web 0 Share Posted May 25, 2005 Hali! Az lenne a probléma, hogy vannak kazettáim amit digitalizálni szeretnék, de nem tudok jó minõségbe rögzíteni csak 720*480-ban van a max, vivós a videó kártyám és akor milyen progival lehetne szép minõségbe rögzíteni, és egy fontos adat, hogy ne legyen nagy kapacitásra a videó a gépen mert nekem egy órás film 15GB lett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2005 15 GB még egész jó. Az a kérdés miben akarod tárolni a végeredményt? Ha DVD-n akkor mpeg2-be ajánlatos rögzíteni, már ha a hardver bírja, és abból már egyszerûen készíthetõ DVD. Ha AVI-ban akkor talán AVI-ba érdemesebb mondjuk MJPEG kodekkel, de akkor a helyigénye s nagyobb lesz. 720x480 pedig több mint elég VHS-re a végeredményt pedig lehet, nyugodtan kisebb formátumban is tárolni, nem fog minõségromlást okozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 2, 2005 Nekem az a problémám, hogy kaptam vagy 10 videókazit, hogy csináljak belõlük DVD-t, vagy AVI-t. A gond az, hogy ezek a mûsorok 1988-1991 közötti tv-bõl felvett dolgok, és sajnos akkor még MESECAM-ban sugárzott az MTV. A gond az, hogy hiába állítom át a videót, és a VIVO-s kártyámat is ( Videón van MESECAM beállítás, a kártyán csak SECAM BG és SECAM DK van), a kép fekete-fehér marad, néha pár másodpercre visszajönnek a színek. Ha a videót a TV-n nézem, akkor a színek rendben bejönnek. Arra gondoltam, hogy az átalakítók miatt (A videónak Euroscart kimenete van, ebbõl Svideóként megy a kártyába). A kártyához viszont adtak egy adaptert, amin van composit be/kimenet, és Svideo be/kimenet, ebbe kötöttem be az Svideo jelet. Nem lehet valahogy felerõsíteni a jelet? Az átalakítókat nem lehet mellõzni, mert a videón csak euroscart van, a kártyának nincs svideo bemenete van (ASUS Ati Radeon 9600XT VIVO). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 2, 2005 Nem olcsóbb és egyszerûbb esetleg ezt egy cégre bízni? http://www.duborg.hu/video_h.htm Esetleg még ez is hasznos lehet: http://www.videointerchange.com/pal_secam_conversions.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 2, 2005 Megnéztem a honlapot, de elég drágán dolgoznak, jobb lenne mégis házilag megoldani. Valahogy biztos lehetséges. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted June 3, 2005 Az adók secam, vagy pal formátumban sugároztak, a magyarok ebbõl a secam-ot használták. Maga a videó tárolta un. mesecam formátumban (a secam rendszerû adást, a pal-t azt hagyta). Ez egyébként inkább a pal rendszerhez áll közelebb ha jól tudom. Az a lényeg, hogy ezt pal formátumban küldi a kimenetre, tehát azt állítsd a videokártyán. Nekem is vannak még ilyen videóval (akai) készített felvételeim, amiket a panasonic pal rendszerû video gond nélkül lejátszik, és jól digitalizálható (ati 64mb ddr vivo). Azért az átalakítókról annyit mondanék, hogy az svideo jel tûri a legkevésbé, tehát ha nincs a másik oldalon is olyan, akkor érdemes rca-t esetleg scart-rca kombinációt használni, max 1,5m-es kábellel (hosszabb csak spec és drága kábellel szokott mûködni). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 3, 2005 Próbáltam én PAL-ra állítani, de akkor is fekete-fehér a mûsor és szivárvány színû csíkok vannka benne. Szerintem a Videó (szintén Akai) a kimeneten rendes SECAM jelet csinál, a MESECAM-ból. RCA kábellel ugyanaz a probléma, próbáltam. Esetleg még megpróbálom majd a Thomson videóval, de szerintem az is SECAM-ot küld, mert a menüben kell beállítani a MESECAM lejátszást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted June 3, 2005 Ja még pont azt akartam ajánlani, hogy másik videoval kellene próbálni egyet. Egyébként régi kazettával jártam úgy, hogy ilyesmit produkált, mert annyira lemágnesezõdött az idõk során. Talán a video csere segít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 3, 2005 Még annyit kérdeznék, hogy a videójel felerõsítésére, tényleg nincs semmilyen házi módszer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted June 4, 2005 Nagyobb távolságok áthidalásánál szoktak használni, biztos hogy létezik mert már hallottam ilyesmirõr, csak nekem még nem volt szükséges, ezért nem nagyon figyelgettem a témát. Ha addig nem tud senki jobbat, akkor jövõ héten rákérdezek egy ismerõs mikroelektr. boltjában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheater 0 Share Posted June 4, 2005 Nekem sajnos nem VIVO-s kártyám van, és szeretném megkérdezni, hogy azzal lehet-e videokaziról rögzíteni adást? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 4, 2005 Igen, mert tartalmaz egy tuner részt is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheater 0 Share Posted June 4, 2005 Akkor a második kérdésem, az hogy hogyan tudom véghez vinni a rögzítést ??? Van S-Video kábelem, azon a képet át tudnám "vinni" a TV-bõl, de a hangot hogyan tudnám ??? Meg milyen programot kellene használni ehhez a mûvelethez ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 4, 2005 Hangot a videó kimenetérõl le tudod venni. Euroscart csati biztos van rajta, ahhoz lehet kapni átalakítót. A hangot egy sima RCA kábelen keresztül, rákötöd a hangkártyád line-in bemenetére. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted June 4, 2005 Nekem sajnos nem VIVO-s kártyám van, és szeretném megkérdezni, hogy azzal lehet-e videokaziról rögzíteni adást? Ha csak Video-Out van a videokártyán, azzal nem tudsz rögzíteni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 4, 2005 Próbáltam rákérdezni a helyi boltokban, de ilyen erõsítõrõl nem tudnak, de névre szólóan tudnak rendelni. Ha valaki tud ilyenrõl, megköszönném, ha a gyártót és a típust megadná, és, hogy kb. mennyibe kerül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
web 0 Author Share Posted June 5, 2005 Nem tudodm, hogy mennyire jó, de én azt csinálom, hogy, mivel a fényképezõ gépem csak max 640x480 ban tudd felvenni videót kénytelen voltam a videó magnót célba venni és azzal felvenni, és lám jó minõségú a videó film és a zoomot is lehet használni nem, mint a gép videó nál. De a kérdés. Ez a gépnek jót tesz? Az állandó mükõdés? És létezik kissebb picike, akus videó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted June 5, 2005 Nem rossz ötlet Akkus videóról nem tudok, be létezik 12V-ról mûködõ kocsiba való videó, talán azzal már lehet kezdeni valamit, de szerintem videóból nem érdemes hordozhatót gyártani, mert a VHS kazetta miatt nem lehet kicsire csinálni. A gépnek biztos nem árt, ha állandóan be van kapcsolva, max. hamar lemerülnek az elemek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts