Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD --> Jó minõségû .avi

Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

Tudom, hogy már vagy 100 db ilyen téma van, és sokszor kérdeztem, hogy ki mivel, de még a mai napig nem tudom megcsinálni.

Aki foglalkozik vele, és van rá ideje és energiája, hogy elmagyarázza nekem (ha lehet) lépésrõl-lépésre, és az említett progi(ka)t be is linkelné, akkor nem tudom elmondani, hogy milyen hálás lennék!

cölöp

Én személy szerint DVDX2.2-t használom erre a célra , már ha használom :) , ugyanis nagyon ritkán csinálok ilyesmit.

Berakom a dvd-t pár kattintás a beállítása és csak ki kell várni míg végez. Ennyi.

Vannak más progik de nekem ez bejött , így maradtam ennél.

Adani

Én iskább az AutoGknotot javasolnám, mivel jó minõségû AVI-t gyárt le és egyszerû kezelni is. Csak alapvetõ dolgokat kell beállítanod. Mibõl akarod? Hova tegye az AVI-t? Hány CD-s legyen? Melyik hangsávot vagy feliratot tegye az AVI-ba? Milyen minõségû hang legyen? Minden mást rá lehet bízni, és rendesne megcsinálja.

Shiwer

És milyen programmal lehet pl. Windows Media Video-ból, vagy más videofornátummal Avi formátumot csinálni?

google

Az .avi sokminden lehet, tömörítetlen filmtõl elkezdve divX-en át Xvidig minden.

Adani

WMV-t az AsfTools nevû progival lehet szerkeszteni, újrakódolni, de nem érdemes, mert amit már lekódoltak WMV-re annak már úgyis meszeltek, legalábbis én nem vagyok kibékülve a wmv-vel.

Shiwer

Kösz mindenkinek.

Halasi Miklós

Nekem semmi bajom a wmv-vel, csak kár, hogy az asztali lejátszók nem támogatják, mint a wma-t...

benkovics

Amúgy a DrDivX nagyon jó minõségû DivX avit csinál, szinte bármilyen formátumból! Akár a tuner kártyádról is! :ötlet: Varázslókat használ, tehát nincs is szükség magyarázatokra... 8)

Adani

Még nem próbáltam, de a divx tapasztalatom szerint nem jó valós idejû tömörítésre, ráadásul úgy a kétmenetes kódolás sem használható.

A Wmv nekem azért nem tetszik, mert a színeket nagyon elrontja, fõleg rajzfilmeknél.

Halasi Miklós

Mondjuk a wmv-nél is ez csak beállítás kérdése, az viszont már más dolog, hogy a tuner nem hajlandó engedni ezeket...

Hate

A dvd-bõl avi készítésére szerintem a legjobb progi a gordianknot. Penge minõséget produkál, igaz sokáig tart a többmenetes kódolás miatt, de megéri. A 2 órás filmekbõl is lehet vele tuti minõségû 1cd-s filmet csinálni. És az sem mellékes, hogy ha 1 cd-set akarok, akkor az pont akkora lesz. Én csak ezt használom.

Halasi Miklós

Én anno használtam, de a sok kodek miatt, valamint hogy egyszer nagyon befürödtem vele, azóta inkább a Dr. DivX. Viszont jó lenne egy hasonló progi XVidhez is...

Sanzi

Ekkora rajongótábora van a Dr. DivX-nek? Akkor nem lehet rossz. Kipróbálom, és hátha....

benkovics
8) Nem fogsz csalódni!

Halasi Miklós

Már elkéstél a próbával, mert mától nem elérhetõ a hivatalos oldalon! :(

Zazu

Mindenkinek tudom ajánlani az UHU-LINUX Acidrip nevû programját. Szuper. Nem tudom, hogy csinálja, de gyors, különbözõ avi kodekek használhatóak. Be lehet állítani, hogy egy DVD-t hány cd-re kódoljon, mekkora a cd, 650Mb-700 Mb, stb. Nagyon tuti program, én még windows-ra hasonlót nem láttam. Vagy iszonyatosan sokáig tart.

Csak mellékesen, lassan nincs létjogosultsága az avi-nak, szigorúan otthoni használatra, mert olyan olcsó a dvd-író. Természetesen, ahol a méret számít, még mindig nagyon jó legetõség.

http://wwwbs.informatik.htw-dresden.de/svo...pic/acidrip.png

http://soft.mail.ru/NAuthorFiles/articles/...ges/acidrip.jpg

Adani

Már hogyne volna létjogosultsága. Egy DVD-re 6 db. divx/xvid-es avi is felfér, ami azért nem utolsó dolog.