Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Adatátviteli sebességet mivel lehet mérni?

Recommended Posts

Posted

Kellemes estét.

Nemrég óta van kábeltévés internetem, és az a gyanum hogy nem igazán hozza az igért sebességet, de nem tudom lemérni.

Tudnátok valamit ajánlani erre a célra?

Koszi.

• 3 weeks later...
Posted

Pontosan ugyan ezt akartam kérdezni: Kábeles vagyok, de a letöltések sokszor lassúak. Mivel tudom mérni a sebességet, hogy utána a szolgáltató felé panaszt tehessek? (Egyáltalán tegyek?)

Valaki tudott már egyáltalán panaszt tenni? És mi lett az eredménye?

Halasi Miklós
Posted

A Segélyvonal CD-n van egy program: NET Traffic Meter. Az nem segíthet?

Posted

Köszönöm, mindjart megpróbálom

Posted

Köszi, többször is megmértem, persze egyszer sem hozta a szerzõdött sebességet csak kb 66%-ot. Ez a mérés mennyire lehet hiteles? Csináltam róla egy fényképet is. Kiváncsi vagyok, hogy mit szól a UPC testvér! :gonosz:

Posted
Köszönöm, mindjart megpróbálom

Szia, kiváncsi vagyok a véleményedre! Megpróbáltad az ajánlott szoftverrel? Össze hasonlítottad a fentebb említett linkelt mérési lehetõséggel?

Posted

Szia,

Kipróbáltam az általad javasolt mérést is: Az eredmény ugyan az, mint az Infotechnikánál: 1142Kb/sec. 1500 helyett.

A héten ha idõm engedi, felhívom a UPC-t, utána pedig ugyan azzal a lendülettel a fogyasztóvédelmi felügyelõséget. Megkérdezem, hogy az 1kg húsért miért kell fizetnem 1,5kg hús árát!? :gonosz:

Posted

Mondjuk ezek nem hitelesített eszközök/módszerek, de azért nem hinném, hogy ennyit tévednének... :hááát:

Még olyasmit is kipróbálhatsz, hogy egy jó nagy file-t letöltesz valahonnan, és stopperrel méred a letöltési idõt,

majd a file mérete és az idõ alapján kiszámolod az átlagsebességet... :ötlet:

Persze olyan helyrõl kell tölteni, ahonnan folyamatosan a teljes sávszéllel töltõdik le a file..

• 1 month later...
Posted
Kellemes estét.

Nemrég óta van kábeltévés internetem, és az a gyanum hogy nem igazán hozza az igért sebességet, de nem tudom lemérni.

Tudnátok valamit ajánlani erre a célra?

Koszi.

Nekem segített az internetszolgáltatóm. van saját sebességmérõje . ami szinte pont a megfelelõ sebességet mérte.De kipróbáltam amit mondtatok ott a felét sem érte el.Viszont ahogy mondták nekem lehet csinálni egy új internetcsatlakozást

azonosító adsl@test

jelszó test

ha ez megvan akkor a www.adslteszt.matav.hu- t kell beírni és ott szinte ua jött ki sebességre :)

• 4 months later...
Posted

Szélessávú kapcsolatom van /kábeles/. Tudtok oyan progit ajánlani ami a valósidejû átviteli sebességet méri? :?:

Posted

DU meter, DU Super controler. Utóbbival tudod a sebességet limitálni is.

Posted
DU meter, DU Super controler. Utóbbival tudod a sebességet limitálni is.

:lol: Kösz nagygabor! A DU meter tökéletes! Üdv!

• 11 months later...
Posted

Sziasztok!

Feltettem ezt a du-meter progit, de nekem nem akar mérni!Felismeri a hálókártyákat, az intel Pro/Wirelesst is,de nem mér semmit.

Elöször gondoltam a Cfosspeed miatt, de letiltottam, kivettem iduló progik közül is,nem is indul el,de ugyanaz a probléma van.

Mit kell beállítani?Vagy az alap elég?Belõttem a kártyát,a net típusát, meg átengedtem a tûzfalon is!

Van valami ötletetek?

• 2 months later...
Posted

Ezt ismeritek?

Speedtest

Azonkívül, hogy meg tudod mérni a le- és feltöltési sebességet, a Global Stats fül alatt régiókra, sőt városokra is kereshetsz. Érdekes adatokat lehet megtudni.

• 1 year later...
Posted

A speedtest.net szerint a 8 megabites ADSL Maximum helyett 40kbps a letöltés! A feltöltésig el sem jut... :Sír: Már elég régóta van... a cache legyen a mentségemre... :upsz: A speedtest.net hibázik, vagy a Firefoxszal van a probléma? :o

Posted

Kezdj el tölteni egy fájlt, aztán figyeld, mennyivel jön. :hááát: