Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Én is szeretem a Microsoftot! (cikk nyomán)


csibe283

Recommended Posts

csibe283

A mai nap egy igen érdekes dolog esett meg velem, és mivel emlékeztem Spányik Balázs cikkjére, gondoltam megosztom itt veletek.

 

Nemrég újratelepítettem a rendszeremet, mert már eléggé problémás volt. Elõtte február végén telepítettem és aktiváltam a szoftvereket. A mai napon úgy gondoltam, hogy ezt az igen rövid és egyszerû folyamatot elvégzem, amikoris a következõ számomra roppant "kellemes" üzenet ugrott elõ:

Kép megtekintéséhez klikk ide

Azért is lepõdtem meg ezen, mert a Windows XP Home Edition aktiválása gond nélkül sikerült, holott az ráadásul OEM verzió, míg az Office dobozos. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot és tájékoztatlak titeket az eseményekrõl. :D

 

No sikerrel jártam. Az ügyfél szolgálatot nem hívtam fel, de amikor találtam egy Universal Activatort, akkor elindítottam. :upsz: Tudom nem szép dolog, de hivatalos verzió és ne játszon már velem, ha egyszer megvettem. :mérges:

Link to comment
Share on other sites

Adani

Ismerõs a helyzet, én ugyanígy jártam a legális XP-vel SP2 telepítésnél. Én is piszkos módszerekkel írtam át a CD-Keyt. Volt már máskor is bajom az aktiválással, legális XP-nél is, de én is úgy gondolom, hogy ha már legális XP-vel is szívózik az MS, akkor jogos, ha az ember ilyen trükkökhöz folyamodik. Mellesleg azt az XP-t biztos nem használta senki, mert a szobámban lapult a gyári papírtokban egy doboz mélyén.

Link to comment
Share on other sites

csibe283

Az enyémet se használhatták, mivel itthon van, csak nem a dobozában, hanem egy külön helyen, normál mûanyag CD tokban :)

 

Amúgy röhej, hogy lassan már a legális felhasználóknak lesz macerásabb a használat.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Hát ez az! A Crackerek szinte azonnal legyûrik a védelmet, a becsületes felhasználók meg szívnak. Meg is fogadtam, hogy legközelebb, másolt XP-t rakok fel az eredeti pedig, a szekrényben marad. A másolttal legalább nincs gond, se aktiválás se rossz cd-key.

Link to comment
Share on other sites

google

Csak aztán nehogy addigra a frissítést is licencellenõrzéshez kössék! :)

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Ezt már én is rengetegszer tapasztaltam. Csak a gond van ezekkel a biztonsági dolgokkal. Abban biztos vagyok én is, hogy a javító intézkedésekkel csak a becsületes felhasználóknak ártanak, a kalózoknak meg szinte semmivel nem lesz rosszabb. :hááát:

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Ezért a legjobb a Corporate változat, az nem kér se kódot, se kulcsot, telepíti a frissítéseket, mint a kisangyal, nem kell aktiválni. :démonikacaj:

Akkor sincs gond, amikor telepíted az SP2-õt, vagy integrálod az eredeti telepítõbe! Összefésült SP2-es lemez simán "telepedik" minden macera nélkül! :P

Persze csak elméletben... :démonikacaj::démonikacaj:

(A munkahelyi gépben tönkrement egy RAM, ezért cseréltük, de csak a RAM-ot, erre: ...a hardverkonfiguráció jelentõsen megváltozott, kérjük regisztrálja újra az XP-t..., egy RAM miatt! :?::pislog: Egyébként meg mindegy, mert legális.)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Nem egészen mindegy az, én is jártam már úgy, hogy valami miatt újrakativálást kért, neten nem akarta magát aktiválni, hát majd telefonon délután 17-kor. Kedves gépi hang közli, hogy csak 8-16-ig vannak bent, hívjam õket akkor. Na jó, de hogyan? 16-ig egész héten nem érnék haza, nekem meg most kell a windows nem máskor. Végül csak hazaértem másnap, felhívtam õket, mire közlik, hogy már sokszor volt aktiválva, pedig 2 hete vettük a géppel, és a cd a fiók mélyén volt azóta is. Aztán végül csak sikerült rábeszélni, hogy adjon új termékkulcsot. Azóta persze már többször meggyûlt a legálissal a bajom, most is egy másolt corporate van fent, a legális itt pihen a fiókban :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...