web Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Hali! Olyan gondom lenne a photoshoppal, hogy amikor képet elkezdek radírozni és felnagyítom valamiért a képen kép-piros-sárga, vonalkák, csíkok jelennek meg. De miért van ez?
ProFiler Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Akkor azzal nincs gond. Grafikus kártyád? Meghajtó rendesen telepítve van? Nyomtatva is csíkos? Ciao.
web Posted June 12, 2005 Author Posted June 12, 2005 Nyomtatva azt nem tudom, de elmenti a képet a csikokkal együtt, minden meghajtóm rendesen fel van telepítve amúgy.
intruder Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 És mikor látszódnak a színes csíkok? Minden nagyításnál, kicsinyítésnél, vagy csak ha belenagyítasz? 100%-on is látszik? Milyen felbontású a kép? Csak a radírozás környékén vannak csíkok vagy az egész képen? Mennyi memória van a gépben?
web Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 @intruder 512Mb ddr ram van a gépben, amikor belenagyítok csak akkor jelennek meg a csíkok és csak amikor radirozok, és a radír mellett vannak csak csíkok.
intruder Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 @web Elvileg 512 mega rammal is eldöcög a Photoshop, de nem elképzelhetetlen, hogy csak frissítési problémái vannak. Nekem a munkahelyi gépen 2.5 GB memóriával is elõfordul, hogy maszkok illesztésénél, retusálás mentén többszörös nagyításnál vékony fehér csík jelenik meg a képernyõn. Elvileg és 99%-ban gyakorlatilag is ami 100%-os nézetben nem látszik, illetve látszik az a nyomaton sem fog illetve fog látszani. Valahogy próbálj egyet printelni, vagy írni egy színrebontott ps-t...
benkovics Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Csak egy tipp: Próbáld meg a következõt, ha windows-t használsz: Az asztal üres területén jobb klikk, tulajdonságok-->beállítások-->speciális-->színkezelés ott hozzáadás-->adobe RGB1998 Nekem ez megoldotta az egyébb gondjaimat! Nem kell alapértelmezettre állítani....
Recommended Posts