Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Panasonic NV-GS 17 kamera felvétel PC-re töltése

Tsaby

Recommended Posts

Tsaby

Kérlek segítsetek !

Most vásároltam a fenti típusú kamerát, szoftver nem járt hozzá.

Megróbáltam USB-n keresztül a felvételeket gépre tölteni, de nem sikerült.

Kérlek segítsetek ( turista vagyok a pályán ) hogyan, mivel, milyen módon lehet ezt megtenni.

Elõre is köszönöm.

Tsaby

Ja, és mégegy

Webkameraként hogy mûködik ?

nascar

Hibás a szám! Mert a kamerád NV-GS17 :!:

Megnéztem a neten a technikai leírását, ezek szerint van rajta FireWire (IEEE 1394) kimenet (bemenet nincs), tehát semmi más dolgod nincs mint venni egy FireWire kártyát a számítógépedbe, és egy szoftver segítségével ezen a kártyán keresztül, már le fogod tudni a gépedre letölteni a felvett képet.

Szoftverek pl., a teljesség igénye nélkül: WinDVD Creator, Ulead VideoStudio, Nero stb., stb..

Persze kell még egy FireWire kábel is a kamera, és a FW kártya összekötéséhez, ezért érdemes szettet venni, amely tartalmaz: 1 db FireWire kártyát + 1 db kábelt + 1 db szoftvert (általában Ulead VideoStudio), ez kb. 5000 Ft. Ne vegyél drágábban, mert fölösleges! ;)

Én ITT vettem, de természetesen kapsz máshol is!

A webkamerás játékot meg, szerintem olvasd el a kézikönyvbõl! :P

nagyjani

Ha USB-n keresztül csatlakoztatod, és felvétel módba állítod át kell állnia webcam módba.

sosó

Üdv.

Egy hasonló kamerával és is próbálkoztam. / NVGS 11 típusú/

Van ugye rajta Svideó, a/v, usb és dv kimenet.

Én az elõbbi három kimenettel próbálkoztam, mert még nem szántam rá magam

firewire kártya + kábel vételére.

az svideó és az a/v kimenetnél a TV kártyámba kötöttem, illetve a hangot a hangkártyába, és a kártyához kapott Intervideó windvr-rel csináltam a felvételt.

Sajnos a átvett film, ha jelentõs mozgás van a képben, " beblokkosodik ".

Ez nincs, ha videómagnó az adó szerkezett. Szerintem azért, mert a kamkorder igaz hogy szallagra, de digitálisan veszi az anyagot, és ezen eszközök sávszélessége kicsi ehhez az akcióhoz, mivel hogy analógok, így minõségromlás van.

Videónál meg nincs mibõl romlani az anyagnak.

Az USB-s átvételnél csak SP2-vel fog mûködni, én a movie maker 2-vel próbálkoztam. Az eredmény ugyanaz mint fentebb.

Viszont a webkamera nem jött össze, USB-n, kameraként rendesen funkcionál, de az msn messengeren keresztül a képet nemadja ki, csak feketeség van. Bár ez lehet hogy csak egyedi probléma. Ellenben a tv-kártya s-videó bemenetére kötve müködik a webkamera webkameraként is. / ezt jól megmondtam /

Tehát szerintem vegyél egy ferewire kártyát, és kábelt, ha jóminõségben akarod az anyagot a gépedre átszedni.

nagyjani
Tehát szerintem vegyél egy firewire kártyát, és kábelt, ha jóminõségben akarod az anyagot a gépedre átszedni.

Mert különben miért is a DV kamera? Éppen azt a sok jó tulajdonsága veszik el, amiért kiadtatok +100 ezer Ft-ot.

• 3 years later...
klea

Sziasztok!

Légyszíves, tudnátok segíteni.

Nekem egy GR DVL 150 Samsung kamerám van. Nem tudjátok, hogy csak firewire módszerrrel lehet csatlakoztatni PC-hez? Vagy máshogy is lehet. Úgy értelmeztem, hogy csak firewire módszerrel lehet.

Nagyon köszönöm a segítséget.