Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD film vs. Win98

aThoMee

Recommended Posts

aThoMee

Hali!

Adott egy PII-es masina (400MHz, 32MB RAM) LG DVD meghajtóval, win98-as oprendszerrel. A jóember dvd filmet szeretne nézni ezen a készüléken. Feltettem hát a Windvd 4 dvd lejátszó programot. A film lejátszása elindul, de kép az persze nincs hozzá, hang viszont van. Beállításokkal már próbálkoztam->semmi. DivX, Xvid ilyesmi van fennt a gépen, Directx 9 is van. Ami még az érdekes: Windows Media Playernél van kép is a DVD film lejátszásakor, csak a film negyed képernyõn fut, és sehogy nem lehet beállítani, hogy minden látszódjon. Kérdés: mi lehet a gebasz?

Elõre is köszi a válaszotokat.

Halasi Miklós

Elsõ kérdés: van-e kodekpakk a gépen?

Második kér(d)és: Win98-hoz használhatod a régebbi verziókat is, pl. a PowerDVD 2.55-öt is. Kevesebb erõforrást eszik. ;)

Harmadszor: a legfrissebb videodriver van telepítve?

aThoMee
Elsõ kérdés: van-e kodekpakk a gépen?

Második kér(d)és: Win98-hoz használhatod a régebbi verziókat is, pl. a PowerDVD 2.55-öt is. Kevesebb erõforrást eszik. ;)

Harmadszor: a legfrissebb videodriver van telepítve?

1: kodekpakk nincs, soha nem teszem fel, mert összegubancolja a gépet.

2: Windvd 4 sem mai gyerek :), viszont az általad említett PDVD 2.55 sehol sem találom, kipróbáltam mv2playerrel

3: letöltöttem a legfrissebb (2004.11. hó) drivert a monitorszaggató S3Trio3D/2X-hez

Eredmény: ugyanaz, mint eddig. Hang van, kép nincs. Kiegészítem még annyival, hogy látom, hogy szélesvásznú (lenne), mert látom az alsó-felsõ sötétebb csíkot, sõt valamire kattintani is lehetne (gondolom a DVD menükre), de nem látni.

Most itt tartok, lassan hozom a mordályt, és lelövöm (vagy a gépet, vagy magamat) :)

A segítséget köszönöm. :istenvagy:

Halasi Miklós

Ugye nincs kimenet a kártyán? Nehogy az legyen bekapcsolva...

Ha meg más nincs, töltsd le a PowerDVD 6 trialt, hogy azzal mi a helyzet.

www.gocyberlink.com

aThoMee

Ez önmagában valóban egy csodálatra méltó program, azonban a DVD filmeket nem nagyon játsza le. Szerintem te nem erre gondoltál. Merthogy ez a program a Powerdirector, nem nagyon DVD lejátszó.

De ettõl függetlenül is marad a kérdés: miért jó wmp2-vel, és nem jó semmi mással?

Elõre is köszi: :istenvagy:

Halasi Miklós

Upsz, igaz. :upsz:

A PowerDVD-t azért ajánlottam kipróbálásra, mert esetleg a DVD kodekkel lehet a baj.

aThoMee

Erre már én is gondoltam, but nem tudom, hogy lehet mással lepróbálni? Csak úgy, ha másik DVD lejátszót is feltelepítek?

De még akkor is marad egy X-atkás rész: miért megy wmp2 alatt.

Én ezt már nem értem...

aThoMee

Jó hír: Powerdvd 4.0 találtam, amivel Mûködik. Tehát igazad volt, tényleg a DVD kodekkel volt a gáz, és most jó. Az, hogy hogyan mehetett wmp2-vel rejtély marad, azonban most, igaz darabos mint a rossebb - dehát ez van - , de legalább megy.

Egy a fontos, hogy a kacsák elõtt mindig legyen víz!

Köszönöm a jó ötleteket! :istenvagy:

Utonium

Én például a múltkor felraktam egy DVD plugint a Media Player-hez, azóta tökéletesen viszi a DVD-ket, viszont a PowerDVD-m bekrepált. A hibaüzenet: DVD-Video playback graph could not be built due to insufficient decoders. Lehet hogy nálad is valami hasonló játszódott le.

Halasi Miklós

Sajnos az MPEG2 esetében nem választhatsz, hogy mivel történjék a lejátszás. Csak a legutoljára felrakottat használja. A GSpot esetleg segíthet a dolgon a Meritek (tehát a fontossági szintek) állításával, de ezt csak nagyon óvatosan szabad állítgatni, mert érdekesen kezdenek mûködni a dolgok...