Jump to content
GSForum - Segélyvonal

GreaseMonkey

Ajnász

Recommended Posts

Ajnász

Üdv mindenkinek.

Hirtelen gondban voltam, mert nem tudtam, hogy hová is írjam a mondandóm, így készítettem egy topicot, melybe árnyaltan beleágyazom a kívánt részt. :upsz:

Szóval, van ez az extension mozilla firefoxhoz, aminek neve greasemonkey. Nem túl nagy a mérete, azonban annál több dologra lehet felhasznláni. Fejlesztõi arra találták ki, hogy egyes oldalakra saját saját scriptet eröltessünk rá, ezzel akár gyökeresen megváltoztatva annak viselkedését. Ilyen scriptet bárki készíthet, aki ért egy kicsit a javascripthez, ha meg nem ért, akkor felhasználhatja mások scriptjeit.

A fórumon többször olvastam, hogy a linkek színeivel gondjaik vannak. Nos, ennek kiküszöbölésére készítettem egy tényleg rövid kis scriptet greasemonkeyhoz. A script csupán annyit csinál, hogy átszínezi a hozzászólásokban található linkeket. A script feltelepítéséhez szükség van a greasemonkey extensionre, amit a fenti linkrõl lehet telepíteni. Ezután katt a script linkjére, majd tools/install user script. A script beállít mindent szépen, okosan. Település után a fórumban a hozzászólásokban található linkek színei ezután rózsaszínre változnak, aminek köszönhetõen igencsak feltûnõ jelenséggé válnak. :)

Aki valami normálisabb, a fórumba jobban illõ stílust akar beállítani, annak annyi a teendõje, hogy tools/manage user scripts, itt kijelölli a pcw color link menüt, majd edit gombbal szerkeszti. Na ez az, ami nálam nem mûködik, ezért inkább a c:\Documents and Settings\***\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\*** \extensions\{e4a8a97b-f2ed-450b-b12d-ee082ba24781}\ chrome\greasemonkey\content\scripts\ könyvtárban megtalálható pcwcolorlink.user.js fájl szerkesztését ajánlom. Ebben a fájlban a var post_link_style="color: #f0f;"; sorban a #f0f értékét kell beállítani a kívánt színre (hexában).

További hasznos scriptek: http://dunck.us/collab/GreaseMonkeyUserScripts

Ezek után kérdés még, hogy miért szeretem a foxit? Hiszen az oldalak úgy táncolnak, ahogy én fütyülök. :D

benkovics

Bravo!

Ajni, hogy Te miket megtalálsz! Nem semmi!

Ez plussz pont, a Foxinak! :D:D:D

Ajnász

Üdv megint. Kicsit módosítottam a scriptet, új nevet is kapott, hozzáadtam egy olyan kis pluszt, hogy új téma/hozzászólás létrehozásakor hozzászólás esetén automatikusan a hozzászólás szövegének létrehozására szolgáló textarea-ba, új téma esetén pedig a téma címe mezõbe kerüljön a fókusz. Így nincs szükség kattintgatni, oldal betöltõdésekor azonnal lehet gépelni. :upsz:

http://ajnasz.uw.hu/files/greasemonkey/pcw...umturbo.user.js

benkovics

Hogy Te mekkora :király: vagy! Az is lehet, hogy MiniDisc visszatér, és már nem álnéven erre a fórumra! :taps::oké: :bibibí: :éljen::taps:

eremit

Gratulálok! Ez szuper! Nagyon ügyes vagy! IPB kép

... miért szeretem a foxit? Hiszen az oldalak úgy táncolnak, ahogy én fütyülök.

Én meg fütyülök az olyan véleményekre, mint "Nem tudom, mit esznek ezen a Ff-on az emberek?"

Adani

@Ajnász

Ez nemsemmi, gratulálok!!

Ajnász

Köszönöm, de nem nagy dolog. :upsz: (kicsi javítás esett, mostmár az idézetben lévõ linket is átszínezi)

fapuma

:pislog::nyíl: 8)

Ez tetszik! Nagyon jóóó! Köszi! :D

payskin

Ajnász, nem érzed úgy, hogy a Greasemonkey nagyszerûségét meg kéne osztani a világgal? Mondjuk elsõ nekifutásban 140 ezer emberre gondolok. :ötlet:;)

benkovics

:taps:

Ez nem semmi lehetõség! Használd ki!!!

Hajrá Ajni!!!

Ajnász

Jaj már mik történnek itt. :upsz:

Elnézést, nem vettem észre semmit sem az utóbbi órákban, pont a scriptecskét pofozgattam és bõvítettem egy egész jó kis feature-rel. Ajánlott a friss verzió próbáratétele. Valamint, ha van valakinek valami olyan ötlete, amit esetleg meg lehetne valósítani greasemonkeyval, az ne habozzon, most van pár szabad napom. ;)

//Ha valaki kipóbálja, akkor kérem jelentse, ha valahol bugos, csak linuxon teszteltem.

@Balázs

Örömmel, hát persze, szivesen elvállalom. 8)

Szerk.: Bugos volt(2x), kicsit javítottam

Edited by Ajnász

• 2 weeks later...
Ajnász

Készítettem megint egy rövidke scriptet. Ennek segítségével a fõoldalon található fórumtopicocra mutató linkek az adott topic olvasatlan hozzászólására mutatnak, ha minden igaz.

http://ajnasz.uw.hu/files/greasemonkey/pcw_newpost.user.js

• 2 months later...
fapuma

Ej! Pont ezt akartam kérdezni, hogy megoldható-e, erre már hónapok óta megcsináltad! Ez kell nekem! Nagy vagy! :oké::istenvagy: