Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Integrált videokártyák

Recommended Posts

Herceg Attila
Posted

Nemrégen vásároltam egy konfigurációt integrált vga-val. Az alaplap: ASRock K7S41GX

VGA tipusa: SIS REAL 256E 3D. Gondoltam, hogy nem mindenben lesz megfelelõ, mert nem támogat sok alkalmazást. Több programnál jelentkeztek hibaüzenetek: pl. Open Gl 1.4; (remélem jól írom) Pixel shader 1.1. Szeretném megtudni valakitõl, hogy mik ezek, és lehet-e frissíteni valahogy ezt a VGA-t.

A gyárilag kapott telepítõlemez alkalmazása után a VGA tulajdonságai között ez szerepel: SIS 661FX 760 741 M661FX M760 M741

CHIPTYPE:SIS741 REV 00

DACTYPE:INTERNAL

DRIVER:SISGRV.dll

Version:6.14.0010.3540(angol)

:?:

Herceg Attila
Posted

Köszönöm a tippet, frissítést letöltöttem a jelenlegi kártyához.Csere esetén milyen olcsó árfekvésû vga-ban gondolkozhatok?PCI v. AGP?

Posted

Gondolkozni bármiben lehet. :) Na de viccen kívül:

:nyíl: Mivel szeretnél játszani?

:nyíl: Hány évre vennéd a kártyát?

:nyíl: Pontosan mit jelent neked az olcsó, azaz mennyit szánnál rá körülbelül (vagy inkább maximum)?

(Utólag:) Tudod mit? A vásárlással kapcsolatos kérdést inkább tedd fel ebben a topikban: Videokártya-vásárlás és a hozzászólásodban kapásból leírhatod a választ (szempontokként) azokra a kérdésekre is amit feltettem. ;) (Csak hogy minden a maga helyén legyen a fórumon.)

• 2 months later...
Posted

Hy nekem az a problémám h van 1 integrált videókártyám és most vettem egy másikat beleraktam és nem ismeri fel az xp,Valószínûleg összeakadtak.Segítsen valaki h lehetne mûködésbe hozni.már letöröltem az integrál programját meg minden de semmi pénzért nem akar mûködni.Segítségeteket elõre is kössssz. :upsz:

Posted

daffs, egyszerre csak helyen kérdezzél, ha lehet!

Köszi.

Posted

Csak azért kérdeztem máshol mert sürgõs lett volna.De látom már letöröltétek :S:S .TE + ahelyett h segítenél...

kösz szépen a sok segítséget.

Posted

Én dobtam a kukába mert offtopic volt! Ha valaki tudja a választ a kérdésedre meg fogja írni sürgetés ide vagy oda...

Egyébként meg Eremit már megírta, hogy a BIOS-ban tiltsd le az alaplapi videókártyát...

Posted

Tudom, hogy megírta csak ott hol mert eddig a boot sorrenden kívül mást nem csináltam ott? És nem akarok valamit elrontani ezért kellene pontosabban hogy kell csinálni?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
TE + ahelyett h segítenél...

Kösz szépen a sok segítséget.

Úgy kapsz segítséget, ahogy írsz ... :hááát:

norbertoooo
Posted

Sziasztok nekem ugyanaz lenne a kérdésem mint daffnál hogy a bioszban hol lehet letiltani az integrált videokártyámat? :?:

Posted

Ahány BIOS - annyiféle helyen van, de az eltérések nem nagyok. Integrated Peripherals --> Onboard VGA Controller, vagy valami ilyesmi lehet. [Disabled]-re kell állítani. De! Ha nem vagy biztos benne, inkább kérj meg valakit, hogy segítsen, mert nagyon el is lehet rontani!

norbertoooo
Posted

Köszi a segítséget!

• 4 months later...
Posted

Az integrált videókártyákhoz van valamilyen driver? Ha igen akkor hol?

Posted

Milyen gyártó?

(Egyébként megsúgom :titok: : a gyártó oldalán.)

Ciao.

• 6 months later...
Posted

A gépben 256MB ram van és ebbõl 4MB-ot használ a VGA. Hogyan tudnám 4-rõl 64-re megnövelni? Néztem a BIOS-ban és a winXP-ben is, de sehol nem találtam.

Lehet a 4MB a hibás abban, hogy nem tudok DVD filmet nézni PowerDVD-vel?

Posted

Pedig a Bios-ban van valahol. (Ha van.) Pontosan mik a géped adatai?

Posted

A BIOS-ban kell mindeképp lennie. Ha megmondod az alaplapod pontos típusát, akkor megnézem, hogy mi az a beállítás.

Ciao.

Posted

Asus P4S533-MX az alaplap, az integrált grafikus vezérlõ SiS 315 és ma mégegyszer alaposan megnéztem a BIOS-t és megtaláltam a beállítási lehetõséget. Most már 64MB-ot használ és lehet DVD filmet nézni vele. Viszont akadt egy másik problémám ezzel a rendszerrel.

Feltelepítettem a Star Shine Legacy kisgyerekeknek való játékot. A követelmények között van hogy 32MB DirectX 9 kompatibilis videókártya kell minimum hozzá. A DirectX 9c telepítve van, de a játék indításakor az a következõ hibaüzenetet adja:

"Error-Invalid DirectX 9 Device Make sure that your computer meets the system requirements"

Nem tudok angolul, de jól gondolom, hogy a SiS 315 nem DirectX 9 kompatibilis? Ha egy megfelelõ kártyát teszek bele, akkor nem lesz gond a játékkal? Vagy rosszul gondolom és más a hiba?

Posted

Ha egy Directx 9-es kártyát teszel bele, menni fog a játék.

• 1 month later...
Posted

Megvettem egy Sapphire Radeon 9550 256MB 128bit kártyát. A problémám az, hogy nem tudom hogyan kell az alaplapi vga-t letiltani. A videokártyám csak a driver felrakása után fog mûködni vagy a WinXp-vel alapszinten már mûködnie kellene? Ilyet találtam Onboard PCI IDE Enable - ez Both értékre volt állítva és én Disabledre állítottam, majd a monitort az alaplapi helyett a Sapphire kártyára dugtam, de nem volt kép. Valamit nem jól csináltam pedig ott kellene valahol megoldanom. Tehát a drivert még nem raktam fel az igaz, de a vga-t beszereltem és az alaplapit meg le kellene tiltanom. Segítséget kérek!!! Köszi elõre is. :)

Posted

Igen a BIOSban kell de pontosan hogyan? Ezt nem tudom.

Posted

Nem jó helyen nézted, nem a PCI IDE. Olyat keress, hogy Onboard VGA, vagy integrited VGA vagy ilyesmit. Jahh és a VGA BIOS az legyen AGP-n!

Posted

Tegnap sürgettek, mert mennem kellett máshova is és ez idegesített. Nem szeretem, ha sűrgetnek. Ma viszont egyedül voltam és ráértem, így 10 perc alatt meg is oldottam a dolgot. A BIOSban az Advanced - PCI Configurationba belépve a Primary VGA BIOSt AGP VGAra, az Onboard VGAt Disabledre állítottam. A monitort rádugtam a Sapphire kártyára, újra indítottam, driver telepítés (egyelőre a saját CD-ről) és kész is. De azért köszi nektek is a segítséget, ebben a témában különösen Gerebynek. :)