Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Nincs DV kamerám, de szeretnék egyet venni. Viszont, eléggé tájékozatlan vagyok, és ismeretségi körömben senkinek nincs ilyen kamerája.

Szóval engem csak az érdekelne, hogy hogyan lehet letölteni a felvett videot a számítógépre. A gyártók honlapjain csak az szerepel, hogy milyen ki- és bemenetekkel rendelkeznek ezek a gépek (USB., FW,...) de hogy melyiket mire lehet használni, az nem.

A számítógépemben nincsen Firewire, és nem is nagyon tudok bõvíteni. Kérdésem a következõ: A kamerákról le lehet-e tölteni a felvett videot USB-n keresztül? Mindegyik kameránál? Ha nem, akkor melyeknél igen, és hogyan tudom ezt eldönteni a termékleírásokból? (Mint tudjuk a használati útmutató a neten általában nem hozzáférhetõ magyarul, ezt a kereskedõk nem szivesen adják ki.)

Van-e valami különbség az USB-n és a Firewire-n keresztüli letöltések között?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Csavar

Posted

Ha bedugod a kamerát és telepítve van az MS Movie Maker, akkor a Win kapásból felajánlja a video letöltését a kameráról.

Posted

Milyen kamerát, milyen csatlakozóba?

Vagy a válasz arra vonatkozott, hogy BÁRMILYEN típusú DV kameráról letölthetek USB-n keresztül?

Csavar

Posted

Ha van usb csatija, akkor igen.

Posted

MiniDV-rõl FireWire csatlakozón keresztül szoktak anyagot letölteni. :!: :ötlet:

Posted

@csvarga

Olvasd el a panasonic NV-GS... topikot.

Ott leírtam a próbálkozásaim eredményét.

Halasi Miklós
Posted

Én úgy tudom USB-n keresztül csak képlehívás van, csak Firewire-n át lehet DV-t áttölteni...

Posted

Vannak olyan kamerák, amiknek az USB portját streaming-be lehet kapcsolni.

Ilyenkor lehet USB-rõl is felvenni a DV anyagokat.

Áttölteni csak FireWire-n keresztül lehet.

Posted

USB-n csak tömörítetten lehet átvenni, fullos minõségben (DV-AVI) nem lehet.

Képeket át lehet USB-n...

@arpsoft

Az felvételt így értetted?

Posted

Persze. Áttölteni - felvenni. Nem mindegy. Ezért van aláhúzva. :)

• 2 weeks later...
Posted

Egyértelmû a fw jobb mint az usb.

Már csak az lenne a kérdésem, hogy melyik a jobb?

Ha van egy fw kártyám és arra csatlakoztatom a kamerát vagy ha van egy dv kártyám és arra csatlakoztatom?

Posted

Az azért nem annyira egyértelmû, hogy jobb, mint az USB. Attól függ, mire.

DV kártyával viszont egyértelmûen jobb.

Ciao.

Posted

Az hogy a DV egyértelmûen jobb ezt lehetne definiálni.

Gyorsabb, szebb kép, vagy mi?

És megéri ezért venni egyet

mert már a usb 2.0 és firewire pci kártyát szándékoztam venni

Posted

Egyszerû - nem terheli le annyira a processzort a DV kártya.

Ciao.

Posted

Firewire kártya kell, és akkor egyszerû másolás történik, tehát az eredeti minõség semmit sem romlik. USB-n nem minden kamerával lehet áttölteni az anyagot. A firewire még egy nagy elõnye, hogy a szoftverek is arra vannak optimalizálva, és azon keresztül történik a kamera teljes vezérlése is, ami nagyon jól jön minden esetben, fõleg kötegelt beszedésnél.

Posted

Vettem egy Sony DCR-HC14 videokamerát, az eladó azt mondta hogy az USB 2.0 keresztül szerény teljesitményre képes, vegyek egy fireware kártyát, detöbbet nem tudott mondani. Bolti érdeklödésem szerint mindenütt mást ajánlottak az igen drágától az igen egyszerüig. Van esetleg valakinek tapasztalata ezen a téren, hogy milyen jellemzõk alapján milyen tipust érdemes beszerezni.

Posted

Az USB 2.0 480 megabitet tud másodpercenként, a firewire, pedig "csak" 400-at.

Én nem látom értelmét firewire kártya vásárlásának, ha USB-n is át tudod küldeni az adatokat :hááát:

Posted

A firewire-t mégis ilyen célokra találták ki míg az usb másra úgyhogy szerintem érdemes venni egy fw kártyát

Ja és usb-én csak tömörített formában jön át ami szép és jó csak nem lehet vágni :)

Posted

Már miért tömörítene az USB? Vagy a kamera tudja csak úgy átküldeni USB-n? Mert akkor egyértelmûen IEEE-1394.

Ciao.

Posted
Az USB 2.0 480 megabitet tud másodpercenként, a firewire, pedig "csak" 400-at.

Én nem látom értelmét firewire kártya vásárlásának, ha USB-n is át tudod küldeni az adatokat

USB-n viszont tömörítve jön az adat. Nem lehet DV-AVI-ban átszedni a videót, csak valamilyen DivX, vagy Mpeg-be. Tehát vágásra nem igazán lesz alkalmas. Az utólagos DV-AVI-ba kódolás, meg értelmetlen, ha már digitális kamerát vettünk... Megéri 2500Ft-ért venni egy FireWare kártyát, már aminõség és egyszerûség miatt.

Ja és usb-én csak tömörített formában jön át ami szép és jó csak nem lehet vágni 

Egy az, hogy vágásra alkalmatlan, és másrészt meg nem is jó, sõt nem is szép ;):D

Vagy a kamera tudja csak úgy átküldeni USB-n?

Nem tudom, lehet... De nem hiszem. Nekem egy aránylag új kamerám van, és em hinném, hogy csak ennél van ez így... (Panasonic NV-GS 21)

Mindent összevetve ha van egy DV kamerád, kell egy FireWare port. Vagy az alaplapon, vagy bõvítõkártya formájában.

Posted

Na, mindig tanulok valamit 8):) . Akkor jó, hogy van Firewire csatolóm is :yeah:

Posted

Igen, csak a kamera tudja úgy átküldeni.

A szép és jót nem szó szerint értettem, de aki nem akarja vágni csak hogy megmutassa a nagymamának az unokáját akinek általában vhs-se van, annak pont elég az is.

Légyszíves ne írj egymás után több hozzászólást! Ha van valami hozzáfûznivalód, akkor azt a szerkeszt gomb segítségével be tudod szúrni. <PF>

Posted

Abban az esetben igen, de nem mindenki "csak" ennyira akarja használni a drága új kamját...

Posted
de nem mindenki "csak" ennyira Akarja használni a drága új kamját...

Aki pedig nem erre akarja használni az mint ahogy te is mondtad:

ha van egy DV kamerád, kell egy FireWare port. Vagy az alaplapon, vagy bõvítõkártya formájában