Guest GoodSpeed Share Posted June 8, 2005 Hát nem tudtam máshova írni, mert hát szimplán beviteli eszköznél több. . Szóval a gépemen van egy 4 USB port +2 az alaplapon ezzel együtt 6, az alaplapi is bevan kapcsolva, rávan kötve a kivezetés, és már a 6 is felvan használva. 1. Canon Scanner 2. Canon Printer 3 Mustek Webcam 4. Genius Wireless NetScroll+ Traveler mouse 5 .Gembird 5.1 Headset 6. Micronet bluetooth port. és még lenne egy USB JGenius Joy, illetve egy Pendrive. A kérdésem az lenne, hogy elõszõr is milyen márkájút érdemes venni, iletve számít e egyáltalán a márka. Az egyik helyen 1500 Ft-ért van Surecom ez 1500 Ft de csak USB 1.1-es az USB 2.0-s az 5000. Egy Másik cégnél van egy USB 2.0-s 3350 Ft-ért, ennek van külsõ tápja is, viszont nincs márkája. Ezzel el is érkeztünk egy fontos kérdéshez, gondolom logikus olyat éri megvenni amelyiknek van külsõ tápja, ha ilyet veszek, annak mindig célszerû bedugva lennie, tehát akkor is ha pl a webcamot, a headsetet,és a bluetooth-t teszem rá, vagy csak akkor ha pl hozzáteszem még a Scannert is ami ugyebár mivel a Canon Lide 20 ról van szó, csak az USB-rõl szívja le az áramot ... ? A márkátlan árban is jó lenne, meg nem is néz ki rosszul, de mivel márkátlan nem igazán mertem megvenni, bár a fickó azt mondja lényegében az összes ilyen IC-t egy cég manufakturicálja, de akkor is Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 14 Share Posted June 8, 2005 Mindenképp olyat vegyél amihez van táp is mert a sok eszköznek kelleni fog! Nekünk otthon egy 6 portos "Sweex" márkájú USB Hub-unk van, persze táppal, és megy róla minden... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted June 8, 2005 Megvettem, és remekül müködik eddig >> KÉP 1 << >> KÉP 2 << Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 8, 2005 Nem azért hogy kötekedjek, de a nyomtatót és a scannert muszáj állandóan bedugva tartani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted June 8, 2005 Hát eddig ugyebár mindig hátrakellett nyúlni, ebbe meg eléggé feszesen áll bele, kissé mondhatni nehézkesen megy bele, tehát ki/be húzogatni, eléggé strapás lenne, meg szerintem értelmetlen is. Amúgy a képen, a Canon Scanner és a Webkamera van rácsatlakozva, a Scanner maximálisan kihasználja az 500mA-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 8, 2005 Nem azért hogy kötekedjek, de a nyomtatót és a scannert muszáj állandóan bedugva tartani? Miért ne? Én sosem szoktam kihúzni, ha használom a gépet sem a nyomtatókat, sem a scannert. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 8, 2005 Szerintem felesleges bedugva tartani õket, de ezen ne vesszünk össze. Gondolom senki nem nyomtat és szkennel otthon napi 6-8 órában, akkor meg minek menjen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 14 Share Posted June 9, 2005 Abban az eseben lenne teljesen igazad, ha könnyen be tudná dugni az USB-be a lecsatlakoztatott eszközöket. De ahogy GS írta, nála ez elég macerás, így megértem, hogy kellett neki egy ilyen. Nálam pl. a nyomtató van állandóan bedugva. Bár mondjuk van helyem, és azért Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 9, 2005 Mondjuk nem is értem tényleg, hogy mi a baj. Most néztem, van 12 USB dugaljam a gépben, ebbõl még 6 szabad. Akkor meg minek húzzam ki, mikor az nem zavar senkit? Egyébként a gépemet kikapcsolt állapotban mindig áramtalanítom a perifériákkal együtt. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted June 9, 2005 Így van, én is mindig áramtalanítom, fõ a biztonság. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts