectCD-nek?

warynski

Az InCD-vel írom. Különbözõ verziók vannak fenn különbözõ gépeken, de mind ezt csinálja. Ezen a gépen pl. 4.3.14.1 verzió van.

Halasi Miklós

Ha viszont különbözõ gépeken különbözõ verziók ezt csinálják, akkor sajna ez egy általános dolog. :(

warynski

Nem tudom mit gondoljak. Úgy rémlik, hogy régebben - talán verziókkal ezelõtt - normálisan mûködött. De nem vagyok biztos benne.

Nem rajongok az InCD-ért, de az irodai napi archíválásra (2 példányban) a CD-RW a legegyszerûbb és legolcsóbb és leggyorsabb dolog.

Lehet, hogy bugos az InCD?

Halasi Miklós

Jó kérdés. Én nem használom, mert sosem bíztam benne...