Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Battlefield 2

Guest GoodSpeed

Recommended Posts

Guest GoodSpeed
Posted

Nem sokára megjelenik a Battlefield 2, én magam már elő is rendeltem a CDgalaxis.hu-n. Szerintem nagyon jó lesz. Nézzétek meg a képeket

Battlefield 2

Amúgy itt sok remek video is van róla :)

Posted

A képek nagyon biztatóak a játék megvételére. ;) Valószínű a procit és a videokártyát is megizzasztja a progi. A elődje is nehéz játék volt. B)

Guest GoodSpeed
Posted

Hát ja kiváncsi vagyok hogy az 1GB-RAM-om elég lesz e neki, meg a Gecube 9600 PRO-m.

• 5 weeks later...
Guest GoodSpeed
Posted

Hali!

Én elég nagy Battlefieldes vagyok, gondolom rajtam kivül mások is szoktak játszani vele... Ma este jelenik meg a várva várt Demo, mely egy pályát fog tartalmazni. Egyúttal lenne egy kérdésem is, ha valaki járatos a dologban, én elõbb a cdgalaxisnál rendeltem elõ, de ott kénytelen voltam lemondani, mivel az 576-nál ugyanannyiért Logitech Headsetet is adnak ajándékba, de a Hedsetrõl annyit tudni, hogy minden Battlefield 2 teszt videón ott van a muksók fején, meghogy jól nézki, viszont nem tudom, hogy 5.1-es e, errõl nem írnak a hivatalos helyeken sem... A lényeg hogy éppen ezért az 576-ot választottam, és tõlük rendeltem elõ, de még nem kérdeztem rá náluk mailben. Maga a játék nagyon ígéretesnek tünik, ugyanúgy mint a nagy elõdje a Battlefield 1942 ( a Vietnamot annak idején csak láttam - de az nem lett olyan jó mint a sima Battlefield, az ára pedig a simához képpest irreálisan magas) Mondjuk lehet majd,hogy a vietnamot is megveszem, ha lezuhan az ára 3990-re a Battlefield 1942 és a Battlefield 2 mellé hogy legyen meg az egész sorozat a polcon ,eredeti csomagolásában, mert ugyebár így a vietnam hiányzik ... :)

Posted

Tavaly vettem 2*512Mb-t abban bízva elég lesz a játékokhoz erre kiderûl, hogy fityisz :D

Posted

Vagy nem maximum grafika, és ebbõl adódóan nem kell majd olyan sokmindent elmenteni, mert a tárgyak sem annyi poligonból épülnének fel. :ötlet:

Guest GoodSpeed
Posted

Akkorát csalódtam benne, mivel nem megy 1280x1024-ben hogy lehet visszamondom az elõrendelést, mert azért mégis csak röhej, hogy 2005 derekán csak minõségromlás árán lehet vele játszani, ami fura azaz hogy a tuskók a videken szintén TFT-n játszanak mint én, és az sem 15, hanem komolyabb 17 "-os mint az enyém, szóval röhej az egész game :(

Posted

Ez olyan, hogy akkor jövõre beperelik az Epicet, mert túl jó lesz az Unreal 3.0-ás enginnel készített UT2007, és nem fut majd rengeteg gépen, vagy csak magas minõségromlás esetén? Ez van: valamit valamiért.

Guest GoodSpeed
Posted

Nem perlik be, csak nem veszik meg a cuccot :)

Posted

Jól van na, kicsit túloztam.

Guest GoodSpeed
Posted

Nos Friss tapasztalatiam, a víz szerintem remek lett, de idegesít az a bug amirõl már töbször is beszéltem, és ami megjelent a cikkben is, hogy néha feléli az 1 GB RAM-ot is... Nállam Gecube 9600 PRO-n nem szaggat medium beállítások mellett, de az is idegesít, hogy max 1280x1024-et enged... és ezzel kapcsolatos lenne a kérdés is, akár csak a SA topicban, van olyan aki azt mondja a bf fórumon, hogy lényegében teljesítmény függõ a dolog:

ATI RADEON 9600 kártyás gépemen is megy a bf2 demo "HIGH" beállításokkal, ha a "dynamic shadows"-t "OFF"-ra állítom. Ezzel egyébként az nVidiásoknak is gondja volt alapból, ezért kell felrakniuk a demo-hoz csomagolt drivert. Én a "dynamic light"-ot is kikapcsoltam ("OFF"), illetve az ani-aliasing-ot feltoltam 2x-re (emiatt újra kell indítani a játékot). Jó-jó, mondhatjátok, hogy pont ettõl a két dinamikus beállítástól igazán szép a dolog, de hát szegény ember vízzel fõz... ;-)

Nem tudom, hallottátok-e, ki lehet kapcsolni az idõkorlátot. A legtöbb szerver már így megy. Az alábbi fájlba kell belenyúlni:

Battlefield 2 Standalone Demo Server/mods/bf2/python/game/ga memodes/gpm_cq.py

és ott a 111-ik sor környékén (a "def onTimeLimitReached(value) " részben) egy sor elé egy kettõskeresztet kell tenni, majd utánaírni, hogy "return", így:

#host.sgl_endGame(winner, victoryType)

return

Volt egy korábbi megoldás is, azonban ez tisztább, elegánsabb.

Végül: lehet játszani sinle playerben 32, vagy akár 64 bottal is (ha bírja a gép...). Persze ettõl sajna a pálya nem lesz nagyobb.

Ehhez meg kell szerkeszteni ezt az állományt:

Battlefield 2 Demo/mods/bf2/AI/aidefault.ai

Angolul szépen kommentezve van, magáért beszél (azért elõtte érdemes elmenteni).

Ha valakinek hasonló okosság jut tudomására, ne tartsa magában!

Eddig már sok embernél olvastam, hogy hasonló konfiggal HIGH -on megy. Nem tudom nálam mi lehet a gond. mindent mediumra véve + 2xAA már egyhe filmszakadásokat eredményez fõleg ha mozgalmas a helyszín.

Konfig: 3 éves Gigabyte alap(4xAGP), 512Mb samsung RDRAM, P4 1,6Ghz Northwood, 60Gb 7200 vinyó, SB live hangkari. Gyakorlatilag 3 éve nem vettem bele mást csak egy gigabyte ATI 9600XT 128Mb videokarit. ugyanilyen kártyával másoknak sokkal jobban fut mint nekem.

Így most kénytelen vagyok LOW -ba játsszani 2xAA -val (mert a recéket nem viselem el) Most ez így elég rossz ahhoz képest hogy mit kéne tudnia. Persze a windowst is újratelepíthetném hisuz régen volt már. Fix 900Mb virtuális memória van beállítva, állandóan defragolom a winyót, spywarek nincsenek megfogja a tûzfal és a vírusírtó + Adaware SE. Játék közben a winyó nem is swappel, de valamiért mégiscsak beakad. Hát így LOW -ba se olyan rossz vele játsszani (végig 800x600 -ba volt a grafika ow és highnál is) legalább nem akad tehát nagyon jól fut és egy idõ után az ember már egész élesnek látja ezeket az elmosódott textúrákat. 

Konklúzió: Segítség mit tegyek hogy jobban menjen?

Van aki ezt írja...

nekem 1920*1440-ig engedi!!!!!!!!!!

GIGABYTE K8NXP-SLI, 4200+ A64, 2*Inno3D 6600GT 128mb, 1GB 500MHZ KINGMAX ez a gép fontos része!

Posted
de az is idegesít, hogy max 1280x1024-et enged...

Nem játszottam se a demoval, se a játékkal (nem is fogok...)

1280x1024-nél nagyobb felbontást nem is engedi beállítani vagy csak nem indul el nagyobban ?

Amúgy a probléma ott kezdõdhet 1024x768-nál nagyobb felbontásoknál élsimítással és anizo-fliterrel, hogy a kártyán (amiket írtatok) 128MB RAM van.

Ez már kevés erre. Segíthet, ha az AGP aperture size 64 vagy 128MB-ra be van állítva, de mint írtátok ha a gépben lévõ 1GB RAM-ot is megeszi a játék, akkor nincs hova tenni a nagy felbontásnál a texturákat.

Magyarul: a 3D-s alkalmazás/játék NEM fog elindulni :ötlet:

Guest GoodSpeed
Posted

Fel sem kínálja az 1280x1024-et :(

Tehát ezért írták a 256 MB-os karit ...

Halasi Miklós
Posted

Na szerintem meg azt kéne elfelejteni, hogy a jövõ gépeire adjuk ki a játékot. Bár nem játék, de a Longhorn pár funkcióját állítólag azért vették ki, mert a mai gépeken el sem indulna a rendszer, csak max 3-4 év múlva.

Szóval azért nem kéne a programíróknak olyan gépekhez fejleszteni, amiken épp õk dolgoznak...

Guest GoodSpeed
Posted

ehh szerintem, az a gond, hogy a marketing miatt visszafogják a technológiai fejlõdést bizonyos értelemben. Mire is gondolok? Azt látjuk, hogy döbbenetes sebességgel fejlõdik a technika, félévente jönnek ki újabb és gyorsabb hardware-ek, igaz a leggyorsabbak a legdrágábban, de az egyszerû naív felhasználó azt mondja mondjuk egy RADEON X850XT PE vagy egy Nvidia 6800 most a piacon ez a leggyorsabb kártya és milyen gyorsan fejlõdnek a dolgok, mert éppen most fejlesztették ki... pedig meggyõzõdésem, hogy ez a kártya vagy legalábbis a prototipusa már vagy 2 éve minimum létezik, illetve az ehhez szükséges technika, ugyanez igaz a PCI-Expressre. Az valószínû, hogy a 130 000 Ft-os videókártya megvan pár ezerbõl... nade húzzuk le jól a népet. Sõt biztosan kész van már a jövõ számítógépe mely nem kifejezetten a kettes számrendszert használja, és már 2001 ben is lehetett 2 vagy több magos proci, a jól õrzött laborokban. A dolog egyik része, hogy nem dobhatják a legújabb dolgokat, amik mondjuk 5x-6x gyorsabbak a mai aknál vagy még többször a piacra, fõleg nem ugyanabban az árban, mert akkor nem maradna tartalékjuk, ha nem sikerül kifejleszteni olyan hamar dolgokat mint ahogy most évekre elõre felvan halmozva a sok nyalánkság, akkor nem tudnák ilyen szépen adagolni, és hát valljuk be a pénz a világ mozgatórugója, gyorsítja a fejlõpdést, de néha fékezi is, ha a 130 000 Ft os kártyát, mert at õ szemükben már elavult é különben is eladhatnák 13 000-ért is, mert úgysem vesztenének rajta, akkor is 130 000 ért fogják adni, mert egyrészt kell a többi fejlesztésre, másrészt meg nem szeretet szolgálat egyik gyártó sem hanem kapitalista milliókra (milliárdokra) vágyó társaság. Tehát ha akarnák piacra dobhatnák a csúcs dolgokat, de akor nem maradna tartalékjuk, így meg ha egy két évig nem csinálnak semmit, is van mit adagolni. Bill Gates 1998 ban egy cikkben elszólta magát (hogy szándékosan e vagy nem az máskérdés) azt mondta egy cikkben, hogy a win98 biztosan kezeli a nagy merevlemezeket, elvégre õ is azt használja a 130 GB-os winchesterén, ehh és 1998-at írtunk. Nekem ekkor pont 1280 MB-os Fujitsu M1636TAU HDD-m, volt, de lehett volna akármennyi pénzem, szerintetek hol lehetett 1998-ban 130 GB-os HDD-t kapni?

Guest GoodSpeed
Posted

:pislog: hopp :pislog:

Nekem megy, de mivel mérték le hogy hány FPS?

Posted

A forrás oldalon (AMDZone) megtalálható ez is: a Fraps-szel.

Guest GoodSpeed
Posted

A Fraps az egy fizetõs program :(

De van ingyenes lehetõség is ,mivel egy srác elmondta hogy õ hogy szokta mérni. Magában a játékban van egy beépített ilyen lehetõség. A Console-ba ezt kell beírni:

renderer.drawfps 1

Kipróbáltam és müködik :)

Majd ma megpróbálok róla képet csinálni, hogy a mapon hol milyen eredményt érek el.

Guest GoodSpeed
Posted

Itt van pár info a játékról, és a HW követelményekrõl, még csak beleolvastam de az ATI driver-ekhez azt írták, hogy:

ATI problémák

Egyes ATI kártyák az 5.5 driverrel nem futtatják a BF2-t. Az 5.6 driver elvileg már ok, ill. amit ajánlanak az az 5.1 verzió.

ATI driver letöltés

Nekem 5.2-es driverrel megy. Persze lehet másnak nem... az idézetben benne van, hogy bizonyos kártyák esetében.

Itt egy táblázat arról, hogy az Adott HW mellett milyen minõségben lehet játszani rajta.

A táblázatból az jön ki, hogy Mediumon megy sima Nvidia 6600-on de a 6600 GT-hez is csak annyit ír, hogy mid-high, ha a 6600 GT 256 MB-RAM-os akkor High.

Nvidia:

5200 low - még ezen a "csodán" is beindul bár kiváncsi lennék hány frame-et nyom :)

6600 mid

6600 256mb mid

6600 gt mid-high

6600 gt 256mb high

6800 insane

ATI

9500 & 9600 pro mid

9600xt mid - jó hogy nem vettem meg :)

9800 se mid --- mondtam, hogy ez a kártya is kb 9600 XT széria szintjén van bizonyos esetekben.

9800 pro mid-high

9800 pro 256mb mid-high

x800 pro xt + insane - hát igen :)

A fentebbi általam most összerekott lista az eredeti listára támaszkodik, de a teljesség igénye nélkül, ez azt jelenti, hogy csak azok a kártyák szerepelnek benne, amelyeket valamilyen szempontból érdekesnek tartok. A teljes lista a linken elérhetõ.

Útmutató:

very low - nagyon gyenge

low - gyenge

mid - közepes

high - erõs

insane - csúcskategória

Jól látszik, hogy csak két kártya az amivel insane-ben megy. Az Nvidiának, és az ATI-nak is egy ilyen kártyája van.

Az információk a battlefield.hu-ról származnak.

Guest GoodSpeed
Posted

Most hívtak, az 576-ból, holnap küldik a game-t nekem :)

Guest GoodSpeed
Posted

Köszi, amúgy jól tettem, hogy elõrendeltem, mivel egybõl emelkedett az ára 1000 Ft-al ahogy vége lett az elõrendelési idõszaknak :)

• 2 weeks later...
Posted

Engedtem a kíváncsiságomnak és feltelepítettem a lemezmellékletrõl a BF2 demot :)

Kb 15 perc után nyugodt lélekkel töröltem le.

Nagyon béna benne az ember mozgása, pl, ahogy megy, a lövések látványossága, hangja nevetségesen egyszerû.

A grafika sem egy nagy szám :hááát: Ilyesmit 2 évvel ezelött is kiadtak már.

Jajj majd elfelejtettem :) Egy kis forgó lokátorba beleakadt a figurám ahogy ugráltam mellette.

Mégcsak le sem lökött a lokátor forgó antennája az állványról :S . Nagyon LOL :lol: