Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Media Player - Mpeg2dmx.ax alkalmazáshiba

Recommended Posts

Posted

Miért döglik meg a Media Player (10-es, de lehet, hogy más is) némely XviD-es film lejátszásakor? Mpeg2dmx.ax alkalmazáshiba.

Az érdekes az, hogy más playerek simán lejátszák. Asztali DVD is.

Csak ez a nyûves Media Player nem. A neten utánanéztem, igen ez valóban ismert probléma (ha meg ismert, akkor miért nem javít a Microsoft?). Valami olyanokat írnak, hogy le kell cserélni. Ok, de honnan?

Halasi Miklós
Posted

Kodekpakk van fent?

És az XVidnél ki van kapcsolva a DivX támogatás és a DivX-nél az XVid támogatás?

Posted

Nincs kodekpakk.

DivX, XviD fenn van.

Ezt, hogy értsem, hogy "XVidnél ki van kapcsolva a DivX támogatás és a DivX-nél az XviD támogatás" ? Van ilyen? Nem is tudtam. Ezek szerint van, miképpen kell kikapcsolni?

Egyébiránt egyszerûen kitöröltem a \system32-bõl, és megjavult. Szerintem valami szûrõ ez az Mpeg2dmx.ax. Lehet, hogy nem is a Windows vagy a Media Player tette fel? Lehet, hogy a PowerDVD. Még nem tudom. De az biztos, hogy más user is nyöszörgött már emiatt. A furi az, hogy CSAK a Media Player hal bele, más lejátszó nem.

Halasi Miklós
Posted

A nevébõl adódóan MPEG2 demuxer, ami valószínûleg nem teljesen kompatibilis a WMP-vel, vagy sérült volt. Különben az XVID és a DIVX dekódernél ki lehet kapcsolni az MPEG4 vagy DIVX támogatást, így a két kodek nem veszik össze a lejátszandó filmen.