Chabi1 0 Share Posted May 31, 2005 >> ATI CrossFire << Érdekes Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted May 31, 2005 Meglátjuk. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Author Share Posted May 31, 2005 Különösen az tetszik benne hogy nem kell optimalizálni az alakalmazásokhoz/játékokhoz a drivereket külön. Bár az hogy külön egy CrossFire kártya kell a mûködtetéshez nem pedig egy másik normál kártya az nem tetszik benne. De a végeredmény a lényeg Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted June 2, 2005 Meglátjuk. Hát itt az elsõ eredmény! Új világcsúcs 3DMark-ban! Új ATI CrossFire világcsúcs Ez elég hathatós válasz volt az SLI-re! :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 2, 2005 Szép teljesítmény. Na most már tényleg ki is növik a 3D Mark 2005-öt is ezek a kártyák. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted June 2, 2005 ATI! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted June 2, 2005 Én is örültem, aztán megláttam ezt! Jól látható a dual 6800-as kártyán az SLI csatlakozó! Mi vár még ránk? A cikk: Négy GPU SLI-ben? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Author Share Posted June 2, 2005 Elolvastam a cikket. ...Azt nem tudni milyen alaplap fogja ezt támogatni, ha egyáltalán képes lesz SLI-ben dual GPUt... Valószínû õk nem járnak ide a PCW fórumra, mert akkor látták volna azt az alaplapot amit betettem a különleges eszközök címû topikba. ( 4db egymagos, vagy 2db dual-magos videokártyát lehet bele tenni...) Szép teljesítmény. Na most már tényleg ki is növik a 3D Mark 2005-öt is ezek a kártyák. Kár hogy az ATI Crossfire csak D3D-ben tudja a többkártyás üzemmódot. (egyenlõre... ?) Az nVidia SLI pedig OpenGL alatt is, mert a professzionális Quadro kártyák is tudnak SLI-ben mûködni. 3Dmark2005 Mi az Jaaa csak egy 32bit-es benchmark... Kinövik Mert az új generációs VGA kártyák csak most fognak megjelenni. A 3Dmark2005 nem is tudott PS/VS 3.0-t megjeleníteni, mert minden teszt lefutott PS/VS 2.0-s kártyával is. Lehet hogy brutális gép kell hozzá, de technologiailag kicsit le volt maradva a megjelenítésben. Itt most nem a polygon számra gondolok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted June 4, 2005 Újabb hír a Crossfire-rõl: ProHardver.hu - CrossFire nem csak ATI chipsetes alaplapokon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Author Share Posted June 12, 2005 Az ATI képviselõje a német lapnak elmondta, hogy elvileg az NVIDIA SLI-hez tervezett lapokon is üzemképes a CrossFire, azonban gyári tesztek hiányában nem tudják garantálni a hibamentes mûködést. Gyakorlatilag: >> Az SLI is fejlõdik << Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 3, 2005 Nagyot fog bukni az Ati a Crossfire-rel - ezt már elõre látom. Most kiadtak egy új chipkészletet, ami támogatja az ilyen kártyákat, hogy ezzel építsenek a gyártók új alaplapokat. Csakhogy a chipkészlet felszerelése még az nForce2 szintjét sem éri el. A kártyák külsõ összekötése is nevetséges. Kapásból minõségromlással számolhatunk - már csak emiatt is. Arra kell még figyelni, hogy ugyanolyan GPU-jú kártyát kell párban összekötni, de az sem mindegy, hogy mit. Egyszer kell egy sima Radeon X-es kártya (pl. X800XT), másodkártyaként pedig csak X800XT Crossfire lehet, ami pedig jóval drágább. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Author Share Posted July 6, 2005 Még annyit hozzátennék ehhez, hogy a Crossfire kártya alapból 12 pixel pipeline-nel rendelkezik. Ha mellé kötsz egy 16 pipe-s kártyát, hogy azzal használd, akkor azon is csak 12 pipe lesz aktív a Crossfire üzemmódban. Azért nem kell szerintem temetni a CrossFire-t . Az X850XT PE a 16pixel pipe-vel 8.64Gp/s pixel fillrate, 6vertex shader (810M v/s) és 1180Mhz-es RAM-mal 37.8GB/s adatátvitel. A GF7800GTX a 24pixel pipe-vel 10.32Gp/s pixel fillrate, 8vertex shader (860M v/s) és 1200MHz-es RAM-mal 38.4GB/s adatátvitel. Hiába 50%-al több a pixel pipe a 7800GTX-en, ha a teljesítménye "csak" 19.5%-al nagyobb (+1.68Gp/s) az X850XT PE-nél. A 7800GTX-en 33%-al több vertex shader az X850XT PE-nél, miközben ennek a teljesítménye csak 6%-al nagyobb (+50M v/s) az X850XT PE-nél. Ezeket az adatokat a hvatalos oldalakról szedtem össze. Bárki utána nézhet. www.nvidia.com www.ati.com És még az ATI ki sem dobta a következõ generációs lapkát... ui.: ezt még júli 6-án kezdtem el írni most már júli 7 van. >> ATI R520 FUDO specifikációk << A tegnapi (júli 6) napon jelentették be 22.10-kor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attika80 0 Share Posted July 7, 2005 Sziasztok. Akkor végül is a Crossfire, csak Ati chipset-es lapokon fog menni? Nem úgy volt, hogy menni fog máson is? De igazából mindegy eddig Ati kártyáim voltak, most kipróbálom az nVidiát. UI: Prof, nem akarok pofátlan lenni, de az aláírásomba is tudnál rakni ékezeteket? Köszi 1000 hála ha javítod. Byez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted July 7, 2005 Nos van egy jó hír azoknak is akik mindenképpen ATI kártyát szeretnének, de az NVIDIA húzása az SLI-vel arcon csapta õket. Az ATI most elõrukkolt a válaszcsapással, egy új technológiával melynek a neve : ATI CrossFire. A Megoldás lényege, hogy két PCIe-s ATI kártyát lehet vele Duóban használni. Üröm az örömben, hogy ez egyelõre csak az X800-as és a X850-es kártyákat érinti. A Két Radeont két külsõ,külön DVI kábel köti össze. Elkerülendõ a minõségromlást. A dolog érdekessége, hogy amig az SLI-nél szükséges, hogy a komolya drivertámogatás jelenléte a technológia kihasználásához, itt errõl szósincs. MInden 3D-s applications-al, legyen az OpenGL vagy D3D alapú együtt müködik. Viszont van egy hátránya is, hogy jelenleg csak az ATI Express 200 CrossFire alaplapokkal müködik, mely jelenleg még messze nem olyan népszerû, populáris mint a NForce 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 7, 2005 Üröm az örömben, hogy ez egyelõre csak az X800-as és a X850-es kártyákat érinti. Azok közül is csak az egyik lehet "hagyományos" PCI-Expresses, a másiknak CrossFire változatúnak kell lennie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 7, 2005 @ attika80: Chipkészletek: RX480 (északi) - stabilitási problémák, kegyetlen lassú USB és PCI adatátvitel RS480 (északi) - stabilitási és teljesítménybeli problémák SB450 (déli) - spártai felszereltség (nincs SATAII, gigabit LAN, tûzfal, stb.) Az aláírásodat javítottam. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 7, 2005 Akkor végül is a Crossfire, csak Ati chipset-es lapokon fog menni? Nem úgy volt, hogy menni fog máson is? Elég nagy valószínûséggel fog majd menni az új Intel-chipsetes alaplapokon is... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted July 7, 2005 Üröm az örömben, hogy ez egyelõre csak az X800-as és a X850-es kártyákat érinti. Azok közül is csak az egyik lehet "hagyományos" PCI-Expresses, a másiknak CrossFire változatúnak kell lennie... Tehát akkor ha az egyik hagyományos PCIe-s a másik meg CrossFire-es, akko nem olyan a dolog mint az SLI esetében, mert a két kártya olyan mintha ikrek lennének. Felvetõdött bennem a kérdés, hogy ha van külön csak magában egy CrossFire-s kártyád, akkor az magában megy e, vagy pedig ez amolyan "kiegészítõ" kártya a hagyományos PCIe-s hez ? A másik dolog. Az addig elfogadható, hogy nekem pl azért kell vennem új alaplapot meg procit, mert a PCIe hiányzik a gépembõl, de... az már mégis szörnyû. hogy ezekkel a nem szabványosított technológiákkal abba az irányba viszik el az informatikát, amelybe a processzorok esetében. Tehát régen intel amd, egyaránt használható volt egy alaplapban, szépen lassan háborogva megszokta a nép, hogy ez bizony már nincs így - ez úgy 1998-99 környékén volt ha jól emlékszem. Most 205 van, és kezdünk ott tartani, hogyha már meglenne az új 64 bites ASUS-om, nem tudnám beletenni az ATI-t, mert hát NForce-os. Ergo cserélhetném az alaplapot újra. Szóval mostmár lassan VGA-hoz is kell igazítani a dolgot- Mondjuk Öröm az ürömben, hogy ez a X800 és X850 egy maga drágább ha jól tudom, mint egy SLI-s 6600 GT Duo Szóval úgysem vennék ilyet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 7, 2005 És mint fentebb is írtam - a jelenlegi chipkészletekkel hatalmas problémái vannak. Az Ati - ki merem mondani - még nem tud chipkészletet gyártani. Ezt Jens Neuschäfer (nVidia) is mondta - hogy azok foglalkoznak a chipkészletek gyártásával, akik ezidáig kizárólag grafikus chipeken tevékenykedtek. Külsõ segítség nélkül evidens, hogy nem is fognak érteni hozzá. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 7, 2005 Viszont az ATI és az Intel eléggé jóban vannak, és az Intel -ki hinné - tud chipkészletet gyártani... Hangsúlyozom, egyelõre csak fikció, hogy az Intel 945P/955X alaplapok fogják támogatni a CrossFire-t, de egyáltalán nem elképzelhetetlen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GoodSpeed Share Posted July 7, 2005 És mint fentebb is írtam - a jelenlegi chipkészletekkel hatalmas problémái vannak. Az Ati - ki merem mondani - még nem tud chipkészletet gyártani. Ezt Jens Neuschäfer (nVidia) is mondta - hogy azok foglalkoznak a chipkészletek gyártásával, akik ezidáig kizárólag grafikus chipeken tevékenykedtek. Külsõ segítség nélkül evidens, hogy nem is fognak érteni hozzá. Mondjuk az Nvidia "kifejezetten elfogulatlan" álláspontot képvisel a kérdésben Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 7, 2005 Ebben nem is vagyok olyan biztos. Az Ati szakembere meg csak terelt, amikor kérdezték a riportban. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 7, 2005 Mondjuk az Nvidia "kifejezetten elfogulatlan" álláspontot képvisel a kérdésben Ez nekem is az eszembe jutott, hogy Neuschäfer úr nem biztos, hogy pártatlan véleményt fogalmaz meg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 11, 2005 És tényleg értelmetlen a Crossfire! Teljesen felesleges drágán Crossfire kártyákat venni, ugyanis szoftveresen hackelve két "sima" Ati kártya is összeköthetõ. Teljesen azonos, vagy akár kicsit jobb sebesség is elérhetõ, mint a két különbözõ kártyával! Info Update Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Author Share Posted July 12, 2005 És ezt magyarul ? Pl.: idézd be fordítással... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts