Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Prescott 533 probléma?

Recommended Posts

Posted

A segítségeteket kérem.

Elvittem a gépem egy szervízbe, ahol kicserélték az alaplapot egy Prescott 533 MHz CPU DDR 333-as alaplapra. Hazavittem nagy örömmel és ua. a probléma, ami volt. Bekapcsolom a gépet és a képernyõ bekapcsol, majd készenléti állapotba kapcsol. A vinyót 2 másik gépen kipróbáltuk a ddr ramokat is, mindegyik mûködik. Most egy kölcsönkapott gépen a régi vinyóval minden tökéletes. Elképzelhetõ, hogy rossz alaplapot kaptam? :mérges:

Mi a teendõm ha a szervízben azt mondják, hogy jó az alaplap?

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Posted

Bocs, de ilyen típusú alaplap nem létezik, ugyanis amire Te azt hitted, hogy a neve, az valójában a tulajdonságok közül egy-két dolog. Jó lenne tudni a valódi típusát, bár abból, hogy csak DDR 333-at tud nem következtetek sok jóra. Szerintem téged jól átvertek :S

Posted

Nem értek hozzá de visszavették és újatraknak be :) Csak azt nem értem, haráfizetnék jobbat miért nemtudnak berakni??Azt magyarázta hogy nem férbe de ezsztemhihetetlen nem??? :Sír: :ötlet:

Posted

Háztól függ. A mini/barebone házakba nem fér bele bármely alaplap.

Posted

Akkor lehet, hogy igaza volt. Remélem most már rendes alaplapra cserélik ki, ami mûködik is, mert kezdek kifogyni a maniból. :Sír:

@ Shia-ko:

Õk is azt mondták, hogy ennél nagyobb alaplapot nem tudnak belerakni. Csak végre mûködjön. :(

Posted

Milyen tápegység van a gépben? (Mi van ráírva?)

Az a legbiztosabb egyébként, hogy visszaviszed az alaplapot (vagy akár a komplett gépet) és nézzék meg õk a szervízben.

Ciao.

Posted

Cakkpakk visszavittem és kiderült, hogy az alaplap hibás. Remélem a következõ már jobb lesz. Ha nem, nem tudom, mit csináljak.

Szerintetek a Bluefish jó és megbízható?

Posted

Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest. Most a legjobb a Digitalmind. Ott értenek is ahhoz, amit csinálnak. :)

Gyorsan, jól és megbízhatóan dolgoznak.

Posted

533mhz-es prescott??? Ilyen nem létezik. Valamirõl lemaradtam? A Prescottok 800mhz-esek, de ha van 533-as is akkor meg miért gyártanának csak 533-ast fogadót???

Posted

A Digitalmindet hol találhatom meg???

Nekem ez volt közel és hittem bennük. :Sír:

Posted
Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest.

A mondat elsõ fele ellentétben áll a másodikkal. :P

Posted

Na megvárom az eredményt aztán lépek. Csak :upsz: hová??

Posted
A mondat elsõ fele ellentétben áll a másodikkal. :P

Miért? Jó volt, de romlott. :D

Ciao.

Posted

Szvsz gyenge kezdés után következett be az erõs visszaesés. :démonikacaj:

Posted

Visszavittem az egész gépet és elmagyarázták, hogy náluk mûködött de nálam kb 5 perc séta után már nem mûködött. :?: Egy régi vacak gép a saját vinyómmal és ddr ramokkal mûködik. Mostmár náluk sem mûködött :upsz:

Na akkor ha most sem mûködik nálam akkor mit tehetek?

Posted

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem tavaly nyáron 4x kellett megsétáltatnom ahhoz a gépet, hogy a szervízben is elõjöjjön a hibajelenség.

Nálam itthon fagyott az alaplap, sõt el sem indult. Ott bedugták és már ment is. Na akkor haza, majd itthon megint nem ment, vissza a szervízbe... míg meg nem untam a sétálgatást és otthagytam nekik. Na egyszer csak ott is elõjött a hibajelenség és jött a hosszú hosszú várakozás az új alakatrészre.

@ Shia-ko:

Egyezzünk meg abban, hogy régen sokkal jobb volt a fish teljesítménye mint most, de ha a többi bolthoz viszonyítjuk, akkor még a jobbak közé tartozik most is. Csak, hogy megnyílt a Digitalmind és az átvette a vezetést, mind az árak alacsonyságában, mind a bolt és az eladók normális színvonalában. :)

Posted

Nem egyezkedem. :démonikacaj:

Ha ott mûködik, csak otthon nem, akkor jön az otthoni hibakeresés. Mi más, mint a szervízben:

- elektromos hálózat

- net

- TV tuner

stb.

Posted

Net a másik gépen mûködik tökéletesen tvtuner nincs Szóval a hálózattal nincs baj. De akkor hol lehet és mi a probléma??? :Sír:

Posted

Írnál egy pontos konfigot?

Táp, memó rendben?

Posted

Van a házadban hûtõventillátor, illetve megfelelõ a ház szellõzése? Nálam akkor csinált ilyet a monitor (szintén Prescott-os volnék), amikor a tápon kívül nem volt más ami kiszállítsa a processzor által termelt hõt a házból. Ezt megsínyli minden további melegedõ alkatrész a gépben, mint például a VGA, a NB vagy maga a táp, ugyanis õk is szépen túlmelegszenek.

Posted

@Shia-ko

Alaplap GBT P4 sis651 S478 3 DDR AC97 LAN,

Processzor: Intel Celeron 1800 MHz

Táp:5P4 300W

128 MB ddr ram 266 MHz+ 256 MB ddr ram 333 MHz

Vinyók: 40+160 GB Maxtor 7200 rpm 8 MB cache

Ez volt a régi gép amikor elromlott. Mint elõbb írtam Prescott 533 MHz CPU DDR333 Asrock "nevû" alaplapot tettek bele ami szintén nem mûködött nálam.

Memóriák rendben a táp is.

@Utonium:

A szellõzés rendben volt 50 fok alatt volt a hõmérséklet.

Posted

Ez nem válasz a kérdésre, azaz nem elégséges. Az hogy a processzor 50°C-os, még nem jelent semmit. Szóval vannak házhûtõk beszerelve? Mondjuk hátul van olyan ami kifújja a levegõt (a tápon kívül)?

Amúgy milyen márkájú a táp? Mert ez a 300W nem számít túl erõsnek.

Ja, és még valami:

A készenléti módból a monitort vissza tudod kapcsolni, vagy úgy marad?

Posted

Házhûtõ nincs beszerelve , a táp nevét nem tudom mert ez van a konfigurációban leírva amit beírtam.

A monitort max kikapcsolom mert ha újból bekapcsolom szintén készenlétibe ugrik.

Posted

Akkor szerintem simán az van amit mondtam. A Prescott által termelt hõt nem viszi ki semmi a házból, ezért minden túlmelegszik. Próbáld meg levett oldallappal járatni a gépet és ha lehet akkor fektesd az oldalára, hogy a meleg felfelé elszálljon. Meglátod hogy akkor nem fog azonnal kikapcsolni a monitor.