manguszta 0 Share Posted June 10, 2005 Nincs több Siemens mobil A német vállalat bejelentette, hogy mobil üzletágának folyamatos veszteségeit nem kívánja tovább finanszírozni, ezért búcsút int a telefongyártásnak. A Siemens mobil részlegét nem kisebb cég veszi meg, mint a tajvani BenQ Corporation. A felek várhatóan õsszel ütik nyélbe a tranzakciót. Ez a mostani bejelentés üzleti szempontból némileg érdekes ugyan, bár cseppet sem meglepõ. A Siemens köztudottan már csaknem 20 éve próbálkozik azzal, hogy az élbolyba kerüljön, de ez soha nem sikerült neki. Az új, és innovatív modellek késése, valamint a technológiai problémák egyre mélyebbre sodorták a céget az adósságok tengerében, amibõl végül lehetetlenné vált a kitörés. Olyannyira, hogy 2004-ben a Siemens mobil ágazatának már közel fél milliárd eurós adóssága halmozódott fel, ráadásul a veszteséges egységektõl történõ megszabadulás is további 300 millióba fog kerülni. A BenQ jelenleg Tajvan legnagyobb telefongyártójának számít, és a mostani üzlettel a világpiacon is negyedikké válik majd. Ez éves szinten 10 milliárd dollárt jelent, és nagyjából 10% körüli részesedést. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 14, 2005 Huhh... Ezt még nem hallottam! El sem hiszem, hogy meg fog szûnni, mert szerintem, nincsenek annyira vészesen lemaradva... (lehet, hogy csak az én szintemen mérve, mert a gyári körülményeket nem ismerem ), meg különben is, meglehet, hogy jóü fog kisülni ebbõl az egészbõl. Például, amikor a Sony és Ericsson egyesült, megalakult a keverék telefonok világa, miszerint a Sony szépségében az Ericsson megbízhatósága, és tudása lett jelen. Ezzel a Siemens megszûnéssel kapcsolatban, remélem, hogy fogunk még itt bõvebben beszélgetni, mert engem nagyon érdekel a további fejlemények (meglehet hogy) sorozata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 15, 2005 Nincs több Siemens mobil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted June 15, 2005 Egy ideje már haldoklott. Az új modellek közül se volt egy igazán erõs sem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 15, 2005 De 5 évig Siemens néven hozhatja a BenQ forgalomba a telcsiket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted June 15, 2005 Hát nem vesztettünk semmit! Sosem voltak igazán jók... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 16, 2005 Ezt már 1 éve kijelentették, hogy 2006-ban már gyátalán nemlesz új készülékük. Úgy látszik, komolyan gondolták és eljött az ideje a leépítésnek. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 17, 2005 A BenQ folytatja a Siemens mobilok gyártását. Tehát új telefonmárka jelenik meg a piacon. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dózsi 0 Share Posted June 17, 2005 A szüleimnek volt Siemens mobiluk de mindegyik nagyon ócska volt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 17, 2005 Vettem észre . Remélem a BenQ teljesen újra át fogja dolgozni a Siemens teljes struktúráját. Jó lenne, ha nem a jelenlegi mérnököket használnák. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoti.huhuhu 0 Share Posted July 18, 2005 Én azért annyit szólnék hozzá, hogy nekem volt egy SL 45i, ami a maga idejében nagyon extra volt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atzs 0 Share Posted July 18, 2005 Nálam a Siemens volt a megbízható márka. Igaz, csak telefonálásra használom, és nem érdekelnek az "extrák", de még egyikkel sem volt gond a családban. (Ezt nem mondhatnám el arról a márkáról, amit Csum-pi dícsért. A garanciális idõt jó ha kibírták.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krinyó 0 Share Posted July 29, 2005 Hali! Én sosem voltam kibékülve a Siemens telcsikkel. Az egyik kollégámnak egy ST55 telcsije van, és rossz. Bekapcsolod, bejön a kép, és semmi. Az egész lefagy. Úgy hallottam, hogy a többi Siemens is ilyen problémákat produkálhat... én Nokia párti vagyok:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipmix 0 Share Posted July 29, 2005 Én nem tudok semmi olyannak örülni, ami nem sikerül. Most is ha mást nem hát sajnálom azokat az embereket, akiknek ez adott megélhetési lehetõséget. Az azonban biztos, hogy hiba elhárításokat legalább is az egyszerûbbeket mind Siemensen tanultam. Valami mindig történt vele, ami ugyan házilag is reparálható volt. Nem tudom miért emlékeztetett engem mindig egy kicsit a Wartburgra, meg a Trabantra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted July 29, 2005 Nálam még van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted July 29, 2005 A BenQ folytatja a Siemens mobilok gyártását. Tehát új telefonmárka jelenik meg a piacon. Ciao. Hali! A BenQ már eddig is gyártott mobilokat, de nem tudott jelentõs piaci részesedésre szert tenni. Ettõl a tranzakciótól várja ezt, mert (ahogy azt mások is írták már) a Siemens márkanevet öt évig használhatja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 30, 2005 Remélem a BenQ teljesen újra át fogja dolgozni a Siemens teljes struktúráját. Írni fogja a +/- DL lemezeket is Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheater 0 Share Posted July 30, 2005 A Siemens a kezdetekben volt jó kis teló. Aztán amikor jöttek az olcsó, gyenge kamerával rendelkezõ készülékek, akkor robbantak le igazán. Az MC 60-as mobil némelyike szoftverhibás lett kevés használat után. Az ST55 az is elég gyatrára sikeredett. Ott is szoftverhiba és a rosszul összerakott elemek voltak. De az emberek ezt nem vették figyelembe, csak azért vették, mert volt bent kamera. Az összes Siemens mobil közül a legjobb talán a C25 volt. Az egy ászkirály teló volt. Nekem sokáih volt olyan Sok sikert a BenQ-nak, csak nehogy irodafehér telókat gyártsanak Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted July 30, 2005 Azért például a konyhamûanyagból készült A kategóriás telefonjaik is nevetségesek voltak - akármennyire alacsony árkategóriába szánták.. Más gyártók ebben a kategóriában is tudtak igényes telefont készíteni. M35 viszont jól bírta a gyûrõdést Az S25 is megér egy misét. Talán az elsõ színes kijelzõs telefon volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molt@m 0 Share Posted August 23, 2005 A Siemens tényleg egy lom! Nekünk volt egy csomó és midnek vége. Vettünk SonyEricssont az meg bírja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted August 23, 2005 Az összes Siemens mobil közül a legjobb talán a C25 volt. Az egy ászkirály teló volt. Nekem sokáih volt olyan Nekem még mindig van egy mûködõképes , csak már az aksija egynapos Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted November 21, 2005 Hmm, csak nem BenQ lesz a Siemens-bõl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted November 21, 2005 De. Már láttam is reklámot valahol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted November 22, 2005 Nekem egy szuperolcsó A60-am van, telefonálás céljára vettem több mint egy éve, azóta egyszer esett bele egy lavór vízbe, kiszáradt, semmi baja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo 0 Share Posted November 22, 2005 Viszont a Siemens CV65 típus nagyon rossz 1 hónapig bírta, de szerencsére fél áron a használt kereskedésben el tudtam adni. Jó üzlet volt, 15.000,- forintot buktam! (CV65 = C65, csak az elõbbi vodás szoftverrel van ellátva.) SE is csak bizonyos fenntartásokkal jó - Harapakacsa 2005. augusztus 23., 14:44 - kedd - az aksitöltõ csatlakozási pontja hibásodik meg, ezért töltés közben nem célszerû mozgatni. Még azt sem mondhatom, hogy típushiba, mert az enyém F500i, az egyik haveromnak T610 van, a másiknak pedig K700i és gyakorlatilag ue. a hibája. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts