repcsi 0 Share Posted June 5, 2005 A segítségeteket kérem. Elvittem a gépem egy szervízbe, ahol kicserélték az alaplapot egy Prescott 533 MHz CPU DDR 333-as alaplapra. Hazavittem nagy örömmel és ua. a probléma, ami volt. Bekapcsolom a gépet és a képernyõ bekapcsol, majd készenléti állapotba kapcsol. A vinyót 2 másik gépen kipróbáltuk a ddr ramokat is, mindegyik mûködik. Most egy kölcsönkapott gépen a régi vinyóval minden tökéletes. Elképzelhetõ, hogy rossz alaplapot kaptam? Mi a teendõm ha a szervízben azt mondják, hogy jó az alaplap? Segítségeteket elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted June 6, 2005 Bocs, de ilyen típusú alaplap nem létezik, ugyanis amire Te azt hitted, hogy a neve, az valójában a tulajdonságok közül egy-két dolog. Jó lenne tudni a valódi típusát, bár abból, hogy csak DDR 333-at tud nem következtetek sok jóra. Szerintem téged jól átvertek Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 6, 2005 Nem értek hozzá de visszavették és újatraknak be Csak azt nem értem, haráfizetnék jobbat miért nemtudnak berakni??Azt magyarázta hogy nem férbe de ezsztemhihetetlen nem??? ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 6, 2005 Háztól függ. A mini/barebone házakba nem fér bele bármely alaplap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 6, 2005 Akkor lehet, hogy igaza volt. Remélem most már rendes alaplapra cserélik ki, ami mûködik is, mert kezdek kifogyni a maniból. ír: @ Shia-ko: Õk is azt mondták, hogy ennél nagyobb alaplapot nem tudnak belerakni. Csak végre mûködjön. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 7, 2005 Milyen tápegység van a gépben? (Mi van ráírva?) Az a legbiztosabb egyébként, hogy visszaviszed az alaplapot (vagy akár a komplett gépet) és nézzék meg õk a szervízben. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 7, 2005 Cakkpakk visszavittem és kiderült, hogy az alaplap hibás. Remélem a következõ már jobb lesz. Ha nem, nem tudom, mit csináljak. Szerintetek a Bluefish jó és megbízható? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted June 7, 2005 Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest. Most a legjobb a Digitalmind. Ott értenek is ahhoz, amit csinálnak. Gyorsan, jól és megbízhatóan dolgoznak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomhud 0 Share Posted June 7, 2005 533mhz-es prescott??? Ilyen nem létezik. Valamirõl lemaradtam? A Prescottok 800mhz-esek, de ha van 533-as is akkor meg miért gyártanának csak 533-ast fogadót??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 7, 2005 A Digitalmindet hol találhatom meg??? Nekem ez volt közel és hittem bennük. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted June 7, 2005 Digitalmind Itt mindent megtalálsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 7, 2005 Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest. A mondat elsõ fele ellentétben áll a másodikkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 7, 2005 Na megvárom az eredményt aztán lépek. Csak hová?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 7, 2005 A mondat elsõ fele ellentétben áll a másodikkal. Miért? Jó volt, de romlott. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 8, 2005 Szvsz gyenge kezdés után következett be az erõs visszaesés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 8, 2005 Visszavittem az egész gépet és elmagyarázták, hogy náluk mûködött de nálam kb 5 perc séta után már nem mûködött. Egy régi vacak gép a saját vinyómmal és ddr ramokkal mûködik. Mostmár náluk sem mûködött Na akkor ha most sem mûködik nálam akkor mit tehetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulala 0 Share Posted June 8, 2005 Nem akarlak elkeseríteni, de nekem tavaly nyáron 4x kellett megsétáltatnom ahhoz a gépet, hogy a szervízben is elõjöjjön a hibajelenség. Nálam itthon fagyott az alaplap, sõt el sem indult. Ott bedugták és már ment is. Na akkor haza, majd itthon megint nem ment, vissza a szervízbe... míg meg nem untam a sétálgatást és otthagytam nekik. Na egyszer csak ott is elõjött a hibajelenség és jött a hosszú hosszú várakozás az új alakatrészre. @ Shia-ko: Egyezzünk meg abban, hogy régen sokkal jobb volt a fish teljesítménye mint most, de ha a többi bolthoz viszonyítjuk, akkor még a jobbak közé tartozik most is. Csak, hogy megnyílt a Digitalmind és az átvette a vezetést, mind az árak alacsonyságában, mind a bolt és az eladók normális színvonalában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 8, 2005 Nem egyezkedem. Ha ott mûködik, csak otthon nem, akkor jön az otthoni hibakeresés. Mi más, mint a szervízben: - elektromos hálózat - net - TV tuner stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 8, 2005 Net a másik gépen mûködik tökéletesen tvtuner nincs Szóval a hálózattal nincs baj. De akkor hol lehet és mi a probléma??? ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 8, 2005 Írnál egy pontos konfigot? Táp, memó rendben? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 8, 2005 Van a házadban hûtõventillátor, illetve megfelelõ a ház szellõzése? Nálam akkor csinált ilyet a monitor (szintén Prescott-os volnék), amikor a tápon kívül nem volt más ami kiszállítsa a processzor által termelt hõt a házból. Ezt megsínyli minden további melegedõ alkatrész a gépben, mint például a VGA, a NB vagy maga a táp, ugyanis õk is szépen túlmelegszenek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 8, 2005 @Shia-ko Alaplap GBT P4 sis651 S478 3 DDR AC97 LAN, Processzor: Intel Celeron 1800 MHz Táp:5P4 300W 128 MB ddr ram 266 MHz+ 256 MB ddr ram 333 MHz Vinyók: 40+160 GB Maxtor 7200 rpm 8 MB cache Ez volt a régi gép amikor elromlott. Mint elõbb írtam Prescott 533 MHz CPU DDR333 Asrock "nevû" alaplapot tettek bele ami szintén nem mûködött nálam. Memóriák rendben a táp is. @Utonium: A szellõzés rendben volt 50 fok alatt volt a hõmérséklet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 8, 2005 Ez nem válasz a kérdésre, azaz nem elégséges. Az hogy a processzor 50°C-os, még nem jelent semmit. Szóval vannak házhûtõk beszerelve? Mondjuk hátul van olyan ami kifújja a levegõt (a tápon kívül)? Amúgy milyen márkájú a táp? Mert ez a 300W nem számít túl erõsnek. Ja, és még valami: A készenléti módból a monitort vissza tudod kapcsolni, vagy úgy marad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
repcsi 0 Author Share Posted June 8, 2005 Házhûtõ nincs beszerelve , a táp nevét nem tudom mert ez van a konfigurációban leírva amit beírtam. A monitort max kikapcsolom mert ha újból bekapcsolom szintén készenlétibe ugrik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 8, 2005 Akkor szerintem simán az van amit mondtam. A Prescott által termelt hõt nem viszi ki semmi a házból, ezért minden túlmelegszik. Próbáld meg levett oldallappal járatni a gépet és ha lehet akkor fektesd az oldalára, hogy a meleg felfelé elszálljon. Meglátod hogy akkor nem fog azonnal kikapcsolni a monitor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts