horleggor 0 Share Posted June 2, 2005 T. Fórumozók, aki tud segítsen! DVD írómmal nem tudok 2x-es sebességgel írni, csak 4x-es sebességgel. Nem jövök rá az okára. A lemez alkalmas lasabb írásra elvileg 1-4x-es, kipróbálva másik írón a 2x-es megy. Firmvert frissítettem a DVD írón. ASPI drivert a NERO-ban meg a systemben. Próbáltam más szoftverrel (nero, alcohol, recordnow, ashampoo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windows_3.1 0 Share Posted June 2, 2005 Üdv! A DVD-íród és a lemez nem teljesen kompatibilis. Ezért az író csak a 4x-es (és 8x-os) sebességeket ajánlja fel. Milyen íród van? Milyen lemezt használsz? Nekem LG 4163B és 8x-os Ridata lemezzel u.ez a probléma, de a 4x-es Benq-nál a 2x-es seb. is megjelent. Érdekes, h az említett Ridata lemezt 8xosan tökéletesen megírta, 4xesen elrontotta. Ezt a hibát egy FW-frissítés oldotta meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
horleggor 0 Author Share Posted June 2, 2005 Hali! Kösz a hozzászólást. BenQ 1620 pro van, most frissítettem firnware-t. Ezelõtt LG volt DL-es a pontos típust nem tudom, mikor az volt benn az sem írt 2x-esen, de egy másik gépbe rakva ír. Princo és Arita minuszos. A plusszosnál (Pridisc) 2,4x-esen írja a BenQ. ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windows_3.1 0 Share Posted June 3, 2005 Azt javaslom, ha kell a 2x-es sebesség (pl film) használj másfajta lemezt. Adat írására tökéletes a 4x-es is. Lemezt mondjuk TDK-t, Verbatimot v valami márkásabbat. A plusszos lemeznél meg kell nézni, az író maximális írási sebességét a leírásban. Ha nagyobb 2,4x-nél, akkor valószínûleg itt is kompatibilitási okok lesznek. "...mikor az volt benn az sem írt 2x-esen, de egy másik gépbe rakva ír" ugyanolyan lemezt 2x-esen az egyik gépben írja, egy másikban nem? Érdekes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted June 3, 2005 ... Lemezt mondjuk TDK-t, Verbatimot v valami márkásabbat. Nálam a 8x+ TDK csak minimum 4x sebességgel megy. Egyébként hibátlanul. Verbatimmal nem volt ilyen gond. (NEC 3500 firm 2.16) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 4, 2005 @horleggor Az is lehet hogy az író szándékosan nem írja lassabban azt a bizonyos lemezt, mert lehet hogy akkor túlságosan égetné. Ha nem így van, akkor pedig minden bizonnyal valamelyik következõ firmware orvosolja majd ezt a hibát is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
horleggor 0 Author Share Posted June 4, 2005 Kösz mindenkinek a hozzászólást! Csak mégegyszer a szitu: 1. DVD író(ezt még nem írtam): NEC -> írt vele 2x-esen is. 2. DVD író: LG DL -> nem írt vele 2x-esen, de ugyanazzal a lemezzel másik gépben ír 3. DVD író: BenQ 1620 -> ne mír vele kétszeresen ezt még nem próbáltam másik gépben - a legújabb firmware-rel Azt hiszem nem DVD író hiba és nem is lemez hiba Az 1. és 2. között annyi volt a külömbség, hogy másik (SP2) XP lett az oprendszer. Lehet , hogy egy másik példány XP oldaná meg ezt? (Vagy mégsem, mert amelyiken most az LG ír az ugyanaz a windows.) A plusszos lemezt írja 2,4x-esen, de tud vele 4x-est is. Lehet, hogy vissza kellene kölcsön kérni az NEC-t kipróbálni, hogy azzal mi a helyzet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Windows_3.1 0 Share Posted June 6, 2005 A 2. pont nagyon érdekes. Az xp IMAPI-ja nem befolyásolhatja ezt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief 0 Share Posted June 6, 2005 Nekem pont fordított problémám van. Adott egy LiteOn LDW-811s DVD író a legfrissebb firmware-el, amely 8x-os írásra képes. Adott +egy LG GSA4163b 16x-os író. A két író külön kábellel csatlakozik az alaplaphoz, mégis egy ideje (mióta az LG is megvan) a LiteOn csak 2.4x-es sebességgel hajlandó írni, sõt az olvasási sebessége is visszazuhant. Az alaplaphoz a legfrissebb driverek vannak telepítve, úgyhogy egyszerûen nem értem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aThoMee 0 Share Posted June 25, 2005 1. DVD író(ezt még nem írtam): NEC -> írt vele 2x-esen is. 2. DVD író: LG DL -> nem írt vele 2x-esen, de ugyanazzal a lemezzel másik gépben ír 3. DVD író: BenQ 1620 -> ne mír vele kétszeresen ezt még nem próbáltam másik gépben - a legújabb firmware-rel Azt hiszem nem DVD író hiba és nem is lemez hiba Az 1. és 2. között annyi volt a külömbség, hogy másik (SP2) XP lett az oprendszer. Lehet , hogy egy másik példány XP oldaná meg ezt? (Vagy mégsem, mert amelyiken most az LG ír az ugyanaz a windows.) A plusszos lemezt írja 2,4x-esen, de tud vele 4x-est is. Szerintem a különbség a DVD író progi között volt. Ha mindegyik Nero volt (pl), akkor a különbözõ verziók. (az egyik verziója támogatta, a másik nem a 2x írást...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted June 25, 2005 @ Thief Én megpróbálnám egy IDE kábelre rakni õket, hogy az LG legyen a master, a másik meg a slave! Az IDE kábelek 80 eresek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 25, 2005 Igen. (persze nem mind) Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 26, 2005 ATA66-tól felfelé azthiszem már kötelezõ a 80 eres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts