Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok

Pontosan mennyi adat fér egy kétrétegû dvd-re?

Még nincs ilyen íróm, de lesz,és pont akkora fájlokat, vagyis akkora összeállításokat szeretnék készíteni,amit majd fel tudok írni egy ilyen lemezre.Tudtommal 8.5 GB.Ez olyan 8.5 GB mint az egyrétegûnél a 4.7?(mert ott ugye csak 4 700 000 000 bájt-ról van szó)

Bocsi,ha esetleg rossz helyen van a hozzászólás!

Posted

Jól tudsz Te mindent. ;)

Ciao.

Posted

Igen. Egyrétegnél a 4.7 GB az csak 4480 MB kétrétegûnél pont a kétszerese, olyan 8.5-8.6 GB.

Posted

Akkor most mennyi pontosan?

8500000000 Bájt,vagy 9400000000 Bájt?

Mert ha az egyrétegû kétszerese akkor 9400000000 Bájt.

az 9179687,5 KBájt,

az 8964,53 MBájt,

vagyis 8,7544 GBájt.

Ez a helyes?

Posted

Miért nem elégszel meg a 8,5GB-tal? :hááát:

Konkrétan mi a baj vele? Nem fér rá valami esetleg?

Ciao.

Posted

A helyzet az, hogy megvettem a Jóbarátok dvdk-bõl kettõt, és késõbb a többit is meg szeretném.

Én Osztrákban dolgozom, de Zasszony is szeretné nézni odahaza.

Namármost ha készítek egy évadból rippet magamnak(divx), azt szeretném évadonként 1 kétrétegû dvd-re méretezni. Így a minõség is kafa lesz.

Majd késõbb ha lesz hozzá íróm, ki is írom lemezre, de egyenlõre csak vinyóra teszem. Ezért kellene a pontos méret, mert minõség szempontjából nem mindegy, meg ezért van az, hogy nem tudom mennyi adat fér fel azokra a lemezekre.

Posted

De ez egyébknt is nyersanyagfüggõ. Tapasztald ki, hogy mennyit tudsz rátenni egy típusra.

Ciao.

• 1 month later...
szabika 21
Posted

Hi mindenki!

Metal Gear 2 játékomról akarok biztonsági mentést csinálni.A játék majdnem 8 GB,így csak duplarétegû lemezre tudom kiirni.

Vettem 1 lemezt:TDK DVD+R DL 8.5 GB 2000 Ft-ért.

Még nem csináltam ilyet,elkellne a segítség a kiíráshoz,nem akarok szemétbe dobni ilyen drága lemezt.

Az íróm:LG GSA-4082B fireware nélkül.Ha jól tudom,lehet ezzel is duplarétegût írni frissítéssel.Honnan lehet ilyet letölteni?

Milyen progit használjak majd a kiíráshoz?

(a játékkal van próblémám:nézzetek már be PC alkatrészek/grafikus kártya/Direct3D probléma topicra!Köszönöm!) :):):)

szabika 21
Posted

Még olyan kérdésem van, hogy játékot nem lehet "betömöríteni" normál (4.7 GB) lemezre, mint filmet DVD Shrink-kel??? :hááát::hááát::hááát:

Posted

Szerintem elõször gondolkodjál. Hogyan is tömöríted a filmet kissebbre? :hmm:

ordító egér
Posted
Metal Gear 2 játékomról akarok biztonsági mentést csinálni.A játék majdnem 8 GB,Így csak duplarétegû lemezre tudom kiirni.

Tízet teszek egy ellen, hogy a telepítõ állomány nincs 8 giga.

(Persze ha a már feltelepült állományt akarod kiírni, az más. :démonikacaj: )

szabika 21
Posted

A telepítõ állomány 7,84 GB. :S:S:S

ordító egér
Posted

És mekkora, amikor kicsomagolja magát?

szabika 21
Posted

ja,félreértettem.Becsomagolt állapotban kevesebb,bár így sem megy rá 1 lemezre.

Egyébként erre a "módszerre" volnék kíváncsi.Milyen progi kell hozzá? :hááát::hááát::hááát:

Indításkor ezt a szöveget irja ki a játék:ms2.exe hibát észlelt,ezért leáll.Mi lehet az oka?

ordító egér
Posted

Teljesen biztos vagy benne, hogy ez egy eredeti és PC-s játék? 8)

Mert a játékról itt pl. mást írnak :nyíl: http://www.576.hu/mgs/index.php?option=com...&id=29&Itemid=2 :upsz:

WINRAR-ral pl. készíthetsz többlemezes archívumokat. Mondjuk 50 MB méretûeket. Ezekbõl annyit írhatsz egy lemezre, amennyit akarsz, meg amennyi ráfér.

Posted

Ja,az eredeti játék van meg.

Elõzõ írásomnál irtam ezt a "mgs2.exe hibát észlelt és leáll."próblémát.

ATI 9600 SE kártyám van,kézikönyvében viszont csak Geforce kártyákat ir.Szedtem le egy ATI Patch-et,de ezzel sem megy.

HA VALAKI TUD,SEGÍTSEN MÁR??? :mérges::mérges::mérges:

• 7 months later...
m0rn1ngst4r
Posted

Hello!

Pár napja szükségessé vált, hogy Dual Layer DVD-t írjak, mert egy igen nagy terjedelmû fájlt kellett lementeni, ami sima 4,5 GB-os DVD-re nem fért volna fel. . Meg is írtam (Nero 7.0.1.2-vel, UDF fájlrendszer, egymenetben, le is lett zárva), adatellenõrzés is megvolt, semmi hiba nem történt, legalábbis a Nero nem írt ki hibát. Amikor Total Commander-ben vissza akartam olvasni a lemezt, azt írta ki, hogy nincs lemez a meghajtóban. Újraindítottam a rendszert a probléma ekkor sem szûnt meg. Telepítettem ASPI driver-t (sajna csak 2002-est vagy 2003-ast találtam a drivers.hu-n), de ezután sem oldódott meg a probléma. A DVD íróm típusa : LG GSA-4160B. Eddig még nem volt vele különösebb gondom, nem tartom valószínûnek, hogy hardver hiba lehet. Hiszen akkor meg se írta volna, és a Nero sem tudta volna visszaellenõrizni. Az op. rendszerem Windows XP pro, service pack nélkül. Másik gépen is próbáltam nézni, amin van SP2, de ott se tudta beolvasni a DVD tartalmát csak a fájlrendszert.

A kérdésem egyszerû, mit lehet tenni ilyenkor?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Én jártam így, hogy látszólag minden oké, és aztán meg mégse. Elõször is nézd meg, hogy a lemez írt felületén, hogy tényleg meg lett e írva a lemez, vagy csak egy része lett megírva. Ha ez utóbbi, akkor egy firmware frissítés megoldhatja a problémát. Nekem egy AOpen combo csinálta ezt, és így sikerült orvosolni a problémát.

Részletes esetleírásom lsd. itt.

• 9 months later...
Posted

Hellosztok!

Nekem a következő a kérdésem. Én itt lakok Nógrád megyében Szlovákiához közel. Nem titkolom onnan szoktam venni lemezt. De sajnos mostmár olyan anyagaim is vannak ami csak 2 DVD férne el vagy Duplarétegű DVD-n. Nekem az író képes ezt kezelni, de amikor meghallom az árát akkor elszörnyülködök. Én Október végén láttam 19.5 SK-ért vagyis kb 150 ft-ért. Most meg amikor meghallom, hogy tudnak szerezni akkor meg legolcsóbb is 500 ft. Most én összekevertem volna a LightSribe lemezzel és az ilyen olcsó vagy csak drága helyről szerzik be a többiek és ekkora haszonnal dolgoznak? Most ha logikusan szeretnék gondolkozni nem a LightSribenak kéne akkor drágábbnak lenni? Mert mi abban a jó, ha kétszer annyit tud kiírni egy lemezre és 5-ször annyiba kerül? DL az a Dual-Layer vagyis a duplarétegű. Nem?

Posted

Én kedvelem a kétrétegû lemezeket. Sokkal kényelmesebb mert a videó közepénél nem kell felállni a fotelbõl és lemezt cserélni. Amúgy az 500 forintos kétrétegû az valószínûleg gagyi kategória, a márkás 800-1000 forint körül van.

Posted

De ha Szlovákiából van akkor az már jó ár. Nem?

Posted

Én sem a tisztességes bolti árakat mondtam.

Posted

Igen, ennyibe kerül. Most karácsonyra én is írtam DL lemezeket. Mivel csak 1 db kellett, így vettem a Mistralban. 790FT egy Verbatim lemez.

Posted

Elsõ DL lemezeimet valami 2ezerért vettem :) A 790 már annyira nem húzós.

Posted

A DL lemez gyártása nem 2-szer kerül többe, mint a sima, és jóval nagyobb a selejtarány. ezért kerül a többszörösébe.