claritin Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Üdvözlet mindenkinek! Kérek mindenkit aki tud segítsen. A CRT monitorom egyszerûen fogta magát és azt mondta: nem mûködik. Cseréltem grafikus kártyát, vettem új kábelt, a tápot megnéztem.....de, semmi. Egyszerûen nem jelenít meg semmit. Mi lehet a probléma oka? S.O.S. segítsen aki tud. Köszönöm elõre is. claritin
benkovics Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 A szervízt nem próbáltad? Mert ha minden más jó, akkor csak az marad!
MOSAIC Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Egy kis pontosítást kérnék! Amikor bekapcsolod a gépet, akkor még a kis LED a monitoron se világít? Mert ha narancssárga, akkor lehet, hogy jó a monitor, csak esetleg valami szoftverbeállítás miatt elállítódott! Én csinálnék egy CMOS reset-et. Tehát az alaplapi jumperrel az alap BIOS-ra állítanám vissza a gépet! Milyen videókártyád van? Próbáld meg a monitor kábelét mozgatni, lehet, hogy valahol nem jó az érintkezés! Milyen monitorod van és régi, vagy új monitor-e?
Adani Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nem lehet, hogy rossz inputról várja a bemenõ jelet? Van pár monitor, ahol lehet állítani, VGA-ról vagy DVI-ról, esetleg máshonnan jön a jel, és lehet hogy elállította valaki. Volt már szerencsém ilyen esetet látni, nem árt néha megnézni ezt is.
Czikora Tamás Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Kb talán ez az olyan szintû probléma, aminek a megoldása nem tul valoszinü a fórumon...
Adani Posted June 14, 2005 Posted June 14, 2005 Akkor nem DVI, de van olyan monitor, ahol több bemenet van, láttam már ilyet, ott is ez volt a probléma, de hát magától erre nem gondolna az ember.
pocok007Jani Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 szerintem a bemenet a hibás a dologban de a LED sem világít amikor bekepcsolod?
benkovics Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Szerintem fél év után, már megoldódott!
Vikitorony Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Hello! Nem pont ide tartozik, de nem szándékoztam új topicot nyitni neki, mert monitorokhoz kapcsolódik a kérdésem. Az lenne a helyzet, hogy idõnként amikor bekapcsolom a CRT monitoromat, akkor elég magas frekvenciájú hangot hallok pár másodpercig. A képpel nincs semmi gond szerencsére. Egy Samsung SyncMaster 765MB-rõl lenne szó, amit 1024x768-as felbontásban járatok 85 Hz-en. Idõnként arra gondolok, hogy lehet ez Valami rossznak a kezdete, de lehet, hogy egy teljesen normális jelenség. Azért kíváncsi lennék a véleményetekre.
benkovics Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ez nem normális! Ha garanciás, akkor feltétlenül vidd szervízbe! Amúgy miért nem 100 hz-n járatod? Mert azt is tudja könnyedén!
Conan Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Hello! Nem pont ide tartozik, de nem szándékoztam új topicot nyitni neki, mert monitorokhoz kapcsolódik a kérdésem. Az lenne a helyzet, hogy idõnként amikor bekapcsolom a CRT monitoromat, akkor elég magas frekvenciájú hangot hallok pár másodpercig. A képpel nincs semmi gond szerencsére. Egy Samsung SyncMaster 765MB-rõl lenne szó, amit 1024x768-as felbontásban járatok 85 Hz-en. Idõnként arra gondolok, hogy lehet ez valami rossznak a kezdete, de lehet, hogy egy teljesen normális jelenség. Azért kíváncsi lennék a véleményetekre. Ez a jelenség érdekes, mennyi ideig hallod ?
Vikitorony Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány másodperc, de maximum 3. Elméletileg 3 év Samsung gari van rá, és 2002 decemberében lett véve. Szóval még el tudom vinni. Csak sajnos tudom, hogy hogy megy általában. Beviszem, ránéz a szakember és azt mondja, h felküldik Pestre (vidéken lakom és itt is vettem), aztán pár hét múlva visszajön, hogy nincs semmi baja, v adnak helyette 1 másikat ami már nem ugyanilyen. És ebben az a rossz, hogy addig nem igazán tudok gépezni, csak egy 14"-os Samsung monitoron, ami egyébként már közelít a 8. évéhez. Az az észrevételem, hogy akkor adja ezt a hangot, amikor hosszabb idõ után újra bekapcsolom. Mindenesetre köszi a segítséget, esetleg ha vkinek van Valami újabb ötlete, szívesen meghallgatom.
tomykav Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Nem új ötlet, de azért elmondom: több ismerõsömnek is pont ilyen monitora van és én is majdnem ilyet vettem, de aztán mégsem. Viszont nekik is sípol. Én szériahibára gondolok, bár lehet, hogy nincs igazam.
dracula Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Van egy Acer AL1951-es TFT monitorom,és ha kikapcsolva hagyom a monitort pár órára,és közben megy a gép(letöltés)akkor kiírja hogy "no signal",és csak pár ki- bekapcsolás,vagy újraindítás után jön be a kép.Drivert meg nem találtam sehol.Valami tipp?
Gereby Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Nem a gép kapcsolja le a monitort? (Az energia takarékossági beállításoknál.)
dracula Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Nem a gép kapcsolja le a monitort? (Az energia takarékossági beállításoknál.) Azt kétlem
Protonpumpa Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Egy kis pontosítást kérnék! Amikor bekapcsolod a gépet, akkor még a kis LED a monitoron se világít? Mert ha narancssárga, akkor lehet, hogy jó a monitor, csak esetleg valami szoftverbeállítás miatt elállítódott! Én csinálnék egy CMOS reset-et. Tehát az alaplapi jumperrel az alap BIOS-ra állítanám vissza a gépet! Milyen videókártyád van? Próbáld meg a monitor kábelét mozgatni, lehet, hogy valahol nem jó az érintkezés! Milyen monitorod van és régi, vagy új monitor-e? Hát ez jó régi bejegyzés, de azért remélem, még nézitek a fórumot... Ugyanaz a problémám, mint a fenti hozzászólónak, a kérdésre válaszolva: IGEN, világos narancssárgán a led, én is arra gyanakszom, hogy elállítódott... Sajna elég lámer vagyok, elmondaná valaki, hogy hogyan kell visszaállítani az alap BIOS beállításokat? Ha kiszedi az ember az elemet (?), akkor visszaállítódnak az alap beállítások? (Bocs, ha hülyeséget írtam, tényleg nem nagyon értek hozzá.)
sgtdavid Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 (edited) Sziasztok!! én se akartam új topicot nyitni, szóval ide írok, mert monitor probléma... Egyszer a semmibõl megjelenik az a kis ablak amit megnyomok a monitoron lévõ gombokon, ahol be lehet állítani sok monitorbeállítást, de a gombokat nem nyomtam meg, magától elõjött és elkezdett villogni. Nagyon idegesítõ, és szerintem a monitoron levõ gombok romlottak el, vagy nem tudom. Amúgy LCD SAMSUNG SyncMaster-em van. Tehát magától felbukkan és villog sokáig. A gombokkal meg nem megyek semmire. Esetleg le lehet tiltani ezt a kis ablakot, vagy szervizbe menjek gombjavítás üggyel?? Edited January 1, 2008 by Gereby
Freeze18 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 (edited) Sziasztok! Most vettünk új gépet és akad egy kis probléma a monitor (ASUS - MM17DE-B) és/vagy a videókártya (MSI RX1550) körül. A monitoron nincs DVI csatlakozó, a vgakarin viszont csak az van, eddig nem is lenne probléma, mert adtak hozzá egy dvi átalakítót, amivel tökéletesen együtt kéne mûködnie a monitornak, de mégse akar. (Egyszerûen azt írja ki, hogy no signal és kész ) Kipróbáltam a másik géppel (MSI NX6600GT), ott a sima vga outtal mûködik a monitor (asus), viszont ha a dvi portos átalakítós dolgot próbálom, akor megint nincs jel. Ugyanez a helyzet, ha rákötöm a régi monitort (Samsung syncmaster931c), az rx1550esre, akár simán dvi kábellel, akár dvi átalakítót és utána az analóg vga kábelt. Valaki segítsen légyszi, hogy mi lehet a gond és hogyan tudnám megoldani! (Nem hiszem, hogy mind a két videókártya és monitor is trágya lenne. ) Kösz elõre is. Edited January 1, 2008 by Gereby
Beatrix555 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Sziasztok! Nem tudtam monitoron belül hova írjam, így hát ide írom. Vettem egy 21" Nokia 445 pro crt monitort, és mivel használt volt, gondoltam kipróbálom. Igen ám, de majd késõbb fogom csak megkapni hozzá a konfigot. (lehet hogy nem kellett volna bekapcsolnom? ) A monitor bekapcsolás után egy függõleges homokóra szerû képet adott a monitor közepén, (vártam egy kicsit hátha változik a kép, gondotam be kell melegednie -- azt hittem teljes fehér képernyõt látom majd) de néhány másodperc múlva elsötétült. (és furcsa hangokat adott) Sajna eddig nekem csak laptopom volt..... ír: Csak nem rontottam el azzal,hogy bekapcsoltam konfig hiányában? vagy esetleg csak átállítódott benne valami? Üdv: Beatrix.
arpsoft Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Szerintem nem csináltál semmi rosszat. A Noki monitorok szoktak homokórázni, amíg megkeresik a bemenõ jelet.
Norbee35 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Sziasztok! Olyan problémám van,hogy a Playstation 2-t,csatlakoztatni szeretném a PC monitorral!Na mármost,beszereztem egy VGA-2000 átalakítót ami ezt a célt szolgálja.Ezután be kellet szereznem egy komponens kábelt a PS2-höz,mert csak ezzel lehet csatlakozni a VGA-2000-höz.Összedugtam mindent ahogy kell,de a monitor azt írta ki,hogy Attention Out of range H:15.5KHz V:49.9Hz Mi lehet a gond?Légyszíves segítsetek,mert már nagyon sok utána járás volt,hogy beszerezzem ezeket az alkatrészeket,és kezdek bekkattanni,hogy most meg nem jó az egész. TV tuner kártyára már rákötöttem a PS2-t,de elég pocsék képet ad.Hagyományos TV-m meg nincs! Köszönöm elõre is a segítségeteket!
geri005 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 the lowest supported rate, usually 60 Hz. Link Szerintem ez a baj.
Recommended Posts