Lacibácsi 0 Share Posted June 13, 2005 Szevasztok! A napokban vásároltam egy 2 Gb-os pendrive-ot (My Flash 2 Gb, A DATA). A gépemen futó Xp professional (szervizcsomag 2 telepítve) azonnal felismerte, jelezte, hogy egy külsõ egységet csatlakoztattam a géphez. Azonban (megbízhatóan) használni nem tudom, mert igen gyakran "eldobja" a gép, és új eszközt keresve ismét megtalálja. Tehát nagyobb állományokkal nem tudok dolgozni, mert a gép automatikusan leválasztja, majd újra felveszi az eszközt, mint cserélhetõ lemezt. Mi a teendõ? Használom az eszközt egy másik Xp-s (angol nyelvû) és 3 db WIN98-as gépen is. Azoknál nem tapasztaltam a fent leírt jelenséget. Viszont az itthoni gépemen USB-s nyomtató és scanner, valamint régebbi, kisebb pendrive-ok hibátlanul mûködnek. A válaszokat elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andromeda 0 Share Posted August 22, 2005 Próbáld ki egy olyan USB portpároson, amelyen nincs más eszköz. Egyszer már bejött! :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Share Posted August 25, 2005 Nekem egy telefonmemóriám csinálta ezt USB-s csatlakozással... miután netrõl letöltöttem a driverét és feltelepítettem, mûködött... Nincs hozzá valami a neten? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 17, 2005 Azt hiszem, beszerzek egy kényszerzubbonyt! A történet a következõ. kw7-es alaplapomon nem tudtam 2.0-ás USB-n használni sem a SanDisk cruzer, sem a TinyDisc pendrive-omat. Most az A7N8X-E Deluxe alaplapon sem akar a TinyDisc 512 MB-os pendrive 2.0-n menni, mindig azt írja ki a Win xp, hogy az eszköz gyorsabban is mûködhetne, ha usb 2.0 meghajtót, vagy mit telepítenék fel. De nem hagyja telepíteni. Az alaplapi BIOS-ban USB V1.1&2.0 beállítása után egyáltalán nem is ismeri fel a Win xp a pendrive-ot. Ha USB 1.1-et állítok be, akkor felismeri. Gondoltam, leírom. Megoldás? Bagaméri esete: meg vagyok átkozva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 18, 2005 Az nForce driver csomagot telepítsd fel! Nincs is külön USB driver. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 Kérlek, kicsit konkrétabban! Miféle csomag ez? Az alaplapi driver fenn van. Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 18, 2005 Ezt tedd fel! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 Köszi szépen, ProFiler! Már megtörtént, még tegnap, de csak rosszabb lett. (Halkabb hang, pl.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kori 0 Share Posted September 18, 2005 Próbáld meg PCI slot-os USB kártyát használni. Nekem is valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt az alaplapi USB csatlakozóim sorra tönkrementek és csak ez segített. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 18, 2005 Na de egy új alaplapon? Mennie kell azoknak az USB-knek. Gyanítom, hogy valami az operációs rendszerrel lesz. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 PCI slotos USB kártya. Mi az? Hat USB aljzatom van most, ennyi elég. Beillesztettem a pót bigyót is. (?) Az operációs rendszer egy originál Windows xp sp2 prof., eredeti Microsoft. Két hete kaptam. Csak tudnám, mi van.?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted September 18, 2005 @eremit: A PCI Slot-os USB kártya pl.:: KÉP Létezik olyan változata is, mely elõlapi kivezetéssel is rendelkezik: KÉP A BIOS-ban a beállítások rendben vannak az USB mûködését illetõen? Mire állítottad õket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 Jók ezek a PCI slotos USB-k, nekem nincs ilyen. De úgy gondolom, nem is kell a 2.0-hoz, simán mennie kellene. A BIOS-ban be van állítva ..... De most átállítom ismét, és majd jelentkezem. Köszi mizsi! utólag Ismét átállítottam - ahogy az elõzõkben is már -, USB V1.1 & V2.0-ra. Nem ismeri fel egyáltalán a perndrive-ot. Amikor USB V1.1-re volt állítva, felismerte, csak jelzett, hogy gyorsabb is lehetne. Csak ismétlésképpen: kw7-es alaplapomon nem tudtam 2.0-ás USB-n használni sem a SanDisk cruzer, sem a TinyDisc pendrive-omat. Most az A7N8X-E Deluxe alaplapon sem akar a TinyDisc 512 MB-os pendrive 2.0-n menni, mindig azt írja ki a Win xp, hogy az eszköz gyorsabban is mûködhetne, ha usb 2.0 meghajtót, vagy mit telepítenék fel. De nem hagyja telepíteni. Az alaplapi BIOS-ban USB V1.1&2.0 beállítása után egyáltalán nem is ismeri fel a Win xp a pendrive-ot. Ha USB 1.1-et állítok be, akkor felismeri. n-e-m é-r-t-e-m a-z e-g-é-s-z-e-t Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted September 18, 2005 Milyen BIOS-od van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 11/12/2004-nVidia-nForce-A7N8X-E. Phoenix - Award BIOS Olyan kékes színû az egész, felsõ menüsoros. Main - Advanced - Security - Hardware Monitor - Exit. Ezek a menüpontok. Bejön még egy menü, ha elég gyors vagyok, az F4-re. Raid beállítás. Elég fura. A weben nincs friss BIOS hozzá. Néztem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted September 18, 2005 Olyan beállítás esetleg nincs az USB-re vonatkozóan, hogy Enabled, Disabled, Auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 Nem találtam ilyet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted September 18, 2005 Ezek után Én sem tudom mi lehet a probléma forrása Lehet, hogy ProFilernek van igaza, és Windows gubanc van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted September 18, 2005 Én is hasonló cipõben járok, a BIOS az AMI BIOS. 1.1-en szépen mûködik nálam az USB, és mivel már én is kipróbáltam minden létezõt, hát így hagytam. A régi gépnél még azt gondoltam AWARD BIOS, hogy ez alaplapi gond, de most egyenlõre pihentetem ezt a problémát, mivel nekem csak noname pendrive-im vannak. Pedig biztos van akinél kifogástalanul mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 18, 2005 Kétféle pendrive sem mûködött/mûködik 2.0-án két alaplapban sem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted October 11, 2005 Lenne egy kérdésem! Lehet pendrive-ot formázni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted October 11, 2005 Én már sokszor formáztam. Simán. TinyDisk 512 MB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted October 11, 2005 Lehet pendrive-ot formázni? Nyugodtan! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chico 0 Share Posted October 25, 2005 Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? A problémám a következõ: Bedugom a pendriveot a gépbe, lennt a tálcán látom hogy csatlakoztatva van, viszont semmilyen filekezelõ program nem látja! Ugyanez a helyzet a fényképezõgéppel is! Az eszközkezelõben azt mutatja hogy megfelelõen mûködik! Mi lehet az oka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted October 25, 2005 Nem lehet, hogy olyan betüjelet oszt ki neki a win, amit egy másik eszköz használ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts