Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Én is szeretem a Microsoftot! (cikk nyomán)

Recommended Posts

Posted

A mai nap egy igen érdekes dolog esett meg velem, és mivel emlékeztem Spányik Balázs cikkjére, gondoltam megosztom itt veletek.

Nemrég újratelepítettem a rendszeremet, mert már eléggé problémás volt. Elõtte február végén telepítettem és aktiváltam a szoftvereket. A mai napon úgy gondoltam, hogy ezt az igen rövid és egyszerû folyamatot elvégzem, amikoris a következõ számomra roppant "kellemes" üzenet ugrott elõ:

Kép megtekintéséhez klikk ide

Azért is lepõdtem meg ezen, mert a Windows XP Home Edition aktiválása gond nélkül sikerült, holott az ráadásul OEM verzió, míg az Office dobozos. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot és tájékoztatlak titeket az eseményekrõl. :D

No sikerrel jártam. Az ügyfél szolgálatot nem hívtam fel, de amikor találtam egy Universal Activatort, akkor elindítottam. :upsz: Tudom nem szép dolog, de hivatalos verzió és ne játszon már velem, ha egyszer megvettem. :mérges:

Posted

Ismerõs a helyzet, én ugyanígy jártam a legális XP-vel SP2 telepítésnél. Én is piszkos módszerekkel írtam át a CD-Keyt. Volt már máskor is bajom az aktiválással, legális XP-nél is, de én is úgy gondolom, hogy ha már legális XP-vel is szívózik az MS, akkor jogos, ha az ember ilyen trükkökhöz folyamodik. Mellesleg azt az XP-t biztos nem használta senki, mert a szobámban lapult a gyári papírtokban egy doboz mélyén.

Posted

Az enyémet se használhatták, mivel itthon van, csak nem a dobozában, hanem egy külön helyen, normál mûanyag CD tokban :)

Amúgy röhej, hogy lassan már a legális felhasználóknak lesz macerásabb a használat.

Posted

Hát ez az! A Crackerek szinte azonnal legyûrik a védelmet, a becsületes felhasználók meg szívnak. Meg is fogadtam, hogy legközelebb, másolt XP-t rakok fel az eredeti pedig, a szekrényben marad. A másolttal legalább nincs gond, se aktiválás se rossz cd-key.

Posted

Csak aztán nehogy addigra a frissítést is licencellenõrzéshez kössék! :)

Posted

Ezt már én is rengetegszer tapasztaltam. Csak a gond van ezekkel a biztonsági dolgokkal. Abban biztos vagyok én is, hogy a javító intézkedésekkel csak a becsületes felhasználóknak ártanak, a kalózoknak meg szinte semmivel nem lesz rosszabb. :hááát:

Ciao.

Posted

Ezért a legjobb a Corporate változat, az nem kér se kódot, se kulcsot, telepíti a frissítéseket, mint a kisangyal, nem kell aktiválni. :démonikacaj:

Akkor sincs gond, amikor telepíted az SP2-õt, vagy integrálod az eredeti telepítõbe! Összefésült SP2-es lemez simán "telepedik" minden macera nélkül! :P

Persze csak elméletben... :démonikacaj::démonikacaj:

(A munkahelyi gépben tönkrement egy RAM, ezért cseréltük, de csak a RAM-ot, erre: ...a hardverkonfiguráció jelentõsen megváltozott, kérjük regisztrálja újra az XP-t..., egy RAM miatt! :?::pislog: Egyébként meg mindegy, mert legális.)

Posted

Nem egészen mindegy az, én is jártam már úgy, hogy valami miatt újrakativálást kért, neten nem akarta magát aktiválni, hát majd telefonon délután 17-kor. Kedves gépi hang közli, hogy csak 8-16-ig vannak bent, hívjam õket akkor. Na jó, de hogyan? 16-ig egész héten nem érnék haza, nekem meg most kell a windows nem máskor. Végül csak hazaértem másnap, felhívtam õket, mire közlik, hogy már sokszor volt aktiválva, pedig 2 hete vettük a géppel, és a cd a fiók mélyén volt azóta is. Aztán végül csak sikerült rábeszélni, hogy adjon új termékkulcsot. Azóta persze már többször meggyûlt a legálissal a bajom, most is egy másolt corporate van fent, a legális itt pihen a fiókban :-)