Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Photoshop - Radírozáskor piros-sárga csíkok

Recommended Posts

Posted

Hali!

Olyan gondom lenne a photoshoppal, hogy amikor képet elkezdek radírozni és felnagyítom valamiért a képen kép-piros-sárga, vonalkák, csíkok jelennek meg.

De miért van ez?

Posted

Milyen színmódot használsz?

Ciao.

Posted

@ProFiler

RGB használok

Posted

Akkor azzal nincs gond. Grafikus kártyád? Meghajtó rendesen telepítve van? Nyomtatva is csíkos?

Ciao.

Posted

Nyomtatva azt nem tudom, de elmenti a képet a csikokkal együtt, minden meghajtóm rendesen fel van telepítve amúgy.

Posted

És mikor látszódnak a színes csíkok? Minden nagyításnál, kicsinyítésnél, vagy csak ha belenagyítasz? 100%-on is látszik? Milyen felbontású a kép? Csak a radírozás környékén vannak csíkok vagy az egész képen? Mennyi memória van a gépben?

Posted

@intruder

512Mb ddr ram van a gépben, amikor belenagyítok csak akkor jelennek meg a csíkok és csak amikor radirozok, és a radír mellett vannak csak csíkok.

Posted

@web

Elvileg 512 mega rammal is eldöcög a Photoshop, de nem elképzelhetetlen, hogy csak frissítési problémái vannak. Nekem a munkahelyi gépen 2.5 GB memóriával is elõfordul, hogy maszkok illesztésénél, retusálás mentén többszörös nagyításnál vékony fehér csík jelenik meg a képernyõn. Elvileg és 99%-ban gyakorlatilag is ami 100%-os nézetben nem látszik, illetve látszik az a nyomaton sem fog illetve fog látszani. Valahogy próbálj egyet printelni, vagy írni egy színrebontott ps-t...

Posted

Csak egy tipp: :ötlet::ötlet::ötlet:

Próbáld meg a következõt, ha windows-t használsz:

Az asztal üres területén jobb klikk, tulajdonságok-->beállítások-->speciális-->színkezelés ott hozzáadás-->adobe RGB1998

Nekem ez megoldotta az egyébb gondjaimat! Nem kell alapértelmezettre állítani....

:ötlet: