Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Battlefield 2


Guest GoodSpeed

Recommended Posts

Guest GoodSpeed

Nem sokára megjelenik a Battlefield 2, én magam már elő is rendeltem a CDgalaxis.hu-n. Szerintem nagyon jó lesz. Nézzétek meg a képeket

Battlefield 2

Amúgy itt sok remek video is van róla :)

Link to comment
Share on other sites

kori

A képek nagyon biztatóak a játék megvételére. ;) Valószínű a procit és a videokártyát is megizzasztja a progi. A elődje is nehéz játék volt. B)

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Hát ja kiváncsi vagyok hogy az 1GB-RAM-om elég lesz e neki, meg a Gecube 9600 PRO-m.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest GoodSpeed

Hali!

Én elég nagy Battlefieldes vagyok, gondolom rajtam kivül mások is szoktak játszani vele... Ma este jelenik meg a várva várt Demo, mely egy pályát fog tartalmazni. Egyúttal lenne egy kérdésem is, ha valaki járatos a dologban, én elõbb a cdgalaxisnál rendeltem elõ, de ott kénytelen voltam lemondani, mivel az 576-nál ugyanannyiért Logitech Headsetet is adnak ajándékba, de a Hedsetrõl annyit tudni, hogy minden Battlefield 2 teszt videón ott van a muksók fején, meghogy jól nézki, viszont nem tudom, hogy 5.1-es e, errõl nem írnak a hivatalos helyeken sem... A lényeg hogy éppen ezért az 576-ot választottam, és tõlük rendeltem elõ, de még nem kérdeztem rá náluk mailben. Maga a játék nagyon ígéretesnek tünik, ugyanúgy mint a nagy elõdje a Battlefield 1942 ( a Vietnamot annak idején csak láttam - de az nem lett olyan jó mint a sima Battlefield, az ára pedig a simához képpest irreálisan magas) Mondjuk lehet majd,hogy a vietnamot is megveszem, ha lezuhan az ára 3990-re a Battlefield 1942 és a Battlefield 2 mellé hogy legyen meg az egész sorozat a polcon ,eredeti csomagolásában, mert ugyebár így a vietnam hiányzik ... :)

Link to comment
Share on other sites

Gigah3rtz

Tavaly vettem 2*512Mb-t abban bízva elég lesz a játékokhoz erre kiderûl, hogy fityisz :D

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Vagy nem maximum grafika, és ebbõl adódóan nem kell majd olyan sokmindent elmenteni, mert a tárgyak sem annyi poligonból épülnének fel. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Akkorát csalódtam benne, mivel nem megy 1280x1024-ben hogy lehet visszamondom az elõrendelést, mert azért mégis csak röhej, hogy 2005 derekán csak minõségromlás árán lehet vele játszani, ami fura azaz hogy a tuskók a videken szintén TFT-n játszanak mint én, és az sem 15, hanem komolyabb 17 "-os mint az enyém, szóval röhej az egész game :(

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Ez olyan, hogy akkor jövõre beperelik az Epicet, mert túl jó lesz az Unreal 3.0-ás enginnel készített UT2007, és nem fut majd rengeteg gépen, vagy csak magas minõségromlás esetén? Ez van: valamit valamiért.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Nem perlik be, csak nem veszik meg a cuccot :)

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Jól van na, kicsit túloztam.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Nos Friss tapasztalatiam, a víz szerintem remek lett, de idegesít az a bug amirõl már töbször is beszéltem, és ami megjelent a cikkben is, hogy néha feléli az 1 GB RAM-ot is... Nállam Gecube 9600 PRO-n nem szaggat medium beállítások mellett, de az is idegesít, hogy max 1280x1024-et enged... és ezzel kapcsolatos lenne a kérdés is, akár csak a SA topicban, van olyan aki azt mondja a bf fórumon, hogy lényegében teljesítmény függõ a dolog:

 

ATI RADEON 9600 kártyás gépemen is megy a bf2 demo "HIGH" beállításokkal, ha a "dynamic shadows"-t "OFF"-ra állítom. Ezzel egyébként az nVidiásoknak is gondja volt alapból, ezért kell felrakniuk a demo-hoz csomagolt drivert. Én a "dynamic light"-ot is kikapcsoltam ("OFF"), illetve az ani-aliasing-ot feltoltam 2x-re (emiatt újra kell indítani a játékot). Jó-jó, mondhatjátok, hogy pont ettõl a két dinamikus beállítástól igazán szép a dolog, de hát szegény ember vízzel fõz... ;-)

 

Nem tudom, hallottátok-e, ki lehet kapcsolni az idõkorlátot. A legtöbb szerver már így megy. Az alábbi fájlba kell belenyúlni:

Battlefield 2 Standalone Demo Server/mods/bf2/python/game/ga memodes/gpm_cq.py

és ott a 111-ik sor környékén (a "def onTimeLimitReached(value) " részben) egy sor elé egy kettõskeresztet kell tenni, majd utánaírni, hogy "return", így:

#host.sgl_endGame(winner, victoryType)

return

Volt egy korábbi megoldás is, azonban ez tisztább, elegánsabb.

 

Végül: lehet játszani sinle playerben 32, vagy akár 64 bottal is (ha bírja a gép...). Persze ettõl sajna a pálya nem lesz nagyobb.

Ehhez meg kell szerkeszteni ezt az állományt:

Battlefield 2 Demo/mods/bf2/AI/aidefault.ai

Angolul szépen kommentezve van, magáért beszél (azért elõtte érdemes elmenteni).

 

Ha valakinek hasonló okosság jut tudomására, ne tartsa magában!

 

 

 

Eddig már sok embernél olvastam, hogy hasonló konfiggal HIGH -on megy. Nem tudom nálam mi lehet a gond. mindent mediumra véve + 2xAA már egyhe filmszakadásokat eredményez fõleg ha mozgalmas a helyszín.

 

Konfig: 3 éves Gigabyte alap(4xAGP), 512Mb samsung RDRAM, P4 1,6Ghz Northwood, 60Gb 7200 vinyó, SB live hangkari. Gyakorlatilag 3 éve nem vettem bele mást csak egy gigabyte ATI 9600XT 128Mb videokarit. ugyanilyen kártyával másoknak sokkal jobban fut mint nekem.

 

Így most kénytelen vagyok LOW -ba játsszani 2xAA -val (mert a recéket nem viselem el) Most ez így elég rossz ahhoz képest hogy mit kéne tudnia. Persze a windowst is újratelepíthetném hisuz régen volt már. Fix 900Mb virtuális memória van beállítva, állandóan defragolom a winyót, spywarek nincsenek megfogja a tûzfal és a vírusírtó + Adaware SE. Játék közben a winyó nem is swappel, de valamiért mégiscsak beakad. Hát így LOW -ba se olyan rossz vele játsszani (végig 800x600 -ba volt a grafika ow és highnál is) legalább nem akad tehát nagyon jól fut és egy idõ után az ember már egész élesnek látja ezeket az elmosódott textúrákat. 

 

Konklúzió: Segítség mit tegyek hogy jobban menjen?

 

Van aki ezt írja...

nekem 1920*1440-ig engedi!!!!!!!!!!

GIGABYTE K8NXP-SLI, 4200+ A64, 2*Inno3D 6600GT 128mb, 1GB 500MHZ KINGMAX ez a gép fontos része!

Link to comment
Share on other sites

Chabi1
de az is idegesít, hogy max 1280x1024-et enged...

Nem játszottam se a demoval, se a játékkal (nem is fogok...)

 

1280x1024-nél nagyobb felbontást nem is engedi beállítani vagy csak nem indul el nagyobban ?

 

Amúgy a probléma ott kezdõdhet 1024x768-nál nagyobb felbontásoknál élsimítással és anizo-fliterrel, hogy a kártyán (amiket írtatok) 128MB RAM van.

Ez már kevés erre. Segíthet, ha az AGP aperture size 64 vagy 128MB-ra be van állítva, de mint írtátok ha a gépben lévõ 1GB RAM-ot is megeszi a játék, akkor nincs hova tenni a nagy felbontásnál a texturákat.

Magyarul: a 3D-s alkalmazás/játék NEM fog elindulni :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Fel sem kínálja az 1280x1024-et :(

 

Tehát ezért írták a 256 MB-os karit ...

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Na szerintem meg azt kéne elfelejteni, hogy a jövõ gépeire adjuk ki a játékot. Bár nem játék, de a Longhorn pár funkcióját állítólag azért vették ki, mert a mai gépeken el sem indulna a rendszer, csak max 3-4 év múlva.

Szóval azért nem kéne a programíróknak olyan gépekhez fejleszteni, amiken épp õk dolgoznak...

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

ehh szerintem, az a gond, hogy a marketing miatt visszafogják a technológiai fejlõdést bizonyos értelemben. Mire is gondolok? Azt látjuk, hogy döbbenetes sebességgel fejlõdik a technika, félévente jönnek ki újabb és gyorsabb hardware-ek, igaz a leggyorsabbak a legdrágábban, de az egyszerû naív felhasználó azt mondja mondjuk egy RADEON X850XT PE vagy egy Nvidia 6800 most a piacon ez a leggyorsabb kártya és milyen gyorsan fejlõdnek a dolgok, mert éppen most fejlesztették ki... pedig meggyõzõdésem, hogy ez a kártya vagy legalábbis a prototipusa már vagy 2 éve minimum létezik, illetve az ehhez szükséges technika, ugyanez igaz a PCI-Expressre. Az valószínû, hogy a 130 000 Ft-os videókártya megvan pár ezerbõl... nade húzzuk le jól a népet. Sõt biztosan kész van már a jövõ számítógépe mely nem kifejezetten a kettes számrendszert használja, és már 2001 ben is lehetett 2 vagy több magos proci, a jól õrzött laborokban. A dolog egyik része, hogy nem dobhatják a legújabb dolgokat, amik mondjuk 5x-6x gyorsabbak a mai aknál vagy még többször a piacra, fõleg nem ugyanabban az árban, mert akkor nem maradna tartalékjuk, ha nem sikerül kifejleszteni olyan hamar dolgokat mint ahogy most évekre elõre felvan halmozva a sok nyalánkság, akkor nem tudnák ilyen szépen adagolni, és hát valljuk be a pénz a világ mozgatórugója, gyorsítja a fejlõpdést, de néha fékezi is, ha a 130 000 Ft os kártyát, mert at õ szemükben már elavult é különben is eladhatnák 13 000-ért is, mert úgysem vesztenének rajta, akkor is 130 000 ért fogják adni, mert egyrészt kell a többi fejlesztésre, másrészt meg nem szeretet szolgálat egyik gyártó sem hanem kapitalista milliókra (milliárdokra) vágyó társaság. Tehát ha akarnák piacra dobhatnák a csúcs dolgokat, de akor nem maradna tartalékjuk, így meg ha egy két évig nem csinálnak semmit, is van mit adagolni. Bill Gates 1998 ban egy cikkben elszólta magát (hogy szándékosan e vagy nem az máskérdés) azt mondta egy cikkben, hogy a win98 biztosan kezeli a nagy merevlemezeket, elvégre õ is azt használja a 130 GB-os winchesterén, ehh és 1998-at írtunk. Nekem ekkor pont 1280 MB-os Fujitsu M1636TAU HDD-m, volt, de lehett volna akármennyi pénzem, szerintetek hol lehetett 1998-ban 130 GB-os HDD-t kapni?

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

:pislog: hopp :pislog:

 

Nekem megy, de mivel mérték le hogy hány FPS?

Link to comment
Share on other sites

Utonium

A forrás oldalon (AMDZone) megtalálható ez is: a Fraps-szel.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

A Fraps az egy fizetõs program :(

 

De van ingyenes lehetõség is ,mivel egy srác elmondta hogy õ hogy szokta mérni. Magában a játékban van egy beépített ilyen lehetõség. A Console-ba ezt kell beírni:

renderer.drawfps 1

Kipróbáltam és müködik :)

 

Majd ma megpróbálok róla képet csinálni, hogy a mapon hol milyen eredményt érek el.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Itt van pár info a játékról, és a HW követelményekrõl, még csak beleolvastam de az ATI driver-ekhez azt írták, hogy:

ATI problémák

 

Egyes ATI kártyák az 5.5 driverrel nem futtatják a BF2-t. Az 5.6 driver elvileg már ok, ill. amit ajánlanak az az 5.1 verzió.

ATI driver letöltés

 

Nekem 5.2-es driverrel megy. Persze lehet másnak nem... az idézetben benne van, hogy bizonyos kártyák esetében.

 

Itt egy táblázat arról, hogy az Adott HW mellett milyen minõségben lehet játszani rajta.

 

A táblázatból az jön ki, hogy Mediumon megy sima Nvidia 6600-on de a 6600 GT-hez is csak annyit ír, hogy mid-high, ha a 6600 GT 256 MB-RAM-os akkor High.

Nvidia:

5200 low - még ezen a "csodán" is beindul bár kiváncsi lennék hány frame-et nyom :)

6600 mid

6600 256mb mid

6600 gt mid-high

6600 gt 256mb high

6800 insane

ATI

9500 & 9600 pro mid

9600xt mid - jó hogy nem vettem meg :)

9800 se mid --- mondtam, hogy ez a kártya is kb 9600 XT széria szintjén van bizonyos esetekben.

9800 pro mid-high

9800 pro 256mb mid-high

x800 pro xt + insane - hát igen :)

 

A fentebbi általam most összerekott lista az eredeti listára támaszkodik, de a teljesség igénye nélkül, ez azt jelenti, hogy csak azok a kártyák szerepelnek benne, amelyeket valamilyen szempontból érdekesnek tartok. A teljes lista a linken elérhetõ.

 

Útmutató:

very low - nagyon gyenge

low - gyenge

mid - közepes

high - erõs

insane - csúcskategória

 

Jól látszik, hogy csak két kártya az amivel insane-ben megy. Az Nvidiának, és az ATI-nak is egy ilyen kártyája van.

Az információk a battlefield.hu-ról származnak.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Most hívtak, az 576-ból, holnap küldik a game-t nekem :)

Link to comment
Share on other sites

Chabi1

Letöltés: >> Battlefield 2 Benchmarking << 5MB

 

A BF2 Video Config Generator.exe futtatásásnak a követelménye a Microsoft .NET Framework 1.1 megléte.

Tehát ez utóbbit telepítse fel aki még nem tette meg.

Link to comment
Share on other sites

Guest GoodSpeed

Köszi, amúgy jól tettem, hogy elõrendeltem, mivel egybõl emelkedett az ára 1000 Ft-al ahogy vége lett az elõrendelési idõszaknak :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Chabi1

Engedtem a kíváncsiságomnak és feltelepítettem a lemezmellékletrõl a BF2 demot :)

 

Kb 15 perc után nyugodt lélekkel töröltem le.

 

Nagyon béna benne az ember mozgása, pl, ahogy megy, a lövések látványossága, hangja nevetségesen egyszerû.

 

A grafika sem egy nagy szám :hááát: Ilyesmit 2 évvel ezelött is kiadtak már.

 

Jajj majd elfelejtettem :) Egy kis forgó lokátorba beleakadt a figurám ahogy ugráltam mellette.

Mégcsak le sem lökött a lokátor forgó antennája az állványról :S . Nagyon LOL :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...