Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Nos a kérdés adott!

Számûzném a szemetest a képrernyõrõl...Már nagyon bûzlik :D

Posted

Több módszer is van. Én például azt szoktam csinálni, hogy az ikonját egy teljesen átlátszóra cserélem, így csak a felirat marad ott.

Ha viszont teljesen számûznéd, akkor a következõt másold be jegyzettömbbe ( :!: Csak saját felelõsségre :!:):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStaMenu]
"{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel]
"{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"**del.NoSaveSettings"=" "

Az egészet mentsd el mondjuk killbin.reg néven és add hozzá a registryhez (dupla klikk rá).

Kijelentkezés majd bejelentkezés után nyoma sem lesz többé a kukának.

M S mester
Posted

Szia Utonium!

Azt hogyan csinálod, hogy csak a felirat marad? :pislog:

Posted

@M S mester

:nyíl: Asztalon jobb klikk -> Tulajdonságok

:nyíl: Desktop (gondolom Asztal) fül -> Asztali elemek testreszabása

:nyíl: Katt a lomtár (üres) ikonján, majd az Ikoncsere gombon

:nyíl: A shell32.dll-ben fogsz találni több teljesen átlátszó ikont is (ezeket onnan ismered meg, hogy nincs ott semmi :D); cseréld át valamelyikre

M S mester
Posted

Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerû... :upsz:

Köszi

Posted
Számûzném a szemetest a képrernyõrõl...Már nagyon bûzlik :D

@Uti

Mondhatok egy egyszerûbb módszert?.. :upsz:;):)

Tweak UI ----> Desktop ----> Lomtár elöl kiveszed a pipát ---> leokézod.. :ötlet:

Ennyi. ;):D

Magyarázókép IPB kép

• 3 months later...
Posted

Lomtár átnevezéséhez mit kell létrehozni a regeditben? (kulcs, karakterlánc...)

Posted

Így kell bûvészkedni a lomtárral:

1.: regedit

2.: HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\ShellFolder

3.: A következõ értéket kell neki adni (attributes), attól függõen mit szeretnél:

- Alapbeállítás (nem átnevezhetõ, és nem törölhetõ): 40 01 00 20

- Átnevezhetõ legyen: 50 01 00 20

- Törölhetõ legyen: 60 01 00 20

- Átnevezhetõ és törölhetõ legyen: 70 01 00 20

- Másolható: 41 01 00 20

- Kivágható: 42 01 00 20

- Kivágható és másolható: 43 01 00 20

- Beilleszthetõ: 44 01 00 20

- Másolható és beilleszthetõ: 45 01 00 20

- Kivágható és másolható: 46 01 00 20

- Kivágható másolható és beilleszthetõ: 47 01 00 20

4.: Indítsd újra a gépet.

Posted

Igen, ezt olvastam --> Itt <-- is, de nekem ebben a kulcsban nincs ilyen "Shell Folder", hanem az alatta lévõben aminek a neve (és helye): HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CLSID\{871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D}\ShellFolder

És nemtudom, hogy ebben is lehet -e vagy szigurúan abban kellene lennie, ja ésha nincs akkor hozhatok egyet én létre vagy annyira ne nyúlkáljak bele?

Posted

Az a CLSID amit beszúrtál az Internet Explorer-é.

Próbálj meg egyet létrehozni az eredeti kulcson, ha tényleg nincs ilyen és Win2000, vagy XP van a gépeden.

A Változó neve Attributes legyen, és a Típusa REG_BINARY.

Posted (edited)

Ja igen. Na igen. Megvan; csak tényleg az explorerét találtam meg elõbb, és azt már nem is láttam, hogy elõtte mivan/hol van.. :upsz:

Megnéztem mégegyszer negyedjére is a pontos helyét.. és hát.. Köszi, így már menni fog. ;):upsz:

Edited by ephébos
Posted

gpedit.msc - user configuration - administrative templates - desktop - Itt le lehet tiltani a Lomtár megjelenítését, fölösleges a registryben turkálni.

Posted

Köszi, ez is jó ötlet, el is mentem magamban, jól jöhet, de már átirogattam, és végülis csak átnevezni akartam, mert már eltüntetni eltüntettem Utonium módszerével (átlátszó ikon). ;)

• 6 months later...
attilak1528464476
Posted

Én amikor eltüntetem a Lomtárat a TweakUI val akkor az egész háttérkép elmegy vele együtt.. üres lesz az egész van valami ötlet? :)

Posted

Start-futtatás-regedit

Ha (nem) szeretnénk, hogy a Recycle Bin látható legyen a Desktopon

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Desktop / NameSpace nevű kulcsot.

2. A megjelenítéshez hozzuk létre, az eltüntetéshez töröljük a {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} nevű kulcsot.

Ha megcsináltad, egy delt nyomjál a lomtár ikonon.

Frikker Dániel
Posted

Hello!

Nekem pedig pont az ellenkezője a gondom! Letöröltem a lomtárat és sehol se találom az alkalmazást (remélem ez az) és csak egy parancsikonom van az asztalon, ami mindig üreset jelez, mert azt az ikont állitottam be neki. :D Na szóval, azt szeretném megtudakolni, hogy hogy lehet visszahozni a lomtárat?

Köszi előre is!

Ciao

Frikker Dániel
Posted

Köszönöm szépen neked Zico!!!

Egy negyed évi küszködéstől mentettél meg! :):istenvagy::istenvagy::istenvagy:

Ezért hálás leszek neked sokáig! :D

Ja, ha van msn címed akkor vegyél fel! Ott van alul... :hááát:;)

Ciao

Posted

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült :D Nincs MSN-em.

• 1 year later...
Posted

üdv!

Én nem akartam eltûntetni,és mégis eltûnt. Véletlenül letöröltem az asztalról,csak úgy simán jobb kattintással. Hogy az ördögbe tegyem vissza ki az asztalra? A keresõ az egész gépen nem találja. Vistám van.

• 1 month later...
Posted

Once! A Vistán nem tudom hogyan kell, de ezt a mutatványt már én is meg csináltam Xp-n, aztán néztem nagyokat! Jobb kattintás és az opciók között ott van hogy törlés, vigyázat, ez nem szokott ott lenni! Rá nyomtam, na ezt nem kellett volna, mert hogy ez nem a "lomtár ürítése" opció, az is ott volt, de nem figyeltem eléggé, és úgy el tünt a kuka ikonja hogy csak lestem! Keresd meg a vistában hogy hol lehet az ikonokat módosítani, mert hogy lehet, az valószínû, az Xp-n lehet, és válassz egy kuka ikont, modosíts, és nagy valószínûséggel vissza kapod a kukád! Nekem bejött!

Posted

A Vistában piszok egyszerű: jobb klatty Asztal --> Testreszabás --> bal felső sarokban Asztali ikonok módosítása --> pipa a Lomtár mellé --> OK!

Amúgy hogy lehet valamit véletlenül letörölni, ami kiírja, amikor a Törlés menüpontot választod, hogy "Biztosan törölni szeretné bla-blab-bla, mert ha igen, így lehet majd visszaállítani"? ;)

Posted

Hát úgy hogy a kukárol van szó! Mert mit is akarok!? Hát kukát üriteni! Ürítés vagy törlés, ugyan az! Na most, jobb egér gomb, katt, menü, 5 opció, törlés nincs, csak harmadiknak "Lomtár ürítése", klikk, kérdés "biztosan tör...", válasz, igen, ürítve! Minden rendben! De, mi van ha ezen opcióknál meg jelenik egy 6. is, méghozzá felül, nevezetesen "Törlés"? Az van hogy nagyon könnyen arra klikkelsz rá, hisz törölni akarsz! A kérdés itt is ugyan az" biztosan tör....", megint klikk és már el is tünt a kuka ikonja! Az egyértelmű, hogy ha jobban el olvasná az ember, akkor nem ez történne, de mivel hogy alap esetben ez az opció nincs a menüben, nem számítasz rá!

Kérdés! Szerinted miért jön elő, és miért csak nagy ritkán?