Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PCI-E és AGP egy kártyán


manguszta

Recommended Posts

manguszta

AGP és PCI Express foglalatba is beépíthetõ az MSI új videokártyája

 

Meglepõ felépítésû grafikus kártyával rukkolt elõ a tajvani MSI: a Computex kiállításon bemutatott termék érdekessége, hogy AGP 8X és PCI Express x16 foglalatba egyaránt behelyezhetõ. Egy ilyen videokártya fõleg azon felhasználók érdeklõdésére számíthat, akik jelenleg még AGP foglalattal rendelkezõ alaplapot használnak, de fontolgatják az áttérést egy újabb, PCI Expresst támogató változatra.

 

>> KÉP <<

 

A Geminium VIII kódnéven emlegetett videokártya az ARI Radeon X800XL processzorára épül, amelyhez 256 megabájt GDDR3 memória csatlakozik. A videochip 400 MHz-en, a memória 1 GHz-en mûködik. A hûtésrõl rézbõl készült bordák és fordulatszabályzós ventilátor gondoskodnak. Mivel a kártyát "fejjel lefelé" is be lehet építeni a számítógépbe, a monitorcsatlakozók egy külön panelen kaptak helyet.

Link to comment
Share on other sites

Machado

Szerintem ennek valójában semmi értelme :hááát: .

Link to comment
Share on other sites

manguszta

@Chabi

 

azt hiszem, megyek és megásom a sírom...

Link to comment
Share on other sites

Utonium

@Chabi

Nem baj, hadd legyen ennek a megoldásnak egy saját topikja. :)

 

Szerintem ennek valójában semmi értelme  :hááát: .
Ha normálisan mûködik, akkor annyi elõnye azért van, hogy nem muszáj új alaplapot venned ha csak a VGA-t tudod fejleszteni (azaz ha éppen csak arra van pénzed). AGP-s kártyát venni manapság már nem a legjobb befektetés, a PCI Express lassan de biztosan ki fogja szorítani. Nekem speciel az is tetszik, hogy "fordítva beszerelve" felülre kerül a hûtés; ez gondolom még a hõleadásra is jótékony hatással van. Mindenesetre ilyen 2in1 megoldásokkal szinte minden nap találkozhatunk; gondoljunk csak például az ECS nemrégiben kiadott PF88 Extreme típusjelzésû alaplapjára. Hogy ezeknek mennyi a haszna, azt pedig majd eldöntik a vásárlók. ;)
Link to comment
Share on other sites

Chabi1

Két alaplap közé nem lehet betenni a kártyát ? :pislog::lol:

Link to comment
Share on other sites

Thief

Én pedig nagyon is jó ötletnek tartom az AGP/PCIe kártyát. Eddig minden gyártó azon ügyködött :mossfogat: , hogy milyen kis síneket, meg lapocskákat, meg hidakat tudnak készíteni azért, hogy az AGP-t PCIe-be is be lehessen tenni. Hát éppen ezért nagyszerû az MSI megoldása, mert pofonegyszerûen oldották meg a témát. Kompatibilitással nincs gond, mert szerintem amennyivel magasabb lett a kártya, az nem jelenthet problémát. Így pedig ha valaki s939-es alaplapot vett AGP-s busszal, akkor nem kell mindent újra megvennie! :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

manguszta

@Chabi

 

:lol:

Link to comment
Share on other sites

ProFiler
gondoljunk csak például az ECS nemrégiben kiadott PF88 Extreme típusjelzésû alaplapjára. Hogy ezeknek mennyi a haszna, azt pedig majd eldöntik a vásárlók. ;)

Ennél már csak azon akadok el, hogy hova kerül a processzorhûtõ. :pislog: Hiszen ott minden van, csak szabad hely nincs.

 

Az AGP és PCI Express egy kártyán szerintem csak a váltóknak jó ötlet, akik még nem szeretnének alaplapot venni, de mégis ki szeretnék használni a PCI Express adta lehetõséget is, ha új rendszert vásárolnak. (akkor meg nem kell kártyát venni :) )

Egyébként értelmetlennek tartom. Ha már egyszer rendelkezek PCI-x16-os kártyával, akkor egyértelmû, hogy nem cserélem le ilyenre. Sõt! Akkor is egyértelmû, hogy nem ilyet veszek, ha komplett rendszert vásárolok.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Thief

Természetes, hogyha van PCIe alapú rendszered, akkor nem ezt a kártyát fogod megvenni! Szerintem az MSI sem hülye... :pislog: Pontosan azoknak készült ez a kártya, akiknek van egy jó erõs AThlon XP-s rendszerük, amely még esetleg pár évig ki tudja õket szolgálni, viszont nincs hozzá olyan megfelelõen izmos VGA, amely a platformváltást túléli.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...