Herceg Attila Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Nemrégen vásároltam egy konfigurációt integrált vga-val. Az alaplap: ASRock K7S41GX VGA tipusa: SIS REAL 256E 3D. Gondoltam, hogy nem mindenben lesz megfelelõ, mert nem támogat sok alkalmazást. Több programnál jelentkeztek hibaüzenetek: pl. Open Gl 1.4; (remélem jól írom) Pixel shader 1.1. Szeretném megtudni valakitõl, hogy mik ezek, és lehet-e frissíteni valahogy ezt a VGA-t. A gyárilag kapott telepítõlemez alkalmazása után a VGA tulajdonságai között ez szerepel: SIS 661FX 760 741 M661FX M760 M741 CHIPTYPE:SIS741 REV 00 DACTYPE:INTERNAL DRIVER:SISGRV.dll Version:6.14.0010.3540(angol)
ProFiler Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Sajnos ez a grafikus vezérlõ csak irodai alkalmazások használatára elegendõ. Itt töltheted le a kártyádhoz illõ legfrissebb XP drivert. Ciao.
Herceg Attila Posted June 3, 2005 Author Posted June 3, 2005 Köszönöm a tippet, frissítést letöltöttem a jelenlegi kártyához.Csere esetén milyen olcsó árfekvésû vga-ban gondolkozhatok?PCI v. AGP?
Utonium Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Gondolkozni bármiben lehet. Na de viccen kívül: íl: Mivel szeretnél játszani? íl: Hány évre vennéd a kártyát? íl: Pontosan mit jelent neked az olcsó, azaz mennyit szánnál rá körülbelül (vagy inkább maximum)? (Utólag:) Tudod mit? A vásárlással kapcsolatos kérdést inkább tedd fel ebben a topikban: Videokártya-vásárlás és a hozzászólásodban kapásból leírhatod a választ (szempontokként) azokra a kérdésekre is amit feltettem. (Csak hogy minden a maga helyén legyen a fórumon.)
daffs Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Hy nekem az a problémám h van 1 integrált videókártyám és most vettem egy másikat beleraktam és nem ismeri fel az xp,Valószínûleg összeakadtak.Segítsen valaki h lehetne mûködésbe hozni.már letöröltem az integrál programját meg minden de semmi pénzért nem akar mûködni.Segítségeteket elõre is kössssz.
arpsoft Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 daffs, egyszerre csak helyen kérdezzél, ha lehet! Köszi.
daffs Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Csak azért kérdeztem máshol mert sürgõs lett volna.De látom már letöröltétek .TE + ahelyett h segítenél... kösz szépen a sok segítséget.
Greene Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Én dobtam a kukába mert offtopic volt! Ha valaki tudja a választ a kérdésedre meg fogja írni sürgetés ide vagy oda... Egyébként meg Eremit már megírta, hogy a BIOS-ban tiltsd le az alaplapi videókártyát...
daffs Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Tudom, hogy megírta csak ott hol mert eddig a boot sorrenden kívül mást nem csináltam ott? És nem akarok valamit elrontani ezért kellene pontosabban hogy kell csinálni?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 TE + ahelyett h segítenél... Kösz szépen a sok segítséget. Úgy kapsz segítséget, ahogy írsz ...
norbertoooo Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Sziasztok nekem ugyanaz lenne a kérdésem mint daffnál hogy a bioszban hol lehet letiltani az integrált videokártyámat?
eremit Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Ahány BIOS - annyiféle helyen van, de az eltérések nem nagyok. Integrated Peripherals --> Onboard VGA Controller, vagy valami ilyesmi lehet. [Disabled]-re kell állítani. De! Ha nem vagy biztos benne, inkább kérj meg valakit, hogy segítsen, mert nagyon el is lehet rontani!
adam1991 Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Az integrált videókártyákhoz van valamilyen driver? Ha igen akkor hol?
ProFiler Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Milyen gyártó? (Egyébként megsúgom : a gyártó oldalán.) Ciao.
SkyNet Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 A gépben 256MB ram van és ebbõl 4MB-ot használ a VGA. Hogyan tudnám 4-rõl 64-re megnövelni? Néztem a BIOS-ban és a winXP-ben is, de sehol nem találtam. Lehet a 4MB a hibás abban, hogy nem tudok DVD filmet nézni PowerDVD-vel?
Gereby Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Pedig a Bios-ban van valahol. (Ha van.) Pontosan mik a géped adatai?
ProFiler Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 A BIOS-ban kell mindeképp lennie. Ha megmondod az alaplapod pontos típusát, akkor megnézem, hogy mi az a beállítás. Ciao.
SkyNet Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Asus P4S533-MX az alaplap, az integrált grafikus vezérlõ SiS 315 és ma mégegyszer alaposan megnéztem a BIOS-t és megtaláltam a beállítási lehetõséget. Most már 64MB-ot használ és lehet DVD filmet nézni vele. Viszont akadt egy másik problémám ezzel a rendszerrel. Feltelepítettem a Star Shine Legacy kisgyerekeknek való játékot. A követelmények között van hogy 32MB DirectX 9 kompatibilis videókártya kell minimum hozzá. A DirectX 9c telepítve van, de a játék indításakor az a következõ hibaüzenetet adja: "Error-Invalid DirectX 9 Device Make sure that your computer meets the system requirements" Nem tudok angolul, de jól gondolom, hogy a SiS 315 nem DirectX 9 kompatibilis? Ha egy megfelelõ kártyát teszek bele, akkor nem lesz gond a játékkal? Vagy rosszul gondolom és más a hiba?
Genius87 Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ha egy Directx 9-es kártyát teszel bele, menni fog a játék.
SkyNet Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Megvettem egy Sapphire Radeon 9550 256MB 128bit kártyát. A problémám az, hogy nem tudom hogyan kell az alaplapi vga-t letiltani. A videokártyám csak a driver felrakása után fog mûködni vagy a WinXp-vel alapszinten már mûködnie kellene? Ilyet találtam Onboard PCI IDE Enable - ez Both értékre volt állítva és én Disabledre állítottam, majd a monitort az alaplapi helyett a Sapphire kártyára dugtam, de nem volt kép. Valamit nem jól csináltam pedig ott kellene valahol megoldanom. Tehát a drivert még nem raktam fel az igaz, de a vga-t beszereltem és az alaplapit meg le kellene tiltanom. Segítséget kérek!!! Köszi elõre is.
SkyNet Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Igen a BIOSban kell de pontosan hogyan? Ezt nem tudom.
Gereby Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Nem jó helyen nézted, nem a PCI IDE. Olyat keress, hogy Onboard VGA, vagy integrited VGA vagy ilyesmit. Jahh és a VGA BIOS az legyen AGP-n!
SkyNet Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Tegnap sürgettek, mert mennem kellett máshova is és ez idegesített. Nem szeretem, ha sűrgetnek. Ma viszont egyedül voltam és ráértem, így 10 perc alatt meg is oldottam a dolgot. A BIOSban az Advanced - PCI Configurationba belépve a Primary VGA BIOSt AGP VGAra, az Onboard VGAt Disabledre állítottam. A monitort rádugtam a Sapphire kártyára, újra indítottam, driver telepítés (egyelőre a saját CD-ről) és kész is. De azért köszi nektek is a segítséget, ebben a témában különösen Gerebynek.
Recommended Posts