Guest GoodSpeed Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 A Gembird USB 5.1 Surround Headset-rõl érdekelne a véleményetek, hogy mégis kinek van, és ajánljátok-e? Full digital integration provides pure digital audio without interference from external sources. Virtual 5.1CH audio with environment FX and 3D positional audio for exciting 3D gaming and sound effects. Xear 3D 5.1 Virtual Speaker Shifter technoloty for configuring a personalized listening environment. Integrated volume controller with muting buttons for earphones and microphone. Soft ear cushions - filter out surounding noise and are comfortable for hours of use. Noise canceling microphone - perfect for voice recognition applications or long VoIP sessions. Karaoke function for regular songs. Filters out the singer’s voice and allows voice over with wide adjustments of the microphone settings. Az Aquanal 4500 Ft, a Mistralnal pedig 4250 Ft. Mi a véleményetek róla?
ProFiler Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Tényleg nem drága, ennyirt érdemes még kipróbálni is. Ciao.
Wackor Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Báááá! NE VEDD MEG!!! Lehet elkéstem vele, mert csak most olvastam a topicot, de ne vedd meg, mert nagyon gáz a cucc. Én már visszavittem az enyémet, amit kb. pár hónapja vettem, nagyon rossz a minõsége, nincs semmi 5.1 vagy surround hangzás, nagy kamu az egész. Persze virtuális, de semmi és semmi. Egyébként nekem még búgott is, de ez lehet az alaplapi hangkártyám baja. De önmagában egy nagy rakás **** az egész. És hogy ne csak az audiális részét nézzük, van még egy kis probléma vele. Az a kis hangerõszabályzó olyan rövid zsinóron van, hogy csak az öledbe fér el, ott lóg és valami extra erõs kék színben világít, ami közel állt ahhoz, hogy percek alatt kiégesse a szememet. Szóval szerintem ne vedd meg. Üdv ,Wackor
arpsoft Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Én nem bírom elképzelni, hogy hogyan lehet fejhallgatóval 5.1-es hangzást elérni, komoly hardveres támogatás nélkül. Mégpedig azért nem, mert az emberi hallás úgy dolgozik, hogy a pozíciókat a két fülbe jutó hang fázis és hangerõ eltérései alapján határozza meg. Tehát, ha valami bal elöl szól, akkor azt mindkét fülünkkel halljuk, csak kicsit másként. Ha most a fejünkre rakunk egy hangszórókészletet (a mélynyomót hova akasszam?), ahol a bal elöl csak a bal fülünkbe visít bele, akkor azt a fülünk úgy fogja fel, hogy konkrétan balról jön. De hogy elöl vagy hátul, szerintem tökéletesen elveszik. Ezt én csak úgy tudnám elképzelni, hogy a teret egy DSP processzor leképezné valamilyen formában, és a bal elöl jönne minden hangszóróból, de úgy módosítva, hogy az agyam elhiggye, hogy jobb lesz, ha az uzit 11 órára állítom be, mert onnan jön a ratatata. De ilyen szerintem még nincs a hangkártyákon.
Recommended Posts