Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PhotoShop CS2

Recommended Posts

Posted

Hali,

A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elõdeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit, nevezetesen az "õ" és "û" magánhangzókat, hanem helyettük valamelyik hasonló OpenType készlet "õ" és "û" betûit írja ki dacára annak, hogy az Adobe tájékoztatása szerint a CS2 gyárilag felel meg a CE (Central European, azaz közép-európai) szabványnak. :(

Szembesült-e már valaki ezzel a problémával, s ha igen, hogyan oldotta meg? :hááát:

Kösz a választ elõre is... :P

Posted

Az az igazság, hogy én már kipróbáltam, de a CS CE-nél sokkal rondábban méretezi át a képeket, így odáig el sem jutottam, hogy a betûkészletet ellenõrizzem! :upsz:

Vissza a CS CE :!: 8)

Posted

Nem vigasztaló...

• 2 weeks later...
Posted

Én azt hittem hogy a betûtípusok mindenhol ugyanúgy jönnek elõ, lévén hogy mind1ik progi ugyanazt a karakterkészletet használja, ilyennel még soha nem találkoztam :pislog:

ledöbbentem :pislog:

Posted

Az a harci helyzet, hogy a mai napig nem kaptunk végleges CS2-t tesztre, ezért nem tudok mit hozzáfûzni a dologhoz. Minden esetre elég rosszul hangzik. :huh:

Posted

Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?:)

Posted

Én is örülnék neki, mert én nagyot csalódtam benne, de mégis remélem, hogy csak nálam voltak gondok vele....... Bár.... Uti is leszedte..... :hmm:

Posted

Én csak letöltöttem de még nem ástam bele magam... igazából a CS-nek sem sok újdonsága használató... bár a Shadow/Highlights az nagy telitalálat volt számokra:)

Posted

Én azért ezen nem vagyok nagyon meglepôdve. A Photoshopnak mindig is voltak font problémái. Csak azt nem értem, hogy az újabbnál újabb opciók helyett miért nem fekszenek rá egy kicsit Adobe-éknál a font kezelésre. Sajnos ez a font kezelési probléma nem kerülte el az Illustratort sem. :S

És különben is, ott az InDesign, ami ugye a Quark nagy ellenfele és tördelôprogramról lévén szó jól kezeli a fontokat. Legalább cégen belül segíthetnék egymást...vagy valami...

Posted
Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?:)

Az ötlet nem rossz, de nem így mûködik, mármint a tesztelés. Maximum végsõ esetben, és semmiképpen nem az Adobe esetében. :nemnem:

• 3 months later...
Posted
A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elõdeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit

Amit én tapasztaltam, ez a jelenség nem csak a PS hagyatéka, a Wordben ugyanígy van. A karakterkészleteket a Windows és nem a különbözõ kép- és szövegszerkesztõk tartalmazzák. Éppen ezért azon karaktereket melyeket az általad választott karakterkészlet nem tartalmaz, más karakterkészletekbõl vett karakterekkel helyettesíti (pl. Arial).

Na ezt jó megasszontam.

• 5 months later...
Posted

Van valakinek ötlete hogyan tudnék plussz fontokat telepíteni a photoshop progiba??

A röhej csak az, hogy a corelem minden fontott észlel amít feltelepítettem, de a photoshop egy tizedét sem!

Posted

Úgy mint máshova. Betolod a fontot a fonts mappába ;)

Posted (edited)

Van egy jpg kép (egyszerû logo a levélhez) ami 3 színt tartalmaz. Aból 2 színt kellene átcserélni de nem megy. Még nemigen használtam a Photoshop CS-t. Lehet egyszerûen színt cserélni, vagy át kell festeni a területeket (,ami elég macerás)?

Köszönöm, megoldódott!

Edited by KeLa
Posted

Van valakinek ötlete hogyan tudnám photoshopban a már legyártott mûveleteket egy másik gép photoshop-jába beépíteni??

Nem találom sehol a programban ezeket a mûveleteket!

Posted

Szerintem meg kéne keresned a program fájlok, vagy valahol a document settings\(local settings - mert itt is lehet\)aplication data\ környékén

• 1 month later...
Posted

Tudna valaki segíteni abban hogy hogy lehet aktiválni a Adobe Photoshop CS2 9.0.HUN-t, aktiválás menetét, segítsetek! Sürgös lenne, köszi!

Posted

Nem értem, nem kínálja fel magától?! Gondolom a Help vagy Súgó menüpontból lehet elõhívni, és elvileg, ha jól emlékszem, választhatsz a netes és a telefonos között. Az elsõ esetben teljesen automatikus, a másodikban meg a szokásos: telefonálni kell, kódokat kell mondani, õk is mondanak, azt be kell írni, és így van aktiválva. Ha kicsit konkrétabban megmondod, mi a probléma, talán többet is tudunk segíteni.

Posted (edited)

Van hozzá...

Nem, nem, nincs hozzá! Eltévedtél --> FÓRUMSZABÁLYZAT!

Edited by Spányik Balázs
Posted

Valahogy sejtettem, hogy ez lesz a vége :hááát:

Posted

Bocsánat hogy ilyet kérdeztem, nem szeretnék semmi olyat tenni az oldalon, ami megszegi a szabályokat. Én nem vagyok ilyen, még egyszer elnézést. :upsz:

• 1 year later...
Posted

Amikor a telepítés befejeződik, és be akarok lépni a photoshop-ba, kiírja, hogy aktiválás, rámegyek, hogy aktiválás, és azt írja ki, hogy sikertelen aktiválás, hibakód: 93 :-8. :(

• 1 year later...
Posted

Nekem egy, olyan problémám van, hogy van egy-két funkció, ami miatt CS2-rõl feljebb váltanék CS4-re, de xp-t használnék a 7-es win hivatalos megjelenéséig, de lehet, hogy még utánna is.

Mgeoldható e valahogy, hogy CS2-nél újabb adobe program fusson xp-n?

----

Sorry, fut xp-n is a CS4; utánanéztem a szoftver.hu-n... :hááát: