vasonyg 0 Share Posted May 27, 2005 Outlook 2000 EN -el van gondom. Mivel emaileket odahaza és a munkahelyemen is használom, azt gondoltam, hogy a program lehetne a gépeken, de az outlook. pst-t cipelném a pendrivon. Az ötlet elvileg jó, de nehezen müködik. (PMMailben müködött!!) Mindkét helyrõl tudok emailt fogadni és küldeni, de a contact listem nem müködik egyik helyen sem, s az otthoni gépemen valamiért kétszer nyitja meg a personal folderben az outlook . pst-t. Találtam egy cikket ezzel kapcsolatban az office cikkek között, de a control panel /mail-ben egy olyan gombot emlit, ami nálam nem lelehetõ fel. Kinek van esetleg ötlete? Greg Link to comment Share on other sites More sharing options...
csum-pi 0 Share Posted June 5, 2005 Bocsáss meg, de ez egy kicsit zavaros... te a leveleidet akarod hurcipálni a OE-nak, vagy a beállításaidat? (Lehet, hogy nekem nehéz a felfogásom, de konkrétabban írd le, Légy szíves... ). Ha a leveleidet akarod hordozni, akkor van egy megoldás, amivel még a PenDrive-ra sincs szükséged, csak akkor, hogyha olyan e-mail szolgáltatónál vagy, aki nem ad sok helyet a leveleid tárolására.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted June 6, 2005 Ajánlom a MailWarriort ( http://www.kaufmansoft.com ), free, kb. 1 MB (levelek nélkül), könnyen konfigurálható, tehát bármilyen meghajtónak látszik a PenDrive, rendesen fog mûködni. Max. az SMTP-kiszolgálót kell beállítanod arra, ahol éppen vagy. Én évek óta tartok egyet PenDrive-on, és bárhol (internet-kávézó, könyvtár, stb.) le tudom szedni a leveleimet. Ja, mindenesetre úgy állítottam be, hogy fenn hagyjon egy másolatot a szerveren, hogy az otthoni fõ levelezõ denevérem is elérje õket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasonyg 0 Author Share Posted July 12, 2005 Bocsáss meg, de ez egy kicsit zavaros... te a leveleidet akarod hurcipálni a OE-nak, vagy a beállításaidat? (Lehet, hogy nekem nehéz a felfogásom, de konkrétabban írd le, Légy szíves... ). Ha a leveleidet akarod hordozni, akkor van egy megoldás, amivel még a PenDrive-ra sincs szükséged, csak akkor, hogyha olyan e-mail szolgáltatónál vagy, aki nem ad sok helyet a leveleid tárolására.... Szabiról megjõve most látom kérdésed. A probléma mégegyszer, remélem most már világosabb lesz. 3 PC-m van, munkahely, otthon, s a tanyán . Legfontosabb dolgaimat mind a pendrivom-on tárolom, munka, hobby és emailek. A korábbi PMMail-es levelezõ rendszeremen megoldható volt, hogy a PMMAIL programot mindhárom gépen letelepítettem, s a shortcut propertiesben, a start in-ben a pendrive betüjelet és a útvonalat adtam meg. Rákattintva a program ikonra ez automatikusan megnyitotta a pendrivon lévõ PMMail foldereket inbox, outbox, sent folders stb. ( Az outlookra azért tértem át, mert a PMMail fejlesztéssel 2000-ben leálltak, s a nagy állományok miatt akadt.) Az outlook sajnos mindent egy fájlban tárol, contact listek, folderek, ez egy*. pst file. Hiába tettem ezt rá a pendrive-ba és irtam be a startt in-be a pendrivos cimét, nem jól müködik. Ha valahol megnyitom, kinyilik, de nem hozza azokat a leveleket, melyet máshol már egyszer megnyitottam. ( A serveren nem hagynám -bár ez segítene - mégsem, biztonsági okokból. ) Ha van ötleted megköszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 876 Share Posted July 12, 2005 Sajnos már nem emlékszem a 2000-esre, és egy csomó dolgot megváltoztattak azóta. Elmondom hogy kell, aztán vagy összejön, vagy nem. Indítsd el az Outlookot, és nyisd meg a pendrive-ról a PST-t. Kattintsál az egér jobb gombjával a fõmappán (Személyes mappák), és válaszd ki a Tulajdonságokat. Kattints a jobb alsó Speciális (2003-ban: Irányított gombra). Nevezd át a fõmappát mondjuk Személyes mappák 2005-nek. Ok, ok. Nyisd meg az Eszközök --> E-mail fiókok panelt. A lényeg, hogy azt a beállítást keressük, ahol azt lehet megmondani az Outlooknak, hogy hova töltse le a leveleket. Ez a 2003-ban a Létezõ e-mail fiókok megjelenítése.... kezdetû sort kiválasztva, majd a Tovább gombra kattintva érhetõ el, és úgy hívják, hogy Új levelek kézbesítése az alábbi helyre. A listából válaszd ki az elõbb átnevezett Személyes Mappák 2005-öt. Ok, ok. Lépj ki az Outlookból (erre figyelmeztet is), indítsd el újra. Most már a te mappád lesz az alapértelmezett, ez kerül felülre a mappalistában. A másik Személyes Mappákat bezárhatod. A címzetteket a 2003-asban úgy kell beizzítani, hogy átlépsz Névjegyek módba, majd a bal oldali mappa listában jobb gombbal rákattintasz egy adott névjegy mappára (ha több is van, nálam 4), és kiválasztod az Adatlap menüpontot. A megjelenõ panelen az Outlook címjegyzékben be kell pipálni a Megjelenítés elektronikus levelezés címjegyzékeként kockát. Ennyi. Ha jól emlékszem, Outlook 2000-ben minden jóval bonyolultabb, de alapjában véve ugyanezeket kell megcsinálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts