Egri Imre 0 Share Posted May 31, 2005 Sokan sokmindenre esküsznek. Kérlek, írd le, hogy neked mi jött be, milyen anyagokat (VHS, rongyolt öreg VHS, Hi8, stb.) és milyen beállításokkal, milyen konfigon (CPU, lapkakészlet, USB vezérlõ lapka) használod. Ebbõl mindannyian okulhatnánk, de legfõképpen az, aki vásárlás elõtt áll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted May 31, 2005 Az én birtokomban egy ADS Tech DVDXpress van. Ez ugye egy külsõ, USB-s digitalizáló, így az én ma már gyengének mondható (1.6GHz-es) konfigomon is teljesen jól mûködik, de gyakran használom apám gépén (AMD 64 bit, 3.2-es processzor). 8 Mb/sec-es adatátvitellel húzom be az anyagot, és igyekszem tömörítés nélkül DVD-re írni. Számítógépen elég fura a minõség, de kipróbáltam az asztali DVD-olvasómban. Ott a VHS-minõséget simán hozza, nagyon szép, tiszta képe van, élénk színekkel. Amirõl most beszélek, az egy tavaly õszi felvétel, alig néztem meg néhányszor. De nemrég írtam át DVD-re egy 1986-os (!) családi, házikamerás felvételt. A kép tûrhetõen tiszta, a színek nem villódznak (pedig általában ez szokott történni a régebbi anyagoknál), és a minõség megközelíti a szalagon levõ anyagét. Ennek alapján állítom, hogy nagyon sok múlik a videószalag minõségén, állapotán. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s@s 0 Share Posted May 31, 2005 Az én birtokomban egy ADS Tech DVDXpress van. Szia én érdeklõdni szeretnék az xpress-el kapcsolatban volt-e valamilyen probléma meg a hozzá tartozó capturewizardal azért kérdezem mert a múlt héten vettem 1 ilyent aztán digitalizálás alatt lefagy, de soha nem 1 helyen. Már 2 gépen kipróbáltam de ugyan az csinálja fagy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted May 31, 2005 Én két gépen ezeket használom 1-Terratec Cinergy600 tunerkártya WinDVR2 , Ulead progik a rögzítéshez XPProf , AMD2800 , 2- Ati9600 vivo-s kártya progik ugyanazok XPProf , AMD3200 Felvételi források 1- TV 2- Videómagnó 3- Kb 3-4 hónappal ezelõttig egy JVC VHS-C kamkorder , azóta Sony MiniDV Általában MPEG2-ben szoktam rögzíteni , kivéve amit a Sonyval veszek fel , ott DV. Szerkesztéshez Ulead Progikat használok. Szinte mindent DVD-re írok . Házi használatra ez nekem így tökéletesen megfelel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egri Imre 0 Author Share Posted May 31, 2005 Szia én érdeklõdni szeretnék az xpress-el kapcsolatban volt-e valamilyen probléma meg a hozzá tartozó capturewizardal azért kérdezem mert a múlt héten vettem 1 ilyent aztán digitalizálás alatt lefagy, de soha nem 1 helyen. Már 2 gépen kipróbáltam de ugyan az csinálja fagy. Kedves S@S! Sokat nyüstöltem az ADS Tech DVD Xpress-t, és nekem is sokszor fagyott. Ez nem a ráépített tömörítõ lapka hibája, hanem az USB 2.0 meghajtóprogramok és lapkák sara. Szerintem a következõkkel lehet javítani a helyzeten: - Intel platform: egy AOpen Intel 865PE chipes alaplappal használtam legutóbb és egyetlen egyszer sem fagyott le. Szándékosan az alaplapi Intel USB 2.0 vezérlõre csatlakoztattam, valószínûleg ezért. - Ha nem Inteles a gép, akkor kerüljük az amúgy kiváló Via és SiS lapkák köré épített USB kártyákat (vagy az alaplapi Via lapkás vezérlõt). Legjobb eredményt eddig egy NEC chipes PCI-USB2.0 adapterrel értem el. - Mivel az USB 1.1 specifikáció egyszerûbb és meghajtóprogramja kiforrottabb, ez egy jó közös nevezõ lehet. Külön kártyán még mindig kapható USB 1-es vezérlõ, ha az alaplapunkra integrált már 2.0-ás lenne. Ilyenkor csak 4 mbps-ig mehetünk el, de VHS-hez VBR-rel ez is kiváló. Sok sikert! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 31, 2005 Kérlek, írd le, hogy ... ... milyen konfigon (CPU, lapkakészlet, USB vezérlõ lapka) használod. Pinnalcle PCTV A régebbi AMD 1600+ Palomino procival is tökéletesen akadásmentesen tudtam rögzíteni szoftveresen MPG1/2 és DivX formátumba, nem kellett ezért külön hardveres digitalizálót vennem. Alaplap: Abit KX7-333 RAM: 2db Samsung 256MB 333MHz CPU: 2500+ Barton (jelenleg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blueeight 0 Share Posted May 31, 2005 Hello! Én Club 3D AtI Radeon 9200 VIVO-val szoktam digitalizálni. Intel P4 2.8Ghz HT. 865PE lapka Programnak az Ulead DVD Movie Factory 3-at vagy a Nero épp aktuális változatát használom. VHS-rõl VCD felbontásban digitalizálok és úgy is írom ki DVD-re. Divx-ben vagy Xvid-ben sosem sikerült kifogástalanul digitalizálnom. Hiába állítottama minõséget magasra mindig voltak eldobált frame-ek. Blue8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
s@s 0 Share Posted May 31, 2005 Sokat nyüstöltem az ADS Tech DVD Xpress-t, és nekem is sokszor fagyott. Ez nem a ráépített tömörítõ lapka hibája, hanem az USB 2.0 meghajtóprogramok és lapkák sara. Köszönöm gyors válaszod én is a usb-re gondoltam az alaplapom 1 asus P4 SDX sis lapkával usb 1.1 az alaplapon direkt ezért vettem usb2.0 PCI kártyát ez VIA-s. Megpróbálom az alaplapi 1.1-esel. még 1 kérdés lehet-e köze a fagyáshoz a szalagon lévõ szüneteknek(két felvétel közti rész? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 1, 2005 Én digitalizálásra külön kártyát vettem. Van PCTV-m is (ez jó webkamerának is!), meg VIVO-s ATI-m is (ezzel jó MPEG2-ket lehetett behúzni), de a digitkártya az isten. DC30+ a neve és drivert is külön kellett vásároljak hozzá, meg vannak vele emiatt kisebb gondok is, de a képminõsége tényleg gyönyörû. Pinnacle Studioval szoktam digizni vele és még a 768x576-os felbontású DivX is gyönyörû lesz, szinte kockamentes. És még csak félgõzzel megy a kártya, mert kevés a helyem. Ez MJPEG-be digizik, ami már ritka dolog. Fájna a szívem, ha valami baja lenne, mert már régi kártya, és csak használtan lehet kapni. Az ára még így is 15-20 ezer között mozog, újonnan Adobe Premierrel 160-ba került még úgy 98 táján... Ebben van szinkronizáló is, tehát a hang és a kép tuti nem csúszik el, hiába külön jut a gépbe a kettõ. Csak ajánlani tudom, de mint írtam: a beállítással lehetnek gondok elsõre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egri Imre 0 Author Share Posted June 2, 2005 Köszönöm gyors válaszod én is a usb-re gondoltam az alaplapom 1 asus P4 SDX sis lapkával usb 1.1 az alaplapon direkt ezért vettem usb2.0 PCI kártyát ez VIA-s. Megpróbálom az alaplapi 1.1-esel. még 1 kérdés lehet-e köze a fagyáshoz a szalagon lévõ szüneteknek(két felvétel közti rész? Nekem nem okoztak fagyást a felvételben lévõ szünetek, villódzások, rendszertelen idõpontban dobta el a kanalat a készülék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted June 3, 2005 Én egy már több mint 2 éves ati 64mb ddr vivo kártyát használok e célra (abit st6, 512Mb sd, 2*40Gb 7200 maxtor, 1,3 GHz tualatin, SB audigy). 720*576-os mpg2-ben 7-8000-es konstans bitrátával gond nélkül (hangelcsúszás, képkocka dobás) dolgozik. Variable vagy kisebb bitrátát használva, ami nagyobb mértékû tömörítést használ, nálam már képkocka dobálás fordulna elõ (1-10 %-ot szokott jelezni). Egyébként VHS-hez a fél felbontás is elég lenne, de az asztali lejátszó talán a szabványt jobban szreretik. Nagyon régi kazettánál fordult elõ olyan mintha másolásvédett lenne (kép villog néha), ezen egy jó régi lejátszó szokott segíteni. Most már ritkábban digizek, mivel több mint egy éve Mini DV-vel készítem a felvételeket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AWE 0 Share Posted July 26, 2005 Üdv Van egy jó hírem és egy rossz. ROSSZ: Amivel kezdtem a digitalizálást: ABIT BH7 alalap IP 2.4GHz 533MHz CPU 1GB DDR 80 GB Segate Barracuda (op.rendszer) 120 GB Segate Barracuda (capture) SB 1024 hangkártya STUDIO AV/DV Digitalizáló panel + hozzávaló STUDIO 9 + progi Hibák: A hang elcsúszott és a program a STUDIO + megvásárlása után a progi fagyott és a legváratlanabb idõben kilépett és kiszedte magát a RAM-ból. Az összes létezõ patch feltétele után sem volt jó. Az AXICO helpdeskje magasan lesajnálta a problémámat, válaszra sem méltatott. Én nem hagytam annyiban mert szerettem volna dolgozni és nem hittem hogy nincs megoldás. JÓ : Komlett csere ASUS P4P800 SE alapllap IP 3 GHz 800 MHz CPU 2 X 512 A-DATA DDR A többi a régi konfig. A digitalizálást az alalappal adott digitalizáló szoftverrel végzem. Ha menüt szeretnék akkor azt a STUDIO 9-el szerkesztem NINCS (EGYÁLTALÁN !!!) HANGELCSÚSZÁS. NE FAGY A STUDIO 9+ NEM LÉP KI A PROGRAM Gyönyörûen digitalizálok vele non stop 12 órákat is VHS-rõl DVD formátumban. Tudom hogy a VHS minõség messze áll a DVD felbontástól de kipróbáltam nem romlott a minõség ha DVD captur-et állítottam be . A hardver meg 20-30% CPU terhelés mellett röhögve frame dobás nélkül (még a szinkronhibás szalagokkal is) tette a dolgát. Az AXICÓ-nak meg "köszönöm" a segítséget, hogy csak úgy törték magukat a nálluk vásárolt harver utánélete miatt. ÜDV minden digizõnek jó nyaralást AWE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted July 27, 2005 Most akkor írhatom azt, hogy videót szerkeszteni csak megbízható hardverrel lehet? Mert a Studio nekem sem okoz problémát (bár a DC30 miatt vannak néha gondok, de az nem a Studio hibája). A titok a megbízható alaplap és RAM. A Studio meg fõleg kényes a hardverre és a memóriára, tehát erre oda kell figyelni, ha gondok vannak vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mézga Aladár 0 Share Posted August 9, 2005 Üdvözlök mindenkit. A problémam hogy a hozzászólásokban nem említik a dv-avi felvételeket. Tapasztalatom szerint a félképes anyagokat ezek az eszközök nem megfelelõen kezelik. Kipróbáltam az alábbi vasakat:PCTV,Asus radeon 9600xt vivo. Nálam sok próba után a Canopus ADVC-50-es kártya vált be. UI: Az is probléma szerintem ha egy eszköz szoftwer függõ, progi,drive. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted August 9, 2005 Most nem értem: a PCTV-vel és a VIVO-s ATI-val akartál felvenni DV-AVI-ba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mézga Aladár 0 Share Posted August 10, 2005 Igen mert vágni akartam. A PCTV Vision nálam levõ verziója beépitetten támogatja a dv-avi, mpg1, mpg2 rögzítést. A radeont pedig a mainconcept mpeg encoder 1.42 verzió capture moduljával használtam. Ebben benne van a mainconcept dv codec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted August 10, 2005 Így már értem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts